Sun01192020

Poslednja izmena:09:06:05 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Turistička aktivnost u opštini Irig

  • PDF

Milena Jocić            Prema statističkim podacima, 2017. godine u Srbiji je registrovano nešto preko tri miliona turista. Od toga 33% je posetilo srpsku prestonicu, a 16% (oko pola miliona) region Vojvodine. Od toga sremsku oblast je posetilo 15% (75.000) turista, a 43% (oko 33.000) su bili gosti iriške opštine. Interesantan podatak je da bezmalo polovina turista koja poseti Srem dolazi u opštinu Irig. Najposećenije mesto u opštini Irig je Banja Vrdnik sa 29.000 i Iriški venac, koji se takođe vodi kao turističko mesto, oko 3.000 turista. Svesni raskoraka između onoga što imaju i mogu da pruže i onoga što čini jednu zaokruženu ponudu koju još nisu dostigli, Irižani pokušavaju na razne načine da se posvete turizmu u punom kapacitetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvođanska prolećna rapsodija

  • PDF

Grupa novinara u obilasku Čelarevske pivare            Turistička organizacija Vojvodine, predvođena direktoricom dr Natašom Pavlović, i ovog proleća za predstavnike srpskih medija, za vikend, od 10. do 12. maja, organizovala je studijsko putovanje kroz Vojvodinu. Zadatak predstavnika medijskih kuća iz Srbije je da svoje utiske što vernije prenesu svojoj publici, da je isprovociraju na put otkrivanja malo poznatih, a vrednih kulturnih, istorijskih, etnoloških, gastronomskih, sportsko-rekreativnih tačaka i mogućnosti koje pruža ovo pordučje. Ideja vodilja i vezivno tkivo ovih destinacija kojim su obuhvaćene opštine Bačka Palanka, Kikinda i Zrenjanin, bila su zaštićena prirodna i kulturna dobra, ljubav prema konjima i pivo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prolećna promocija Novog Sada na društvenim mrežama

  • PDF

Promotivne aktivnosti TONS-a utiču na sve bolju posetu turista            Turistička organizacija Grada Novog Sada (TONS) je pokrenula regionalnu omladinsku kampanju na društvenim mrežama Facebook i Instagram. Do kraja godine će se svake nedelje raditi na promociji Novog Sada kao poželjne, omladinske, festivalske, city break destinacije i u tom cilju pripremljeno je 17 video spotova kratkih formi.
            Takođe, od prve nedelja maja, TONS je bogatiji za još jednu promotivnu brošuru koja promoviše tekuću godinu, godinu mladih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Beograda otvara sezonu u Skadarliji

  • PDF

Vreme je sa Skadarliju            U subotu, 11. maja, Turistička organizacija Beograda tradicionalno obeležava početak nove turističke sezone u jednoj od najpoznatijih i najposećenijih beogradskih ulica, boemskoj Skadarliji. Događaj počinje u 18 časova svečanim defileom Policijskog orkestra, nakon čega će uslediti program svečanog otvaranja na Platou ispred Skadarlisjke česme koji će voditi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića. Posetioci će imati prilike da čuju „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“, dok će glumice Ljiljana Jakšić i Vesna Paštrović izvesti seriju muzičkih numera u pratnji Skadarlijskog orkestra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NOVI SAD U VREME PRAZNIKA

  • PDF

Kamenički park omiljeno izletište Novosađana            Vikend koji je pred nama obeležiće najradosniji hrišćanski praznik Uskrs, koji će okupiti porodice i prijatelje. Predstojeći praznični dani se uglavnom provode u krugu bliskih osoba. Prvomajski praznik se tradicionalno obeležava u prirodi, a okolina Novog Sada je pravo mesto za aktivnosti na otvorenom, koja u ovo vreme okuplja sugrađane i posetioce iz svih krajeva Srbije i regiona. Prema podacima kojima raspolaže Turistička organizacija Grada Novog Sada dobijenim od strane smeštajnih kapaciteta, najveću popunjenost beleže smeštajni kapaciteti na Fruškoj gori, od kojih su pojedini dostigli popunjenost 90%.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Složno Socio-ekologično udruženje čuva ugled žena i sela Deč

