Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Rakije

A’storia - Aleksandrova priča o brendu

  • PDF

Aleksandar Petrović sa suprugom            Ima onih kojima čega god da se dohvate ništa ne polazi za rukom. Ima pak onih drugih, rođenih sa puno talenata, i u šta god da se upuste, postaju ozbiljni igrači. Svi Rumljani koji ga poznaju će vam reći da je Aleksandar Petrović tipičan pripadnik ove druge grupe, jer svaki pokušaj da se nečim bavi pretvara u kvalitet. U mladim godinama bio je velika atletska nada, najbolji trosokaš i reprezentativac stare Jugoslavije, stekao je zvanje saobraćajnog inženjera, danas je suvlasnik kompanije za proizvodnju i ugradnju ALU i PVC stolarije... Pre nekoliko godina gospodin Petrović je započeo proizvodnju voćnih rakija vrhunskog kvaliteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tri veka rakijske i vinske tradicije porodice Lukić

  • PDF

Slađana Lukić sa paletom proizvoda PG Lukić            Iz želje da zadrži što tešnju vezu sa rodnim krajem, beogradski advokat, gospodin Zvonko Lukić, uz veliku podršku svoje supruge Slađane, koja je sa snažnim identitetom pripadnosti patrijarhalnim vrednostima potkrepljenim zdravom energijom stanovnika Kosova, iz kojeg je došla na razmeđi milenijuma, odlučio je da od viševekovnog porodičnog poseda napravi održivo poljoprivredno gazdinstvo modernog imidža.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Jovičić: Priča o rađanju jednog brenda

  • PDF

Marija i Milan Jovičić            Tribina pod nazivom „Brendiranje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda” u organizaciji Privredne komore Srbije, Novosadskog sajma i „Dnevnika-Poljoprivrednika” AD, u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu RS i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, održana je u utorak 14. maja u okviru 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sto fela rakije Jugoslavije 2018

  • PDF

Plakat kao pozivnica na doživljajU subotu, 24. novembra, u Bačkom Monoštoru će biti održana ovogodišnja SFRJ Rakijada, povodom Dana Republike.
Od 13h u Domu kulture, Monoštorci i gosti predstaviće svoje “fele” domaće rakije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DANI VESELE MAŠINE I ZLATNI DESTILAT ŠLJIVOVICE U KLJAJIĆEVU

  • PDF

Sa prethodnog takmičenja u pečenju rakijeTradicionalni 11. Dani Vesele mašine i 6. Zlatni destilat rakije šljivovice organizuje se 09. septembra 2018. godine na Burduševom brdu iznad Kljajićeva.
Okupljanje takmičara, nameštanje kazana, upoznavanje sa pravilima takmičenja, punjenje kazana i palenje vatre je u 9.30h. Domaćin je za takmičenje u pečenju rakije obezbedio kom, a na učesnicima je da donesu svoj kazan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Proglašene najbolje rakije na 13. Sajmu šljiva u Osečini

  • PDF

Stručna komisija kaže - svesu kvalitetnije Podgorske i Srpske rakijeProšlogodišnje, 12-to ocenjivanje jakih alkoholnih pića na Sajmu šljiva u Osečini ostalo je zabeleženo po rekordnom broju uzoraka, pa je komisija ove godine znatno podigla kriterijume. Takmičenje u ocenjivanju jakih alkoholnih pića, koje se ove godine održalo 6. i 7. avgusta 2018. godine, prikazalo je veliku zainteresovanost proizvođača kao i svih prethodnih godina, za kvalitet, pre svega. Ovo takmičenje pomaže pri kristalizaciji kvaliteta rakije i njenoj proizvodnji u podgorskom kraju, a sve to je put ka izdvajanju brenda ovog podneblja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovan Pešović: Drugovanje sa rakijom četiri decenije

  • PDF

Jovan PešovićJovan Pešović, iz Baljevca na Ibru, po struci je diplomirani ekonomista, po zanimanju je bio finansijski direktor u Ibarskim rudnicima preko 30 godina, a sada je penzioner, koji i danas kao i nekad pored svog redovnog posla, nalazi vremena za svoj hobi - pečenje rakije. Želja za postizanjem savršenstva u proizvodnji originalnog srpskog pića traje duže od četiri decenije. Deda je bio majstor, pa njegov otac, a Jovan je to usavršio do te mere da je postao poznat ne samo u svom kraju, već i priznat na raznim takmičenjima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Porodična destilerija Plazinić: Rakije koje bude doživljaj moći prirode

  • PDF

Plazinić rakije osvajaju medalje i potrošačeNegovanje tradicije, prisutne u porodici decenijama unazad, unapređivanje njenih vrednosti, za dr Milana Plazinića, docenta na FTN u Čačku predstavlja izuzetnu čast, izazov i obavezu. Deda je započeo, otac održao, a dr Plazinić unapredio porodičnu proizvodnju, smeštenu u selo Premeća, na krajnjim obroncima planine Jelice, u čačanskoj opštini. Kormilo destilerije preuzeo je 1992. godine, i od tada svake godine iz nje izlaze šljivovica, kajsijevača, vilijamovka, dunjevača, višnjevača, jabukovača, kleka, travarica, orahovača, malinovac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Destilerija 67: Rakija je veći srpski brend od vina

  • PDF

Dragan MomčilovićDragan Momčilović, suvlasnik je „Destilerije 67“ situirane u selu Jakovac, opština Knjaževac, u kraju u kojem se oduvek znalo proizvoditi, ali i piti dobro vino i rakija.
Gospodin Momčilović se odlučio za proizvodnju ovog drugog, kako bi živeći u Nišu dao sebi oduška i „izbegao od svakodnevnih poslova“. Pedantan, kao u svemu što je u životu radio, ambiciju je usmerio na kvalitet, a ne na količine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rakija koja poziva na radost i pesmu

  • PDF

Stara pesma mami osmeh na liceBlagotvorni uticaj umereno kontinentalne klime, sa velikim oscilacijama dnevnih i noćnih temeperatura, povoljnom nadomorskom visinom Tare i Povlena, iskoristili su Bajnobaštani, i od njega načinili voćarski raj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com