Tue12102019

Poslednja izmena:09:39:01 PM

Vino

Studenti PMF-a u poseti vinarijama Zvonko Bogdan i Tonković

  • PDF

Zajednički snimak isped vinarije Zvonko BogdanStudenti četvrte godine Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, u okviru jednosemestralnog ispita - Vinski turizam koji vodi dr Tatjana Pivac, imali su priliku da posete dve vinarije na severu Bačke: Porodičnu vinariju „Tonković“ u Bačkim Vinogradima i Vinariju „Zvonko Bogdan“ na Paliću.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tanja Šehovac: Vinarija Tonković zadovoljna posetom studenata PMF

  • PDF

Tanja Šehovac (stoji desno) približila je gostima saznanja o vinima od KadarkeNa putu na sever Bačke, grupa studenata četvrte godine Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, pod vođstvom predmetnog nastavnika, dr Tatjane Pivac, 09. maja posetila je Porodičnu vinariju „Tonković“ u Bačkim Vinogradima. Njih je ljubazno i domaćinski dočekala Tanja Šehovac, diplomirani tehnolog, oko dve i po godine stalno zaposlena u Vinariji „Tonković“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Tatjana Pivac: Vinski turizam je perspektivno zanimanje za mlade turizmologe

  • PDF

Dr Tatjana Pivac više nego zadovoljna interesovanjem studenataDr Tatjana Pivac, vanredni profesor na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, poslednjih godina u okviru jednosemestralnog izbornog predmeta - Vinski turizam, za studente četvrte godine pored predavanja redovno organizuje posete vinarijama. Ova generacija studenata imala je mogućnost da pođe na dva izleta i poseti četiri vinarije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvi novosadski Salon vina završen Portugalskim večem u Beskraju

  • PDF

Gordana Čučković (prva s leva), Joao Alphonso, Ljiljana i Mirko StefanovićNovi Sad je dobio prvi Salon vina, koji je u organizaciji Wine Identity inicijativa, magazina Vino & Fino i Udruženja somelijera Vojvodine održan u hotelu „Park“ 20. i 21. aprila. Osim 80-tak vinara iz zemlje i inostranstva, na Salonu su bili prisutni i ugostitelji, trgovci vinom, ljubitelji vina, domaći i strani vinski novinari, edukatori, enolozi...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvi Novosadski salon vina, dva dana vrhunskog vinskog užitka

  • PDF

Salon su pratile izuzetno posećene stručne i korisne radioniceLepe stvari, one koje vrede, treba da postanu pravilo, a ne izuzetak, ne prolazna pojava već da mu se obezbedi trajnost. Veliki međunarodni vinski događaj, koji je okupio 80 vinara iz Srbije, Italije, Francuske, Turske, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Portugala i dr. zemalja - prvi Salon vina u novosadskom hotelu „Park“ je upravo manifestacija koja je već u svom premijernom izdanju 20. i 21. aprila, nagovestila jasno trasiran pravac ka elegantnom načinu demonstracije vinske etike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivana Šijački Majoriši: Aldumaš ili razlog za nazdravljanje

  • PDF

Ivana sa premijernim vinom Vinarije Šijački - AldumašVinarija „Šijački“ uvek nam je bila sinonim za nešto toplo, lepo, potvrđenog kvaliteta. Ova porodična vinarija, situirana u fruškogorskom mestu Banoštor, između Dunava i glavnog puta, vinski svet neretko iznenadi i nečim novim. Prošle godine javnosti je predstavljeno vino Seduša, od istoimene autohtone sorte grožđa koje je zahvaljujući naporima ove vinarije, sačuvano.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvođanski vinari posetili Sajam vina u Veroni

  • PDF

Zajednički snimak vojvođanskih vinara zadovoljnih viđenim u VeroniPrivredna komora Vojvodine (PKV) predvodila ovog meseca privrednu delegaciju od ukupno 30 vojvođanskih vinara i predstavnika akademskih institucija u dvodnevnu studijsku posetu jednom od najvećih sajmova posvećenih vinskom sektoru u Evropi - Sajmu vina „VINITALY“ u Veroni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vučji podrum: Prvi srpski zlatni Chardonnay

  • PDF

Vuk (levo) i Danijela Vujko u društvo Radenka CvetićaPorodični vinski „Vučji podrum“ (Hajduk Veljka bb, Sombor, vlasnik dipl. inženjer voćarstva i vinogradarstva Vuk Vujko), od osnivanja 2012. godine, krasio je miks primamljivih ukusa vina i boja somborskog kraja, oslikanih na etiketama sedam vrsta vina sa predznakom Vučji: Vučji Bermet, Vučja Frankovka, Vučja krv, Vučji Roze, Vučji Chardonnay, Vučji Sauvignon i Vučji Cabernet.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šampionska vina od maline bračnog para Šmit

  • PDF

Vina od maline i kupine osvajaju vinske hedoniste- Verovatno smo takvog temperamenta, pa suprug i ja moramo uvek nešto da radimo. To se pokazalo veoma korisnim kada smo došli u situaciju da smo pored svojih zanimanja morali da nađemo nove načine za dopunu kućnog budžeta - kaže Ružica Šmit iz Pančeva, sa suprugom Šmit Lajošem, osnivač Poljoprivrednog gazdinstva „Šmit“, koje je na ovogodišnjem VinoFest-u u Vršcu, sredinom marta, nastupilo ispred Udruženja Sv. Trifun iz Dolova, jedini iz Udruženja koji se bave proizvodnjom kupinovog i malinovog vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Put u vinsku Frušku goru studenata PMF-a

  • PDF

Poseta vinarijama Šijački i Erdevik dragoceno iskustvo studentima hotelijerstvaPraksa je da studenti četvrte godine Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Univerziteta u Novom Sadu, u okviru izbornog predmeta VINSKI TURIZAM, u sklopu praktične nastave obilaze vinarije, uglavnom na Fruškoj gori. Takva iskustva, po rečima njihove profesorice, dr Tatjane Pivac, nose samo pozitivne utiske i svaka generacija se rado i dugo seća ovakvih izleta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com