Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM BANJE

Banje

Banja Rusanda vraća osmeh na lice

  • PDF

Mnogo lepih novina u Banji RusandaIza kolektiva banje „Rusanda“ je još jedna radna i uspešna godina, u kojoj je mnogim bolesnicima vraćen osmeh na lice i unapređen kvalitet života. Kolektiv je radio profesionalno i složno, dopunjena je oprema sa 5 novih aparata i 2 hidromasažne kade, uvedeni su novi velnes programi – luksuzne masaže školjkama iz Tihog okena i kamenjem od himalajskih soli, tretmani lica za podmlađivanje, šumska medicina i vežbe u zatvorenm bazenu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novogodišnji praznici u hotelu Termal - Banja Vrdnik

  • PDF

Bazen u hotelu TermalPraksa organizovanih dočeka Novih godina u hotelu Termal u Vrdniku ima dugu tradiciju. Za to kažu imaju i uslova ali i želje da svojim gostima obezbede što veseliji i radosniji početak.
Zato u Termalu očekuju da će Kongresna sala, koja prima 350 gostiju, bogatim menijem, kao i zabavnim programom, privući ljubitelje dobre zabave i ispuniti njene kapacitete. Goste će za novogodišnjom trpezom, osim predjela, glavnog jela, deserta i dva pića, dočekati i boca penušavca, a za atmosferu će biti zadužen Eksploziv bend, koji je prošle godine oduševio publiku, pa se s pravom očekuje da će ove godine biti još bolje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Voda Banje Vrdnik jedinstvena u Srbiji

  • PDF

Direktor Zoran Bošnjak očekuje dobre poslovne rezultate u 2016. godiniVrdnik, nekadašnji Castellum Rednek, spada u red najstarijih naselja na području Vojvodine. Godine 1315. na brdu (400m) iznad mesta podignuta je tvrđava Rednek, a 1697. izbegli monasi manastira Ravanica (kraj Ćuprije), u zapusteli manastir Vrdnik iz Sent Andreje prenose kovčeg sa moštima Lazara Hrebeljanovića, gde sa manjim prekidima ostaje do 1988. godine. Sa otvaranjem rudnika mrkog uglja (1804. godine) Vrdnik izlazi iz „šablona stereotipnih fruškogorskih sela“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Banja Termal sa novim sadržajima

  • PDF

Banja Termal u novom ruhu čeka posetioceSpecijalna bolnica za rehabilitaciju „Termal“, Banja Vrdnik, poslednjih godina prerasla je u modernu ustanovu koja uz vrhunske stručnjake i najsavremeniju opremu pruža kvalitetne zdravstvene usluge, raznovrsne sportske, rekreativne i druge sadržaje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Banja Rusanda, dar prirode

  • PDF

Jedinstveni ambijent  Banje RusandaU beskrajnoj banatskoj ravnici, među bogatim njivama i pašnjacima, na kojima razigrani psi čuvaju seosko blago, smešteno je najveće slano jezero u Srbiji, Rusanda, kao izuzetan dar prirode. Na njegovoj severnoj obali je pre više od sto pedeset godina nastao šumoliki park, borova, brestova, bagrema… u kojem je registrovano preko 220 vrsta ptica (od 350 koliko živi na teritoriji Srbije), koje su tu našle stanište ili odmorište na njihovim dugotrajnim putovanjima. Upravo tu, na teritoriji opština Zrenjanin i Novi Bečej, u okruženju naselja Melenci i Kumane nalazi se Zaštićeni Prak prirode “Rusanda”, površine 1160 ha, koji je prvo zaštćeno područje II kategorije koje je 2014. godine proglasila Pokrajinska vlada Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Bošnjak: Ulaganje u Banju Termal dalo rezultate

