Sun01192020

Poslednja izmena:09:06:05 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

TURISTIČKA PONUDA RUME U OKRILJU TRADICIJE I MODERNOG

  • PDF

Mirjana Vujasinović (u sredini) sa saradnicama na Sajmu turizma u Beogradu            Smeštajni kapaciteti, koji su dugo vremena predstavljali otežavajući faktor u razvoju i širenju turističke ponude Rume, najzad su rešeni.
            Kao i prethodnih pet godina, TOO Ruma je na 41. Međunarodnom sajmu turizma od 21. do 24. februara, delila izlagački prostor sa ostalim sremskim opštinama. Ideja vodilja zajedničkog nastupa Sremaca svih ovih godina bila je da se turistima pruže raznovrsni i bogatiji sadržaja, radi njihovog dužeg zadržavanja u „zagrljaju Srema“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA SAJMU PLACE2GO U ZAGREBU

  • PDF

Sve lepote Vojvodine kao pozivnica u goste            Turistička organizacija Vojvodine imala je izuzetno zapažen nastup na 41. Međunarodnom sajmu turizma, održanom od 21. do 24. februara na Beogradskom sajmu, tokom kojeg je na objedinjenom štandu predstavljeno 30 turističkih organizacija i gradova, kao i više udruženja i proizvođača. Takođe, brojnim promotivnim brošurama i flajerima, posetioci su putem zanimljivih prezentacija održanih na bini i uz prenos na velikom led ekranu mogli da vide šta im je za zabeležiti od predstojećih manifestacija i posetiti tokom ove godine u Vojvodini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

LJUBICA BOŠKOVIĆ: REALNE OSNOVE DA PEĆINCI POSTANU JEDNA OD TOP DESTINACIJA U SRBIJI

  • PDF

            Poslednjih pet godina na najvećoj regionalnoj turističkoj smotri - Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na impozantnom štandu „Divan je kićeni Srem“, Sremci nastupaju sa objedinjenom ponudom. Tako je bilo i ove godine od 21. do 24. februara, kada je svih sedam administrativnih opština, uz pojačanje opština Beočin i Sremski Karlovci, imalo zapaženo predstavljanje potencijala ovog regiona, uz bogatu ponudu turističkih publikacija i suvenira. Sremci su i ovu priliku iskoristili da reprezentuju svoju ukusima prebogatu, obilnu a sofisticiranu, i sigurno najstariju kuhinju ovih prostora, o čemu svedoči knjiga „O kuvanju“ M.G. Apicija iz rimskog doba i „Prvi srpski kuvar”, Zaharija Orfelina (manastir Krušedol, 1855)).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TATJANA PALKOVAČ: VRŠAC BOGATIJI ZA NOVE VODENE SADRŽAJE I SMEŠTAJNE KAPACITETE

  • PDF

Patjana Palkovač (prva s leva) sa ekipom saradnika na Sajmu turizma u Beogradu            Pored do sada manje promovisanih vodenih sadržaja, gradskog bazena, vršačkog jezera, aqua parka u motelu „Vetrenjača“, kao i wellness&spa programa hotela „Villa breg“, Turistička organizacija Vršac je na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, fokus svog nastupa usmerila i na ponudu smeštajnih kapaciteta u ovom gradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SAŠA DUJIN: SVE NOVINE OPŠTINE NOVI BEČEJ NA JEDNOM MESTU

  • PDF

Saša Dujin je četiri dana domaćinski dočekivao brojne goste Novog BečejaZa razliku od drugih turističkih organizacija koje se trude da na najvećem regionalnoj priredbi turizma - Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, predstave ekskluzivnu ponudu u nekoliko rezervisanih termina, Novobečejci, po tradiciji to rade neprekidno puna četiri dana. Poznato je da su na stalnoj adresi, u Ulici Novobečejskoj 1091. u Hali IV, prisutni od otvaranja do zatvaranja sajamskih kapija sa, za tu priliku uvek originalno uređenim štandom usklađenim sa turističkom ponudom te godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS PROMOVISAO NAJNOVIJE PROJEKTE NA SAJMU TURIZMA

  • PDF

Detalj sa KZN na štandu TONS-a            Turistička organizacija Grada Novog Sada (TONS) tradicionalno na Beogradskom sajmu turizma promoviše najnovije projekte za tekuću godinu, kao i predstavnike turističke privrede i turističke potencijale Grada Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

