Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Novi Bečej predstavio razloge zbog kojih treba doći u ovu varoš

  • PDF

Mirjana Pandurević i Tatjana Vlaškalin    Turistička organizacija opštine Novi Bečej po deseti put u kontinuitetu se predstavila na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu. U maniru vojvođanske tradicije, TOO Novi Bečej je i ove godine imao jedan od najzapaženijih štandova na Sajmu. Novobečejci su na originalan način preslikali nostalgičnu atmosferu banatskih salaša na svoj štand. Velike kupe tulaja i bale slame na kojima su kao posluženje servirani najukusniji vojvođanski specijaliteti, mamili su svojim ukusom i mirisom posetioce. Uz fantastično vino Muskat Krokan sa Bisernog ostrva, ugođaj je bio potpun. Med i proizvodi od meda kao i prirodna kozmetika vrednih i kreativnih Novobečejaca privukli su pažnju posetilaca sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS predstavio predstojeće zimske festivale u Novom Sadu

  • PDF

Branislav Knežević (desno) u razgovoru sa Vladimirom Živanovićem, direktorom TO Zlatibor            Turistička organizacija Grada Novog Sada je i ove godine učestvovala na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, koji je održan po 54. put u periodu od 30. novembra do 2. decembra 2023. godine.
            TONS je na ovogodišnjem sajmu predstavio zimsku turističku ponudu Novog Sada, koja uključuje predstojeće zimske festivale poput Novosadskog Zimzolenda, Ledene šume i organizovanog dočeka Nove godine, ali i kroz postojeće brošure upoznao posetioce sa celokupnom ponudom. Uz novosadsku ponudu, u toku tri danatrajanja Sajma turizma, na štandu TONS-a predstavljena je i ponuda Turističke organizacije opštine Sremski Кarlovci, prezentacija vina Novosadskog vinskog puta i Vinske galaksije Sremskih Кarlovaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mesto sa srcem i dušom

  • PDF

Sergej Zaporožac, dir. TOO (desno) i Uroš Radanović, predsednik Opštine Žabalj            Tako je Sergej Zaporožac, direktor Turističke organizacije opštine Žabalj naslovio izložbeni prostor na kojem su poput unikatnih umetničkih predmeta produkteri žabaljske opštine (sa mestima Žabalj, Čurug, Gospođinci i Đurđevo), reprezentovali sireve, medove, zanatsko pivo, ugostiteljske objekte..., priredivši fantastično kulturno-gurmansko-turističko druženje na štandu TOO Žabalj, na Sajmu turizma u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Knjaževačka letnje-zimska rapsodija

  • PDF

Jelena Kinđer, direktorka Turističke organizacije opštine Knjaževac    U vreme Rimljana Timacum Minus, Osmanlije ga prekrstiše u Gurgusovac, današnje ime - Knjaževac, „grad na sedam mostova“ dobio je јаnuara 1859., u čast Knjaza Miloša Obrenovića, koji je naredio paljenje zloglasne Gurgusovačke kule, tzv. „Srpske Bastilje“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Malo poznato prelepo mesto ne malih turističkih potencijala

  • PDF

Jasna Jović, direktorka Turističke organizacije opštine Malo Crniće     Malo Crniće je naselje i sedište istoimene opštine, u Braničevskom okrugu. Opština obuhvata 19 naselja i 11.500 stanovnika. Nalazi se na tranzitu centralne i istočne Srbije, obuhvata dolinu srednjeg i gornjeg toka Mlave, koja se širi u plodnu Stišku ravnicu, centralni deo opštinske teritorije. Ovo je izrazito poljoprivredni kraj u kojem čak 84,6% ukupne površine čini obradivo zemljište.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Lepota grada u kojem istorija i dalje živi

  • PDF

Dragan Novaković, Turistička organizacija Pirot    Tures, Kvimedava, Pirgos, Šećir Koj, kako se Pirot kroz istoriju zvao, sa jedinstvenim i brojnim kulturno-istorijskim nasleđem, pravi je mamac za goste. Vojno utvrđenje - Tvrđava Kale (Momčilov grad iz druge polovine XIV veka) se stalno popravlja, zanavlja i iz godine u godinu je starija i sve lepša, privlačnija za turiste.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zimski odmor u Banatu

  • PDF

Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej         - Korektan odnos organizatora Sajma turizma i seoskog turizma u Kragujevcu prema nama i svim učesnicima, kao i ispunjavanje svih dogovorenih uslova, odredio je naše prisustvo na ovom događaju - istakao je Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, obrazlažući atraktivan nastup novobečejskog tima turističkih radnika i na ovogodišnjem, XIV Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Značaj Međunarodnog sajma turizma i Sajma seoskog turizma u Kragujevcu

  • PDF

Bojan Pavlović, direktor Gradske turističke organizacije Kragujevac            Međunarodni sajam turizma i Sajam seoskog turizma u Kragujevcu, ove godine od 23 - 25. novembra, događaj je na koji i turistički radnici i posetioci vole da dođu. Ovaj, XIV po redu Sajam turizma i seoskog turizma, uz sajam zimnice, osim po odličnoj organizaciji, biće upamćen po zanimljivom i „banatskim ukusima“ oplemenjenom nastupu Turističke organizacije opštine Novi Bečej, predstavljanju jedinstvenih produktera iz Aranđelovca i Topole, ovoga puta na zajedničkom štandu, takođe sofisticiranom predstavljanju vina Udruženja vinara Šumadije i Udruženja Šumadijska rakija na štandu domaćina, zapaženim nastupima TO drugih gradova i seoskih područja iz svih krajeva Srbije, BiH i Republike Srpske, Crne Gore i predstavnika banja iz Mađarske, kao i svim ostalim turističkim subjektima koji su ovaj događaj učinili dovoljno privlačnim da tokom tri kišna i hladna dana privuku posetioce.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Osetite duh Zimske fantazije u Novom Sadu!

  • PDF

Najava Zimske fantazije fotografijama Aleksandra Milutinovića    Novogodišnji i božićni praznici predstavljaju vreme radosti, sreće, darivanja, ali i kraćih putovanja. Novi Sad već tradicionalno, u praznični duh ulazi početkom decembra kada se centralne gradske ulice pretvaraju u bajkovite predele okićene dekorativnim lampicama. Baš kao iz božićnih filmova i „Srpska Atina“ predstavlja nezaobilazno mesto za kreiranje fotografskih uspomena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gradski park - duša Vršca

  • PDF

Naši vodiči kroz svet Gradskog parka: Milena Maksimović i Jasna Živković    Za razliku od ustaljene floskule da su „parkovi pluća grada“, za Vrščane je njihov Gradski park mnogo više. On je i njihova duša, nastao davno pre no što je Vršac proglašen gradom, kada je brojao svega 50-tak kuća, ako i toliko, a proslavile su ga „bele drvene klupe pergole“ ovekovečene u pesmama najvećeg vršačkog (možda i srpskog) poete Vaska Pope, na kojima su mladi Vrščani tražili inspiraciju, upoznavali se, voleli i zaklinjali na večnu ljubav. To je jedan od razloga zašto je Vršac, uz status grada vetra i vina, postao i grad ljubavi (ne mora tim redom).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com