  • PDF

Termalni bazeni bogatstvo Banje i Fruške goreSpecijalna bolnica za rehabilitaciju Termal ili Banja Vrdnik - hotel „Termal“, 2015. godinu pamtiće po uspešnim rezultatima i to po više osnova. Izgrađena su dva nova otvorena bazena koja su dovela nove kupače, a sa ukupnim uređenjem posećenost je uvećana za 25%, što je dovelo do rasta prihoda za oko 30%. Ulaganja u banjske kapacitete dala su rezultate već u jesenjoj i na početku zimske sezone, kada je u njoj boravilo između 150 i 200 gostiju na dnevnom nivou.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pokrаjinskа vlаdа pomoglа otvаrаnje novog blаtnog blokа u Bаnji Kаnjižа

  • PDF

Sa svečanosti otvaranjaPotpredsednik Pokrаjinske vlаde i pokrаjinski sekretаr zа privredu, zаpošljаvаnje i rаvnoprаvnost polovа Miroslаv Vаsin i pokrаjinskа sekretаrkа zа zdrаvstvo, socijаlnu politiku i demogrаfiju prof. dr Vesnа Kopitović, posetili su Specijаlnu bolnicu zа rehаbilitаciju „Bаnjа Kаnjižа“ u Kаnjiži, gde je u okviru svečаnog obeležаvаnjа Dаnа bаnje, u petak, 27. novembra, otvoren i novi blаtni blok.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U Banju Rusandu se dolazi po zdravlje, ali i da se opusti, relaksira i dobro raspoloži

  • PDF

Obraćanje dr Nade Naumović na Uniqua Wellness&Spa festivalu u Novom Sadu„Rusanda“, jedina banja u Banatu, nalazi se kraj Melenaca, nadomak Zrenjanina, na obali najvećeg slanog jezera u Srbiji, u zaštićenom području druge kategorije, u Parku prirode površine 1.100 hektara, gde se tokom godine može videti preko 220 ptičjih vrsta (od 350 koliko živi na teritoriji Srbije), kao i brojne strogo zaštićene vrste životinja i biljaka.
U tako prelepom okruženju 1867. godine otvoreno je lečilište, koje je vrhunac doživelo u periodu između dva svetska rata, kada je osim lečilišta bila centar kulturnog života tog kraja. Šezdesetih godina XX veka banja „Rusanda“ postaje Specijalna bolnica za lečenje paraplegije i kvadriplegije. Početkom 1959. godine otvoreno je Odeljenje za rehabilitaciju i Banja ubrzo prerasta u Centar za fizikalnu medicinu rehabilitaciju i prevenciju invalidnosti, da bi danas osim po uspesima u domenu lečenja, podjednako bila uspešna u prevenciji, zaštiti i unapređenju zdravlja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Bošnjak o novom sjaju SB Termal u Banji Vrdnik

  • PDF

Zoran BošnjakNa izmaku letnje sezone u Banji Vrdnik, Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju i hotelu "Termal", izuzetno su zadovoljni postignutim rezultatima. Direktor Zoran Bošnjak, kaže da je to delom omogućeno i lepim vremenom, velikim brojem vrelih dana koji su Banji doneli veliki broj gostiju, posebno vikendom, kako na otvorenim bazenima, tako i na zatovorenim, jer jedan broj gostiju koji se sklanja od sunca, traži drugu vrstu usluga i aktivnosti koje Banja može da ponudi. Od početka avgusta njima su na raspolaganju i dva manja otvorena bazena: jedan 20x10 m dubine 120 cm za školsku decu i starije ljude, a za najmlađe, manji, dubine pola metra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragiša Milojević: Srpske banje prilagoditi srpskom džepu

  • PDF

Dragiša MilojevićSrbija u banjama ima ogromne turisičke potencijale koji nisu iskorišćeni ni dvadeset posto.
Ovu tvrdnju izneo je vlasnik kompanije “Voda Sinđelić”, Dragiša Milojević, prvi čovek hotelskih kompleksa “Mlavske terme” u banji Ždrelo, “Sokolske terme” u Sokobanji i “Kiseljak” u Smederevskoj Palanci, koji je svoj kapital stečen u inostranstvu uložio u razvoj banjskih centara u Srbiji i to sa sjajnom idejom da te centre prilagodi platežnim mogućnostima naših ljudi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com