Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

TONS: Otkrijte zajedničku notu dizajna i vina

  • PDF

Ivana Šijački Majoroši            Svake godine Novi Sad na nekoliko dana, prema broju posetilaca, kvalitetu i obimu programa, postaje sedište najveće nedelje mode u Jugoistočnoj Evropi. I to, naravno, zahvaljujući „Serbia Fashion Week“-u. No, srce zapadnobačkog okruga i cele Vojvodine, je i više od toga. Ovo je grad lokalnih dizajnera koji čuvaju stare zanate, ali i izrađuju unikatne stvari, dizajniranu odeću i aksesoare koji stvaraju kreativni ljudi - domaći dizajneri.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izložba VINSKA KRALJEVSKA SRBIJA Zorana Rapajića

  • PDF

Zoran Rapajić            U galeriji Kuće legata u Beogradu, od 10. maja do 10. juna 2023. godine postavljena je izložba VINSKA KRALJEVSKA SRBIJA posvećena malo poznatim detaljima iz vinske prošlosti Srbije. Izložbu prati 6 predavanja, 1 radionica slikanja vinom, 11 degustacija, 1 okrugli sto i 1 masterclass. Svaki od pratećih događaja vezan je za temu izložbe, a više o terminima i načinu prijavljivanja možete pronaći na https://vinskoblagosrbije.rs/radionice/

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otkrijte Vlasotince

  • PDF

Olivera Cvetković (u sredini) sa koleginicama iz TOO Vlasotince na promociji u Novom Sadu         Kasaba i grad, tradicionalno i moderno, okruženo netaknutom prirodom i sa vanrednim dostignućima tradicionalnog srpskog graditeljstva, impoznantnim objektima podignutim između dva rata. Intrigantno nesaznatljivo, nadasve interesantno. Vlasotince, gradsko naselje nadvijeno nad vijugavom Vlasinom, koje je kroz vreme sačuvalo svoju osobenost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Iznenađujuće bogata turistička ponuda opštine Medveđa

  • PDF

Mijajlo Minić (desno) i Dragan Janković            Sijarinska Banja je dragulj turističke ponude opštine Medveđe, u kojoj živi 10.000 stanovnika na samom jugu naše zemlje. Sijarinska Banja je jedna od najlekovitijih banja u Evropi, sa jedinstvenom atrakcijom - gejzerima. Jedan, sa vodoskokom od 8 - 10 metara i temperaturom vode do 71°C, nastao je prilikom bušenja na levoj obali Banjske reke, gde je 1954. geološka ekipa vršila istraživnje terena. Gejzer je danas deo grba opštine Medveđa i predstavlja poslednji relikt vulkanske aktivnosti na ovim prostorima. Manji gejzer je stalno aktivan i oko njega je sagrađen kompleks bazema: tri sa termalnom vodom, četvrti sa običnom. Uz njega je i veliki gejzer, čija voda se koristi za zagrevanje hotela, ali kada se pusti njegov vodoskok dostiže visinu 45 - 50 metara. Ovako nešto moguće je videti još samo na Islandu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vesti iz Turističke organizacije opštine Bač

  • PDF

Veliko interesovanje za manifestaciju Ciklo Bač            Turistička organizacija opštine Bač u subotu 03.06.2023. godine organizuje manifestaciju “DAN JAGODE I MEDA”. Početak manifestacije je od 10.00 časova u Gradskom parku u Baču. Akcenat će biti na proizvođačima jagoda i meda, ali i organizovanju berze domaćih proizvoda (voća I povrća), kao I uključivanju dece nižih razreda i njihovoj edukaciji. Proizvođači poljoprivrednih proizvoda, gastronomskih poslastica, vunenira i svi ostali mogu 3.juna bez kotizacije da prodaju svoje proizvode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosti iz Turističke organizacije Zlatibor

