Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Izabrana najlepša dvorišta u Centralnoj Srbiji

  • PDF

Nastavljena lepa tradicija izbora najlepših dvorišta u organizaciji GTO KragujevacNa sastanku održanom u prostorijama Privredne komore grada Kragujevca predstavnici turističkih organizacija Batočine, Kragujevca, Rače, Rekovca i Topole izabrali su najlepša dvorišta u kategorijama: najlepše dvorište, najlepše park dvorište, najlepše etno dvorište i najlepši detalj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana radionica o razvoju turizma u Šumadiji i Pomoravlju

  • PDF

Sa radionice o razvoju turizma u Šumadiji i Pomoravlju u hotelu Grza kod ParaćinaDruga regionalna radionica učesnika u razvoju turizma u Šumadiji i Pomoravlju održana je nedavno  u hotelu „Grza“, kod Paraćina. Radionica je održana u cilju izrade plana razvoja turizma za Šumadiju i Pomoravlje u okviru projekta “Priprema dva regiona, (1) Srem (7 opština) i (2) Šumadija i Pomoravlje (13 opština) za osnivanje Destinacijske menadžment organizacije, definisanje turističkog prostora i tehnička podrška subjektima koji prodaju destinacije u ciljanim regijama“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sombor bogatiji za restoran sa prenoćištem -Vila Andreja

  • PDF

Ambjet Vile AndrejaSmeštena u Somboru, Vila Andreja poseduje baštu, bar i besplatan Wifi.Gostima je na raspolaganju restoran, parking, a dozvoljeni su i kućni ljubimci.
Vila Andreja, Subotički put bb, Sombor
Tel: 025 450 304, 063 1174748
E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saša Dujin: Pet odredišta u Novom Bečeju koja morate posetiti

  • PDF

Saša DujinU sklopu kampanje „Panonska letnja avantura“ koje je za predstavnike srpskih medija krajem juna organizovala Turistička organizacija Vojvodine, upriličena je i poseta Novom Bečeju. Direktor Tursitičke organizacije opštine Novi Bečej, gospodin Saša Dujin, vrlo profesionalno je iskoristio ulogu domaćina i predstavljajući ovu prelepu varošicu na levoj obali reke Tise, sa centrom upravo na reci, šire poznatu po Velikogospojinskim danima, Cvetanju reke Tise, Krokanu sa Bisernog ostrva i mnogim drugim jedinstvenostima i posebnostima, izdvojio pet obaveznih lokacija koje svaki turista mora da poseti. - Meandar ili ostaci Panonskog mora - Slano kopovo, predstavlja jedno od najvažnijih i najosobenijih staništa ptica u Srbiji, kao i i jedinstvena migratorna stanica za ptice selice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nataša Pavlović: Turistička ponuda Vojvodina bazirana je na konkretnim turističkim proizvodima

  • PDF

Nataša Pavlović (druga s desna) sa učesnicima Letnje panonske avantureTuristička organizacija Vojvodine je krajem prošle godine započela novi vid promocije i posle uspešne kampanje „Zima na salašima“, koja je mnoge isprovocirala da posete iste, nastavljena je sa „Panonskom letnjom avanturom“, kojom su pokazane plaže i kupališta na vojvođanskim rekama, uz kulturna i gastronomska bogatstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Panonska letnja avantura Turističke organizacije Vojvodina

  • PDF

Sremski Karlovci - biser na DunavuTuristička organizacija Vojvodine će u periodu od 29.06.2018 do 01.07.2018. godine organizovati promo turu za predstavnike srpskih medije pod radnim nazivom - „Panonska letnja avantura“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čarde, čuvari tradicije

  • PDF

Janko Pinćer, velemajstor za rublju čorbu i paprikašReč čarda potiče iz persijskog jezika i označava četiri stuba. Čarde su se još od srednjeg veka na našim prostorima nalazile na drumovima i pored reka i bile svratište za odmor i osveženje. Čarde duž puteva su izgubile nekadašnji značaj zbog brzine putovanja, ali su zato sve atraktivnije one na Dunavu. Interesantno je pomenuti da se reč čarda danas koristi samo u mađarskom, srpskom i hrvatskom jeziku. Najveći broj ovih objekata specifičnog ugostiteljskog miljea očuvan je na potezu od Bačkog Monoštra do ušća Save u Dunav kod Beograda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodinu lane posetilo blizu pola miliona turista

  • PDF

Poseta stranih turista sustiže domaće gostePrema zvanično obrađenim statističkim podacima u AP Vojvodini u protekloj 2017. godini boravilo je ukupno 460.423 turista, što je za 11,4% više u odnosu na isti period 2016. godine. Od tog broja domaćih turista je bilo 247.971 (porast 10,1%), što čini skoro 54% od ukupnog broja dolazaka, dok je inostranih turista bilo 212.452 (porast od 12,8%).
Ako govorimo o broju noćenja u AP Vojvodini u istom periodu ostvareno je ukupno 1.080.624 noćenja, što predstavlja rast od 2,9% u poređenju sa istim periodom u 2016. godini. Od tog broja, domaći turisti su ostvarili 634586 noćenja (porast 3,1%), što čini skoro 59% od ukupnog broja ostvarenih noćenja, dok su inostrani turisti ostvarili 446.038 noćenja (2,6%).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina prepoznatljiva na turističkom tržištu

  • PDF

 Obraćanjne direktorice TO Vojvodina Nataše Pavlović na KZN u BeograduTuristička organizacija Vojvodine uspela je da objedini turističku, ali i gastro-vinsku ponudu ovog višenacionalnog i kulturom prebogatog prostora. Nakon što se sada pojavljuje sa ponudom svih turističkih organizacija na manifestacijama u Srbiji, to se sve više događa i prilikom promocija u regionu. To se pokazalo kao pun pogodak, jer se iz meseca u mesec u Vojvodini beleži sve veći broj turista iz zemlje i inostranstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SEDMI REGIONALNI SAJAM OMLADINSKOG TURIZMA UVERTIRA ZA LETNJE AVANTURE

  • PDF

Sa otvaranja prehodnog sajmaPod sloganom „Letnja avantura startuje sa više uzbuđenja“, 10. i 11. jula održaće se 7. OPENS YOUTH FAIR, u centru Novog Sada, na ČAK tri lokacije u centru grada, na Trgu slobode, Katoličkoj porti i u OPENS kancelariji u ulici Laze Telečkog.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com