Tue05302017

Poslednja izmena:06:47:25 AM

Vino

Mr Mirjana Maksimović održala interaktivno predavanja na temu knjige i vina

  • PDF

Ukusi sa više aspekataU Studentskom kulturnom centru „Fabrika“, u popularnoj Kineskoj četvrti Novog Sada, od 12. do 14. maja održan je I Internacionalni festival UKUSA - knjige, kafe i čokolade. Ovaj festival, održavao se paralelno sa Međunarodnim poljoprivrednim sajmom na kojim se predstavljaju neki drugi ukusi, na neki drugi način, tako da event u Fabrici nije imao ambicije da pomuti rejting većeg i starijeg, već da pokaže da su ukusi tema koja se može posmatrati sa više aspekata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tri međe i oblak - obična priča o jednoj neobičnoj vinariji

  • PDF

Sa prezentacije vina na Vinofestu 2017. u VršcuVladimir Dragičević, doktor nauka arhitektura, umetnik po profesiji i vokaciji, u vinskoj priči obreo se kada je njegova tašta želeći da uloži novac, kupila jutro vinograda u Neštinu. Ovo mesto na Fruškoj gori, danas je voćarski, a do Drugog svetskog rata bio je pretežno vinogradarski kraj, da bi 90-tih vinogradarstvo potpuno zamrlo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mladi o vinu i vinskoj kulturi

  • PDF

Spoj teorije i prakse najbolji put upoznavanja vinske kultureStudenti Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Prirodno-matermatičkog fakulteta u Novom Sadu pomno su pratili Ski &Wine Winterfest festival vina i gastronomije, održan u organizaciji Udruženja „Interfest“ iz Novog Sada, od 23. do 26. marta u Hotelu „Grand“ na Kopaoniku, po peti put. Dominantni sadržaji ovog gastro-vinskog hepeninga bili su svakodnevni paneli preko dana i Salon vina i hrane u večernjim časovima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Siniša Popov: Portugizer iz Vinarije Kiš tek treba da dostigne svoj maksimum

  • PDF

Siniša Popov sa porodicomPraksa je pokazala da je porodica ključ uspeha svakog poslovnog čoveka, i da porodično jedinstvo nedvosmisleno doprinosi uspehu jedne firme. Pozitivan primer te prakse je porodična Vinarija Kiš iz Sremskih Karlovaca, u kojoj trenutno vina vrhunskog kvaliteta kreira i na tržište plasira šesta generacija vinara. Siniša Popov ima zvanje menadžera prodaje u Vinariji Kiš, somelijera i zeta, i zdušno se trudi da sve to opravda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predrag Crnković: Šampionska titula Portugizeru na ponos šest generacija Vinarije Kiš

  • PDF

Predrag CrnkovićKrajem aprila, Vinarija Kiš je bila mesto slavlja šampionskog pehara i najboljeg vina svetskog ocenjivanja Portugizera. Tom prilikom okupili su se brojni novinari sa ciljem da ovaj uspeh pronesu diljem zemlje, a Portugizer bude jedan od činilaca povratka Sremskih Karlovaca i Srbije na vinsku mapu Evrope. Peti po redu Portugiezer du Monde, održan u Žolnai muzejskoj četvrti u Pečuju (Mađarska), ove 2017. godine bio je u znaku Portugizera iz Srbije, a apolutni šampion ovog prestižnog ocenjivanja bio je Portugizer Vinarije Kiš iz Sremskih Karlovaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Mirjana Maksimović: Ceo vinski svet sada nas prepoznaje po šampionskom Kišovom Portugizeru

  • PDF

Mr Mirjana Maksimović- Porodična vinarija Kiš je na krilima srpske vinske renesanse gradila svoj vinski identitet. Kišov Bermet je prepoznatljiv na tržištu kao najbolji Bermet iz Sremskih Karlovaca“ – izjavila je jednom prilikom mr Mirjana Maksimović, predsednica Udruženja „Žene i Vino“. Sada se tome pridružuje i Kišov Portugizer, koji je u aprilu, na petom Portugiezer du Monde u Pečuju u Mađarskoj proglašen najboljim mladim Portugizerom i sveukupnim pobednikom takmičenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Igor Luković: Kišov Portugizer zasluženo najbolji

  • PDF

Igor LukovićNa ovogodišnjem Portugiezer du Monde u Pečuju (Mađarska), u žestokoj konkurenciji našla su se tri vinarije iz Srbije: Vinarija Đorđe iz Banatskog Karlovca, Vinarija Mačkov podrum iz Iriga i Vinarija Kiš iz Sremskih Karlovaca. Vinarija Đorđe se prvi put predstavila na ovom takmičenju, Vinarija Mačkov podrum je osvojila dve zlatne medalje, jednu za crveno mlado vino Portugizer, a drugu za roze Frajla, kupažu Portugizera i Pinot Noira. Portugizer iz Vinarije Kiš proglašen za najbolje vino Međunarodnom takmičenju Portugiezer du Monde.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dva zlata za Vinariju Mačkov podrum na međunarodnom takmičenju Portugieser du monde

  • PDF

 Zlato za vina, priznanje i za gospodina Savu JojićaU čuvenoj mađarskoj vinskoj regiji Vilanji, po peti put održano je takmičenje na kojem su organizatori okupili sve proizvođače Portugizera iz celog sveta, odnosno iz cele Centralne Evrope, gde se ova sorta grožđa i uzgaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vinski kompleks dostojan cara Probusa

  • PDF

Milorad Milošević sa braćom Goranom i Zoranom Rašević- Vazduh je prepun ideja. One vam stalno kucaju u glavu. Vi prosto morate znati šta hoćete, zatim to morate zaboraviti i raditi svoj posao - govorio je Henri Ford, tvorac Ford Motor Company. Zamisao podizanja kompleksa Vinarije, Probusovog hrama vina u srcu Carskih vinograda M.A. Probusa, na brdu iznad sela Šuljam, bio je još složeniji jer je trebalo spojiti ideju gospodina Milorada Miloševića i vreme u kojem je Marcus Aurelius Probus živeo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Selekcija najlepših i najkvalitetnijih vina vinarije SELECTA

  • PDF

Porodična vinarija SELECTA kvalitetom do brojnih priznanja i krajnjih potrošačaVinarija „SELECTA“ Milutina Tineta Stojšića jedna je od reprezenata imena Vršačkog vinogorja i svega što je nekada ono podrazumevalo. Nalazi se u samom centru vinskog sela Gudurica, tik uz pravoslavnu crkvu i čuveni Marićev podrum. Jedna je od najstarijih u selu, jer je domaćin prve vinograde zasadio 1988., na parceli od 2,5 hektara kraj Središta, gde je što bujicom, što vetrom iz kamenoloma, koji se nalazio na mestu današnjeg strelišta, nedaleko od Vršca, raznesen kvarcni pesak, poguban za kukuruz i druge ratarske i povrtarske kulture, ali Bogom dan za vinovu lozu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com