Mon04242017

Poslednja izmena:01:15:41 PM

Vino

Vinski kompleks dostojan cara Probusa

  • PDF

Milorad Milošević sa braćom Goranom i Zoranom Rašević- Vazduh je prepun ideja. One vam stalno kucaju u glavu. Vi prosto morate znati šta hoćete, zatim to morate zaboraviti i raditi svoj posao - govorio je Henri Ford, tvorac Ford Motor Company. Zamisao podizanja kompleksa Vinarije, Probusovog hrama vina u srcu Carskih vinograda M.A. Probusa, na brdu iznad sela Šuljam, bio je još složeniji jer je trebalo spojiti ideju gospodina Milorada Miloševića i vreme u kojem je Marcus Aurelius Probus živeo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Selekcija najlepših i najkvalitetnijih vina vinarije SELECTA

  • PDF

Porodična vinarija SELECTA kvalitetom do brojnih priznanja i krajnjih potrošačaVinarija „SELECTA“ Milutina Tineta Stojšića jedna je od reprezenata imena Vršačkog vinogorja i svega što je nekada ono podrazumevalo. Nalazi se u samom centru vinskog sela Gudurica, tik uz pravoslavnu crkvu i čuveni Marićev podrum. Jedna je od najstarijih u selu, jer je domaćin prve vinograde zasadio 1988., na parceli od 2,5 hektara kraj Središta, gde je što bujicom, što vetrom iz kamenoloma, koji se nalazio na mestu današnjeg strelišta, nedaleko od Vršca, raznesen kvarcni pesak, poguban za kukuruz i druge ratarske i povrtarske kulture, ali Bogom dan za vinovu lozu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljena knjiga pesama Vino je poljubac postojanja u Iriškoj čitaonici

  • PDF

Obraćanje Save JojićaVeć devet godina Novosađani i gosti grada imaju priliku da svakog trećeg četvrtka u novembru uživaju u Danu mladog portugizera. Organizatori su 2011. godine zajedno sa Srpskom čitaonicom iz Iriga pokrenuli i Konkurs za najlepšu pesmu o vinu, koju bira žiri, a pobednici se proglašavaju na samoj manifestaciji. Zbornik, koji pokriva prvih pet godina konkursa, objedinjuje sve pesme koje su ušle u uži krug u tom periodu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vršačke vinarije na Salonu vina VINVEST u Temišvaru

  • PDF

Nikola Cuculj predstavio je vršačke vinarijeProteklog vikenda, od 31. marta do 2. aprila, Temišvar je po 14. put bio prestonica vina. Salon vina VINVEST je otvorio svoja vrata za sve ljubitelje ovog pića koji su ove godine imali na raspologanju, za degustaciju i kupovinu, oko 300 vrsta vina iz Rumunije, Srbije, Nemačke, Italije, Mađarske, Molodove i Francuske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nataša Budisavljević Radišić: Winterfest 2017 pobrao lovorike i izlagača i posetilaca

  • PDF

Osmesi zadovoljstva i organizatora i posetilacaSki&Wine WinterFest, peti Festival vina i gastronomije, održan od 23. do 26. marta na Kopaoniku, bio je jedinstveno mesto promocije srpskih vina i srpske gastronomije. Bilo je to nekoliko lepih dana aktivnog i kvalitetnog druženja vinskih znalaca i vinskih zaljubljenika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gastro-vinski paneli na WinterFestu 2017 izuzetno posećeni

  • PDF

Sa panela o našim novim sortamaSunce i toplo vreme nisu dozvolili održavanje protokolom predviđene Ski trke – staza Karaman, u okviru petog Gasto&WineFest-a, koji se od 23.-26. marta, u organizaciji Udruženja Interfest, odvija na Kopaoniku. Umesto toga, učesnici ovog jedinstvenog happening-a iskoristili su priliku za sunčanje, kraće i duže šetnje i odmor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gastro&Wine paneli na petom WinoFest-u

  • PDF

Sa jednog od panelaVeć tradicionalno okupljanje vinoljubaca u najpoznatijem zimskom planinskom centru Srbije, Kopaoniku, zakazano za poslednji vikend u martu, za manifestaciju WinoFest, koju po peti put organizuje Udruženje Interfest iz Novog Sada, uz uživanje u kvalitetnim vinima i prehrambenim proizvodima četrdesetak izlagača iz zemlje i inostranstva, neizostavnom druženju, na Ski&WineFest-u vina i gastronomije, drugog dana za učesnike su organizovane panel diskusije na zanimljive i aktuelne teme.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ski&Wine WinterFest u Hotelu Grand na Kopaoniku

  • PDF

Nataša Budisavljević i bend Aleksandra Dujina- I ove godine, u okviru Ski&Wine WinterFest - Festivala vina i gastronomije, okupili smo brojne i kvalitetne izlagače, a iskustvo nam govori da će i odziv ljubitelja vina biti odličan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Julkica Mitrašinović: Veći broj izlagača i posetilaca Vinofest-a opravdava njegovo održavanje i nova ulaganja u ovu manifestaciju

  • PDF

Julkica Mitrašinović sa gostom iz Rumunije, Javorom RadovankovićemOvogodišnji, XII „Vinofest“ u Vršcu ugostio je brojne visoke zvaničnike. Manifestaciji su prisustvovali i ministar kulture i informisanja Vlade Srbije, gospodin Vladan Vukosavljević, potpredsednik Pokrajinske vlade i sekretar za privredu i turizam, gospodin Ivan Đoković, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, gospođa Nataša Pavlović, gradonačelnica Vršca, gospođa Dragana Mitrović, predstavnici pokrajinskih sekretarijata i drugi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vršački Vinofest u znaku Merlot-a vinarije Rnjak iz Gudurice

  • PDF

Zajednički snimak ovogodišnjih laureataPetnaestočlana stručna komisija na čelu sa dipl. ing. Tehnologije, Miodragom Kertesom, kao predsednikom, te članovima master spec. fizičke hemije Sašom Popov, dipl. ing tehnologije Vladimirom Čejićem, dipl. ing. tehnolog master Sofijom Rankov, dipl. ing. tehnolog master Suzanom Skeledžijom, članom degustacione komisije u Mađarskoj, Laslom Horvatom, dipl. ing. tehnologije Jovanom Popov, dipl. ing. tehnologije Darkom Bogdanoviem, me biotehničkih nauka Vladimirom Atićem, dipl ing. tehnologije Ivanom Jaraković, dipl, ing. tehnologije Vasiljem Milovićem, enologom PP Orahovica Ivanom Nemet, dipl. ing. tehnologije Miloradom Cilićem, dipl. ing. tehnologije Aleksandrom Ivkovim i dipl. ing. tehnologije Milanom Cuculj, imala je zadatak da u okviru XII Vinofesta, koji je 17. i 18. marta održan u Vršcu, oceni ukupno 206 uzoraka u četiri kategorije: 81 belih i 86 crvenih vina, te 24 rosea i 15 uzoraka u kategoriji specijalnih vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com