GRAD ZRENJANIN U PUNOM SJAJU NA 41. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

  • PDF

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić pozvao je sve zainteresovane da posete ovaj lepi grad            Štand grada Zrenjanina na 41. Međunarodnom sajmu turizma koji je održan od 21. do 24. februara u Beogradu, pod sloganom „Leto je bliže nego što mislite“, bio je jedan od najposećenijih. Organizatori njegovog predstavljanja - Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina, potrudili su se da ove godine prostor bude znatno širi, a dizajn privlačniji, kao i da posetioci, putem videa, informativnih brošura, flajera i mapa, ali i susreta sa čelnicima lokalne samouprave, rukovodiocima i vlasnicima turističkih agencija, restorana, proizvođačkih firmi, salaša, članovima udruženja, promoterima i umetnicima, bar na trenutak „dožive“ banatski duh, lepote grada i okruženja. Ali, i da se posluže specijalitetima banatske kuhinje, od onih tradicionalnih - cipovki i damćeg hleba namazanog mašću i posutog paprikom, čvaraka, šunke, sira, do štrudli sa makom, sirom, rogačem, kakaom, pa i da zaliju zalogaje vinom i pivom... Uz to, pratio ih je i muzički doživljaj, koji su priredili kvartet gitara Muzičke škole „Josif Marinković“ i orkestar KUD-a „Pionir“ - zvuci klasike i prigodnog tradicionala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radenko Cvetić: Ukupnost turističke ponude Raške i okolnih opština

  • PDF

 Radenko Cvetić najavljuje sadržajnu i bogatu letnju ponudu kopaoničkog (k)raja           Možda najautentičniji i najefektniji nastup na 41. Međunarodnom sajmu turizma, održanom od 21. do 24. februara u Beogradu, imala je Turistička organizacija Raška.
 Glumica Jugoslovenskoj dramskog pozorišta, Vesna Stanković, maestralno je iznela deo autorske monodrame o heroini iz Prvog svetskog rada, Milunki Savić, promovišući Dane Milutinske Savić, početkom oktobra. Na ovaj način istaknut je angažman Opštine Raška na očuvanju Milunkine zaostavštine, i sprovodenu akciju i sopstvenim ulaganjima, uz podršku resornih ministarstava, kroz projekat - Gradovi u fokusu, i pomoć Vojske Srbije i nadležnog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, učinila dostupnm najširem auditorijumu. Sredinom 2019. zaintereovani će moći da posete renovirani Memorijalni kompleks, Spomen sobu i Milunkinu rodnu kuću u Koprivnici (Jošanička Banja).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloje Ostojić: Viđeni ste u Ivanjici od 23. do 25. avgusta

  • PDF

Miloje Ostojić najavio je najbolju Nušićijadu od sada         -Posebno je zadovoljstvo predstaviti „Nušićijadu“ u godini jubileja. Ove godine proslavićemo deset godina festivala, koji je postao svojevrsni brend ne samo Ivanjice, već čitave Srbije. Jubilarno X izdanje manifestacije „Nišićijada“ biće održano poslednjeg vikenda avgusta. Lokalna samouprava, kao i svi organizatori, posebno tim neposredno zadužen za pripremu festivala koji je angažovan 365 dana, u mesecima koji dolaze učiniće sve kako bi zasenila prethodne. Posetiocima ćemo ponuditi raznovrsne sadržaje, dobru zabavu, dosta smeha i na prvim mestu kvalitetne programe - obećao je gospodin Miloje Ostojić iz Turističke organizacije opštine Ivanjica, pozivajući publiku 41. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu na navjeću i najznačajniju manifestaciju opštine Ivanjica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Vojvodine na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

  • PDF

Nataša Pavlović, Damir Rajtenbah i Danijela Jokanović na štandu TO Vojvodine            Tradicija objedinjene turističke ponude turističkih orgnizacija 45 vojvođanskih opština nastaljena je i na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. U toku četiri sajamska dana, osim celokupne turističke ponude Vojvodine, održane su brojne prezentacije turističkih organizacija, privrednika. Pančevac Ivan Radić je predsavio Projekat „Muzej Banatske vojne granice na otvorenom“ u selu Gaj, a bračni par Ivana i Miloš Ćuruvija najavili XIX Konvenciju Svetskog udruženja turističkih vodiča (WFTGA) koje će biti održana u februaru 2021. godine u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com