  • PDF

Zlatibor se predstavio na prolećnom Ukus festu            Turistička organizacija Zlatibor učestvovala je na prolećnom festivalu domaće hrane i pića „Ukus fest" koji je održan u subotu, 13. maja 2023. godine u beogradskom hotelu „Metropol". Pred 50 izlagača, preko 2.000 posetilaca i velikim brojem medija koji su pratili događaj, najavljena je predstojeća letnja turistička sezona na Zlatiboru. Prisutnima su predstavljeni turistički potencijali "zlatne" planine, inovacije i kapitalni projekti opštine Čajetina. U godini u kojoj najposećenija planina Srbije proslavlja važan jubilej, 130 godina organizovanog razvoja turizma, ulažu se veliki napori da se što većem broju potencijalnih turista predstave brojni sadržaji, atrakcije i aktivnosti koji će njihov boravak na Zlatiboru učiniti jedinstvenim.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kristina Stepanić Nikolić: Prvomajski uranak na Gučevu

  • PDF

Kristina Stepanić Nikolić ispred spomenika palim borcima Gučevske bitke            Grupa srpskih novinara i blogera među kojima je bila i ekipa Redakcije revije TOPSRBIJA-NAJBOLJE IZ SRBIJE, na poziv Turističke organizacije grada Loznice, broravila je u ovom gradu i okolini, trudeći se da zabeleže brojna dešavanja i atrakcije tokom prvomajskih praznika. Prvog maja bili smo, između ostalog, i na Gučevu. Osim prirodnih lepota ove planine bogate mineralnim izvorima, stoletnim bukovim šumama, livadama mirisnog lekovitog i šumskog bilja, Vidikovcem - najvećim planinarskim domom u Srbiji sa koga se pruža najlepši pogled na reku Drinu i Republiku Srpsku, uređenim stazama za šetnju i rekreaciju, te polazištem za skokove paraglajdera koji sleću u Banji Koviljači ili Sunčanoj reci, domaćini su akcenat stavili na manje poznate sekvence iz burne istorije naše zemlje. Ispred TOG Loznica, Kristina Stepanić Nikolić je u svojstvu domaćina, prenela je potresnu priču o heroini Velikog rata i „Bici pod oblacima“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vesti iz Turističke organizacije Vojvodine

  • PDF

Fruška gora čeka goste    U periodu od 12. do 15. aprila 2023. godine Turistička organizacija Vojvodine učestvovala je na Međunarodnom sajmu turizma u Istanbulu (East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition - EMITT 2023) u okviru zajedničkog štanda Turističke organizacije Beograda, Turističke organizacije Srbije, Privredne komore Srbije i Privredne komore Vojvodine. Turistička ponuda Vojvodine je privukla veliku pažnju posetilaca sajma, naročito kada je reč o kratkim odmorima i kulturnom nasleđu. Posetioci su pored brošura na engleskom jeziku, imali priliku da se upoznaju sa turističkim sadržajima Pokrajine putem brošure Simfonija prirode i kulture na turskom jeziku. Da je tursko tržište veoma značajno za Vojvodinu, govori i podatak da su u 2022. godini posetioci iz Turske bili na prvom mestu kada je reč o zemlji porekla stranih turista, ostvarivši pritom 32.793 dolazaka i 95.459 noćenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad u maju

  • PDF

Novi Sad svetska prestonica srpskog folklora            Svako proleće u Novom Sadu i okolini nije samo u simbolici buđenja i cvetanja prirode, već i događaja koji su se decenijama oblikovali i živeli u ritmu grada i Novosađana. Jasno je da Novi Sad u maju nudi sadržaje za sve generacije: od tradicionalne Cvetne pijace, preko nadaleko čuvenih sportskih događaja, pa sve do jednog od najdugovečnijih sajmova u ovom delu Evrope.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zrenjanin predstavljen na Sajmu turizma i gastrokulture u Bijeljini

  • PDF

Uspešna promocija Zrenjanina na sajmu u Bijeljini    Turistička organizacija grada Zrenjanina uzela je učešće na Sajamu turizma i gastrokulture pod nazivom „Bijeljina-turist 2023.“, koji je održan krajem aprila 2023. godine, u hotelu „Drina“ u Bijeljini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com