  • PDF

            Projekat osnaživanja žena pod nazivom „Jaka žena - jako selo“, Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju (BSC Informativni centar) pokrenut je u cilju poboljšanja položaja žena u seoskim sredinama. Jedan od njegovih zadataka je da uz primenu savremenih znanja, modernih tehnologija doprinese boljoj ekonomskoj vidljivosti žena u ruralnim sredinama. Ovim projektom obuhvaćene su vredne, inovativne žene iz cele Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Veliko interesovanje turista u Nišu za turističku ponudu Novog Sada

  • PDF

Tijana Vujasinović kaže da je za salaše i Frušku goru bilo najviše upita što turista, što agencija            Turistička organizacija Grada Novog Sada (TONS) uzela je učešće na jubilarnom, 20. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora, održanom u Nišu, u hali „Čair“, u periodu 18-20. april 2019. godine. Pored TONS-a, na štandu Turističke organizacije Vojvodine (TOV), nastupili su i predstavnici turističkih organizacija iz Subotice, Bača, Bele Crkve, Inđije, Vrbasa, Banje Kanjiža, Novog Bečeja, Kovina, Zrenjanina i Vršca. Takođe, na štandu TO Vojvodine bili su prisutni i predstavnici Novosadskog sajma. Štand TOV prvog dana sajma, 18. aprila 2019. godine, posetili su gradonačelnik Niša, gospodin Darko Bulatović, kao i direktor Turističke organizacije Niša, gospodin Uroš Parlić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS zadovoljan nastupom na Međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci

  • PDF

Detalj sa Sajma turizma u Banjaluci            Posle kraće pauze, u Banjaluci je u periodu od 18. do 20. aprila ponovo održan Sajam turizma. Organizator sajma je „RS Consulting and Trade“ d.o.o. Banjaluka, zemlja partner Republika Srbija, dok su partneri u organizaciji bili Grad Banjaluka i Turistička organizacija Republike Srpske. U hali „Centar“, koja se nalazi u centru grada, okupilo se više od 150 domaćih i inostranih izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Grčke, Turske, Mađarske i drugih zemalja. Izlagači su bili iz različitih oblasti turizma tako da su svoju turističku ponudu predstavljale turističke organizacije opština i gradova, banjska lečilišta, turističke agencije, razvojne agencije, hotelijeri i kamperi, vinarije, ugostiteljske škole, prodavci turističke opreme, osiguravajuća društva i banke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TO Vojvodine i Republike Srpske potpisale protokol o saradnji u cilju povezivanja turističke privrede regiona

  • PDF

Nataša Pavlović (desno) i Nada Jovanović potpisinice sporazuma o saradnji            Jubilarni 10. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture održan je u Bijeljini 19. i 20. aprila, u organizaciji Turističke organizacije Bijeljina i uz pokroviteljstvo Grada Bijeljine. Partner ovogodišnje sajamske manifestacije, koja je okupila rekodnih 110 izlagača iz Republike Srpske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, bila je Turistička organizacija Vojvodine. Prisustvo ministarske turizma i trgovine RS, gospođe Dragice Kovač, direktorice TO Republike Srpske, Nade Jovanović, gradonačelnika Bijeljine, gospodina Miće Mićića, direktora TOG Bijeljina, gospodina Radosava Đokića i drugih zvaničnika, govori o značaju ovog sajma za grad, Semberiju i za Republiku Srpsku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uvek nešto novo iz Novog Bečeja

  • PDF

Udruženi u promociji na Sajmu turizma u Bijeljini - Novi Bečej i Bečej

            Dinamična promocija turističkih proizvoda na čak tri sajma ovog vikenda, jubilarni 20. Međunarodni sajam turizma i odmora u Nišu, 10. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture u Bijeljini i prvi Međunarodni sajam turizma „Banjaluka 2019“ u RS, za Turističku organizaciju opštine Novi Bečej bila je samo još jedan izazov. I dok su na sajmovima u Nišu i Banjaluci predstavnici TOONB reprezentovali celikupnu turističku ponudu opštine, na Sajmu u Bijeljini su, u saradnji sa TO Bečej, paradno i domaćinski, prezentovane lepote gastronomskog i kulinarskog zanata, koje se mogu videti, probati, i u istim uživati, na brojnim manifestacijama tokom cele godine. Najavljena je i prva u nizu gastromanifestacija „Testomanija“, koja će se održati 03. juna u Novom Bečeju. Bečejci su akcenat stavili na festival na Tisi „Tanderbal“, ove godine od 3. do 5. avgusta u okviru kojeg će biti „Zlatni kotlić“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com