Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Ždrepci-blizanci Neše Dragačevca atrakcija koviljske Fijakerijade

  • PDF

Neša Dragačevac sa svojim grlima na Koviljskoj fijakerijadiNa petoj Fijakerijadi, u cilju očuvanje tradicije i promocije konjičkog sporta, održanoj 3. avgusta u Kovilju, u vožnji zaprega kroz čunjeve u konkurenciji dvoprega i četvoroprega, i reviji paradnih zaprega konja lipicanerske rase, među 70 učesnika, našao se i Nenad Neša Dragačevac iz Obrenovca, član konjičkog kluba “Konverzano” iz Surduka, sa svoje dve kobile i dva ždrebeta-blizanca, koji su svojim prisustvom izazvali pravu atrakciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Martinović: Gospojina je manifestacija za celu porodicu

  • PDF

Dragan MartinovićDrugo mesto, na manifestaciji „Opasuljivanje 2014“, koja je po deseti put održana prošlog vikenda u Novom Bečeju, kao jedna u nizu „vikend“ manifestacija, zauzela je ekipa Kancelarija za mlade Novi Bečej.
Velika podrška opštini Novi Bečej pružaju mladi Novobečejci. Na ovom dešavanju su udruženim snagama skuvali drugi najbolji pasulj od ukupno 42 ekipe, koje su učestvovale u ovoj gastro manifestaciji, ali već uveliko teku pripreme za onu najveću, koja će se održati od 21-27. avgusta - za Gospojinu 2014.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT, Voda Voda i Blic fondacija dostavili 50.000 litara vode Užičanima

  • PDF

Pomoć Užičanima kada je najpotrebnijaEXIT fondacija, kompanija Voda Voda i Blic fondacija udružili su snage u odluci da ponovo pomognu najugroženijima - ovoga puta gradu Užicu, u kojem zbog pojave algi u vodovodnoj mreži voda iz česme trenutno nije za piće, sa ukupno 50.000 litara pijaće vode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čistije i bezbednije potiske plaže

  • PDF

Lepa plaža u Novom Bečeju biće još lepšaU sklopu akcije čišćenja priobalja Tise u potiskim gradovima, tim ronioca je stigao i u Novi Bečej. Akcija je započeta maja na granici sa Mađarskom, a završila se upravo u Novom Bečeju. Čišćenje terena na Tisi, na onim delovima gde ima kupača, ima za cilj povećanje njihove bezbednosti, ali i očuvanje životne sredine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Žetva u toku, rod lošiji – pšenica većinom odlazi u stočnu hranu, banke naplaćuju penale za odlaganje isplata kredita, a analize o kvalitetu zemljišta kasne

  • PDF

Poljoprivrednik Zoran Radovanović u razgovoru sa novinarimaUdruženje novinara za poljoprivredu AGROPRESS, uz podršku Međunarodne federacije novinara koji prate poljoprivredu - IFAJ, organizovalo je u ponedeljak, 8. jula 2014. godine, jednodnevnu posetu poljoprivrednicima u Opštini Svilajnac kako bi se sagledala trenutna situacija kada je reč o poljoprivrednoj proizvodnji i uticaju poplava na bilanse. Sa novinarima su razgovarali ugledni svilajnački domaćini i predstavnici lokalne samouprave.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TSS škola tenisa za decu sa posebnim potrebama

  • PDF

Što više dece uključiti u sportske aktivnostiTeniski savez Srbije nastavlja sa zanimljivim i, pre svega, atraktivnim akcijama kada su u pitanju najmlađi žitelji zemlje. Najnoviji sadržaj ponuđen ovih dana od strane TSS je organizacija akcije naučimo tenis koja je uključila i decu sa posebnim potrebama, zajedno s njihovim roditeljima. TSS ovu akciju sprovodi u saradnji sa Milošom Popovićem (predsednik udruženja "Posebni asovi") na čiju se ideju i inicijativu pristupilo ovom projektu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Sonji Kaišarević Dunavska nagrada za mladog istraživača godine

  • PDF

Dr Sonja Kaišarević sa prestižnom nagradomDunavska nagrada za mladog istraživača za 2014. godinu („Danubius Young Scientist Award“ 2014), uručena je 25. juna 2014. godine na svečanoj ceremoniji u Beču, dr Sonji Kaišarević, docentu doktoru bioloških nauka na Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, kao i ostalim nagrađenim mladim naučnicima iz zemalja Dunavskog regiona. Nagrada je uručena u okviru trećeg po redu Foruma o strategiji EU za Dunavski region, na kome je dr Kaišarević imala i izlaganje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predrag Jelušić: Crna Gora i Srbija imaju zajedničku perspektivu

  • PDF

Predrag Jelušić-Regionalno povezivanje, prvenstveno zemalja bivše Jugoslavije, a pre svega Srbije i Crne Gore, može biti prednost jednima i drugima, jer nismo konkurentske nego kompatibilne turističke destinacije, ne samo u turizmu, već i poljoprivredi, trgovini, transportu, tako da nam je perspektiva zajednička i treba da težimo tom cilju - izjavio je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore, gospodin Predrag Jelušić, jedan od učesnika privredno-turističke manifestacije Business Summit, koja je nedavno završena u Vrnjačkoj Banji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kulturno turistička razglednica grada Užica 2014.

  • PDF

Stanojka MilivojevićStanojka Milivojević, muzejski savetnik Narodnog muzeja iz Užica, je turističku ponudu užičkog kraja predstavila kroz kulturu i kulturno nasleđe, i na taj način podsetila ne samo na to da je Užice veliki kulturni centar ovog regiona i na veliko kulturno bogatstvo ovog kraja, već i na sve prisutnije razumevanje turizma kao traganja za kulturnim vrednostima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Bečej - grad atrakcija, prvo cvetanje Tise, pa Velikogospojinski dani

  • PDF

Saša Šućurović (drugi s leva) na Beogradskom sajmu turizmaNovi Bečej je sve primamljivija turistička destinacija. Potencijala je imao uvek, jer tu je najlepša obala na Tisi i gradski kvart, deo svakodnevnice Novobečejaca, tu je tradicija prezanja paradnih zaprega i višeprega, sveprisutnost istorije i istorijskih zaokreta vidljivih na svakom koraku; tu su i novobečejski dvorci (Lazara Dunđerskog i barona Gedeona Rohonjcia), ostaci benediktanskog manastira Arača iz XIII veka, Biserno ostrvo, Slano kopovo u njegovoj neposrednoj blizini...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com