Wed11222017

Poslednja izmena:08:32:26 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Promo tura Turističke organizacije Vojvodine - Palić, Subotica, Vinarija Tonković, Majkin salaš

  • PDF

Susret sa Zvonkom Bogdanom u Subotici bio je šlag na tortu ove promo turePredstavnici medija, učesnici promotivne ture Turističke organizacije Vojvodine Zima na salašima, u subotu uveče, 18. novembra 2017. godine, dalje vodio na sever, na Palić, destinaciji koja ove godine proslavlja 555 godina svoga postojanja..

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promo tura Turističke organizacije Vojvodine - Zima na salašu Capriolo

  • PDF

Upoznavanje sa ponudom Salaša Capriolo i Vinarije BrindzaNakon posete Novom Sadu, Špajzu Salaša 137, i kultnom Salašu 137 na Čeneju, put je predstavnike medija, učesnike promotivne ture Turističke organizacije Vojvodine, u subotu popodne, 18. novembra 2017. godine, dalje vodio na sever, do Bačke Topole, Salaša Capriolo i relativno mlade Vinarije Brindza, vlasnika Lajoša Brindze, koja je na sebe preuzela ozbiljnu ulogu vraćanja vinske kulture na Telečku i na dobrom je putu da u tome uspe. Pogotovo zbog činjenice što u jednom mahu turista ovde ima u ponudi dve atrakcije - salaš i vinariju, a da i ne govorimo o ostalim znamenitostima u opštini Bačka Topola.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promotivna tura Turističke organizacije Vojvodine - Novi Sad i Salaš 137

  • PDF

Domaćinski doček na Salašu 137Za sve one novinare, učesnike promotivne ture Turističke organizacije Vojvodine koji su se u subotu 18. I nedelju 19. novembra 2017. godine upustili u avanturu nazvanu Zima na salašima, a koji nisu upoznati sa istorijom Novog Sada, vodič Miloš Dunjić, proveo ih je kroz najvažnije tačke užeg centra grada, od zgrade SNP-a i Uspenske crkve, preko Trga slobode, na kojem se nalazi monumentalno magistratsko zdanje Gradske kuće u neorenesansnom stilu iz 1895. godine po projektu arhitekte Đerđa Molnara i katedrala, odnosno Župna crkva imena Marijinog podignuta 1894. u neogotskom stilu, pa Ulicom Jovana Jovanovića Zmaja i najstarijom Dunavskom, do Riblje pijace i Špajza Salaša 137, na Trgu Republike, kutka sveže i zdrave hrane.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promotivna tura Turističke organizacije Vojvodine - Zima na salašima

  • PDF

Grupa novinara pred polazak na promotivnu turu TO Vojvodine- Promotivna tura Tutističke organizacije Vojvodine „Zima na salašima“ počinje posetom dvema prepoznatljivim gradskim turističkim destinacijama - Novom Sadu i Subotici kao polaznim tačkama za ovu idiličnu turu. Salaši za Vojvodinu predstavljaju važan segment turističke ponude i to je razlog zbog kojeg je tim TO Vojvodine hteo da se ispriča posebna priča o ovom jedinstvenom turističkom proizvodu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Požarevac sve interesantnija turistička destinacija

  • PDF

Ergela Ljubičevo biser gradaSa rastom turista i broja noćenja od 5%, u odnosu na isti period prošle godine, turistički radnici Požarevca su zadovoljni, s obzirom da ovaj kraj do sada nije bio prepoznat kao primarna turistička destinacija. Ali, da može, i da se stremi boljem, pokazuje učešće Turističke organizacije Grada Požarevca na ovogodišnjem projektu Evropske komisije EDEN (European Destinations of Excellence), koji ima za cilj identifikaciju manje razvijenih i poznatih destinacija koje svojom turističkom ponudom obuhvataju teritorijalno-specifično materijalno kulturno nasleđe, u organizaciji Turističke organizacije Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Deveti Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

  • PDF

Kragujevačka manifestacija sve bolja, sadržajnij i posećenijaDeveti „Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma“ u Kragujevcu, biće održan od 24. do 26. novembra 2017. godine. Već tradicionalno, organizatori ove manifestacije su „Šumadija sajam“ i Gradska turistička organizacija „Kragujevac“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Pazar je Izuzetna destinacija Evrope u Srbiji za 2017., prateće destinacije Sremska Mitrovica i Zaječar

  • PDF

Dragan Bosnić - manastir SopoćaniPobednik ovogodišnjeg nacionalnog konkursa za izbor „Izuzetne destinacije Evrope“ (European Destinations of Excellence - EDEN) u Srbiji je Novi Pazar, dok su za prateće destinacije izabrani Sremska Mitrovica i Zaječar.
Konkurs je sprovela Turistička organizacija Srbije, a tema izbora bila je „kulturni turizam“. Poseban naglasak stavljen je na materijalno kulturno nasleđe na listi nepokretnih dobara Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, na listi UNESKO kulturne baštine i u okviru tematskih kulturnih ruta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zimska kampanja Turističke organizacije Srbije

  • PDF

Zima na KopaonikuTuristička organizacija Srbije (TOS) je promotivnu medijsku kampanju na domaćem tržištu za predstojeću zimsku sezonu 2017/2018 otpočela 10. novembra 2017. godine pod sloganom ,,Vidi Srbiju - Zimski odmor je nadohvat ruke“. Promotivnom kampanjom, koja će trajati do kraja februara 2018. godine, obuhvaćeni su zimski planinski centri (Kopaonik, Stara planina, Zlatibor, Tara, Zlatar, Divčibare, Sjenica), odmor u banjama Srbije, kao i gradski centri sa posebnim akcentom na aktuelnu muzejsku ponudu i atmosferu u gradovima tokom zimskih praznika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Metohija za mlade

  • PDF

Fotografija kao uspomena na jedinstveno putovanjeČetvrti put u nizu, krenuli smo na duhovno putovanje kroz vekove, susret sa našim svetinjama na Metohiji, hodočašće kojim obnavljamo sebe, dajemo podršku ljudima koji žive, bore se i opstaju u teškim uslovima i pomažemo svetinje koje se obnavljaju. Ovo putovanje, kao i sva prethodna je imalo humanitarni karakter.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana međunarodna konferencija o održivom turizmu

  • PDF

Obraćanje gospodina Ivana ĐokovićaDeveta Regionalna konferencija o održivom turizmu, preduzetništvu i lokalnom ekonomskom razvoju održana je u minulog vikenda u Rektoratu UNS-a, u organizaciji Centra za istraživanja i studije turizma, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, a u saradnji sa Gradom Novim Sadom, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i drugim partnerima iz akademskog, javnog i privatnog sektora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com