Sun01262020

Poslednja izmena:08:57:21 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Sinoć u Fabrici otvoren SFW

 • PDF

Sa otvaranja ovogodišnjeg prolećnog SFWSinoć je u Fabrici (Kineska četvrt), u Novom Sadu, revijom 20 mladih dizajnera sa područja Balkana “POP ART HEROES” inspirisanom ANDY Warhol-om (muška kolekcija), u selekciji Srđana Švelja, počeo je VI Serbia Fashion Week.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vršački VINOFEST po 11. put potvrdio da u vinu leži spas

 • PDF

Zajednički snimak nagrađenih vinaraFestival u čast vinu VINOFEST, održan je u dane vikenda, 18. i 19. marta u svečanoj sali hotela „Srbija“ u Vršcu. Po svim parametrima, kao što su broj učesnika, posetilaca, pristiglih uzoraka, i ove godine nadmašeni su rekordi iz ranijih godina, što je, posebno organizatorima, Turističkoj organizaciji opštine Vršac, kao i čelnicima grada svojevrsno priznanje njihovom radu. Legenda kaže da je u gradu pod Kulom – Vršcu, loza izrasla iz štapa Sv. Save, a doneo ju je, njegov učenik Arsenije Jovanović sa Svete Gore Atoske, iz manastira Hilandara u prvoj polovini XIII veka. Njega je Sveti Sava poslao da podigne manastir i postane njegov prvi iguman.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ruma zbog Sremskog kolača bila najslađa varoš po XII put

 • PDF

Petar Dimitrijević (levo) i Boško Negovanović pobrinuli su se za dobar program, ali i atmosferu u hotelu ParkRuma je subotnjeg pre prodneva, 12. marta 2016. godine, bila najslađi grad u Srbiji, a možda i šire. U prostranom holu hotela „Park“, pokazalo se potpun o odgovarajućem za ovakve manifestacije, održana je XII fešta posvećena sremskom kolaču, ove godine po sloganom „I kad prođu slave, ostaje kolač“, a u organizaciji gospodina Petra Dimitrijevića, direktora TA „Panonija Tours“ iz Rume.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina Bore Otića u 37 priča

 • PDF

Bora OtićSabrane priče popularnog novinara RTV Vojvodine Bore Otića - „Šorom sredom" promovisane su 9. marta 2016. godine u amfiteatru Mihajla Pupina na Prirodno-matematičkom fakultetu Unverziteta u Novom Sadu. Osim autora, gopsodina Bore Otića, promociji je u ulozi uvodničara učestvovao gospodin Đorđe Randelj i inicijator ovog projekta, redovni profesor PMF-a, dr Jovan Plavša.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Đorđe Randelj: Bora Otić je najveće novinarsko ime u Vojvodini XXI veka

 • PDF

Đorđe Randelj- Dugi niz godina malo ko obraća pažnju na običnog čoveka, junaka svakodnevlja, a sva mudrost ovoga sveta ne počiva samo na iskazima genija i darovitih, nego na mudrosti čoveka iz naroda. Da nije ove knjige i dugog, uspešnog izvanrednog Otićevog radio i televizijskog stvaralačkog opusa, mnoge bi živote, dragoceno za sveopšte življenje ljudi, prekrio kobni veo zaborava – između ostalog napisao je u predgovoru knjige „Šorom, sredom“, književnik Pero Zubac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kazahstan pao, sledeća je Velika Britanija

 • PDF

Novak ĐokovićTeže nego što je bilo ko mogao očekivati, posle velike i neizvesne borbe, jedne od najvećih koje je do sada imala, Teniska reprezentacija Srbije je pobedila Kazahstan rezultatom 3:2 u prvom kolu Davis cupa i plasirala se u četvrtfinale ovog eminentnog takmičenja, koje smo već osvajali. Možda su upravo ta samouverenost, potcenjenost imena reprezentacije Kazahstana, pomalo loše vreme, i potpuno novi ambijent sportske hale Pionir (bivše) nazvane imenom prof. Aleksandra Nikolića, uticali da je interesovanje za ovaj, ispostavilo se Hičkokovski meč, bilo manje od očekivanog. Uz to i neodgovarajuća podloga terena ( ?!!) na kome se meč igrao za naše igrače, kao i prethodni problemi Novaka Đokovića sa infekcijom oka, doprineli su da se jedan, trebalo je to da bude rutinski meč, pretvori u pravu dramu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zdraviji i srećniji život uz magazin Živeti zdravije

 • PDF

 Ivana Vujasin, Vanja Vučenović i Saša PlećevićPovodom predstavljanja novog koncepta časopisa „Živeti zdravije“, sa timom na čijem čelu, se od petomartovskog, 81. broja kao direktor potpisuje dipl. menadž. Ivana Vujasin, a kao glavni i odgovorni urednik, prim. dr med. Boro M. Vujasin, u Kulturnom centru Novog Sada, u petak, 4. marta, održano je veče sa prijateljima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čigota imala zapažen nastup na Sajmu turizma u Beogradu

 • PDF

Zajednički snimak slavodobitnika Ćigotinih priznanjaČigota je na 38. Međunarodnom saajmu turizma u Beogradu imala zabeležen nastup i ostvarila rekordan broj poseta štandu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Humanitarno veče studenata PMF pozdravili zvaničnici iz Ex Yu republika

 • PDF

Dekanka prof. dr Milice Pavkov Hrvojević u društvu ambasadora BiH u Srbiji, Nj. E. gospodina Lazara MirkićaU utorak, 9. februara održano je 39. veče sa temom „Ex Yu“ koju su u okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu organizovali i realizovali studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Njihovi mentori, prof. dr Anđelija Ivkov Džigurski i doc. dr Igor Stamenković, u potpunosti mogu da budu zadovoljni, kao što su bili i brojne zvanice i gosti, koji su dupke ispunili salu restorana „Ribarac“ na novosadskoj adi - Ribarskom ostrvu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ex Yu veče - još jedna desetka za studente PMF-a

 • PDF

Dr Igor Stamenković sa studentima učesnicima performansaPrethodnih jedanaest godina studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na zadovoljstvo Novosađana i njihovih gostiju, u okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu, uspešno promovišu etnološko i antropološko nasleđe raznih naroda kroz organizaciju tematskih večeri koje imaju humanitarni karakter. Studenti, motivisani da što bolje odgovore temi, jer je ovo deo njihovog praktičnog ispita (za tri dana polažu usmeni deo), priredili su 9. februara, u restoranu „Ribarac“ na Ribarskom ostrvu, nesvakidašnji performans inspirisan Ex Yu prostorom. Animacija u turizmu, prisutna je od 2006. godine. Za to vreme preko 750 studenata organizovalo je 39 ovakvih humanitarnih akcija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com