Sun10202019

Poslednja izmena:08:22:53 PM

Back TURIZAM BANJE

Banje

Razvoj srpskih banja na primerima razvoja mađarskih banja

  • PDF

Banja Eržebet u MorahalomuOno što nas tek čeka, naši severni susedi su već “pregrmeli”.
U cilju identifikovanja ključnih banja koje imaju potencijal za razvoj, Regionalna razvojna agencija Bačka, u saradnji sa partnerima, započela je projekat COOLING CUBES – Integralnu strategiju razvoja banja koje su smeštene u okolini glavnih saobraćajnica u prekograničnom području Srbije i Mađarske. Na projektu, osim Regionalne razvojne agencije Bačka, kao nosioca projekta sa srpske strane, učestvuju i Agencija za razvoj opštine Temerin, opštine Ada i Morahalom (Mađarska), a nosilac projekta sa mađarske strane je Univerzitet u Segedinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Specijalne ponude povodom 100 godina turizma u Banji Kanjiža

  • PDF

Bazeni sa lekovitom, termalnom vodomBanja Kanjiža je zdravstveni kompleks osnovan 1913. godine kao banjsko lečilište. Tokom 100 godina svog postojanja razvila se u savremeni zdrastveni centar sa širokom paletom svojih usluga. Nalazi se na severu Srbije, u Vojvodini, 200 km od Beograda, a oko 110 km od Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur obeležava Međunarodni dan fizioterapeuta

  • PDF

Međunarodni dan fizioterapeuta 08.09.2013., obeležava se ove nedelje u Specijalnoj bolnici Merkur sa ciljem podizanja svesti o problemima krive kičme.
Tokom nedelje će biti održana predavanja deci osnovnih i srednjih škola u Vrnjačkoj Banji na temu „Prevencija deformiteta kičmenog stuba“. Nakon predavanje Merkurovi fizioterapeuti će održati javni čas vežbanja za pravu i zdravu kičmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na Palić su oduvek dolazili svi

  • PDF

Čaroban zalazak sunca na Paliću„Na Palić su dolazili svi. Istina sa različitim motivima i na razdvojena mesta. Imućniji-veleposednici, trgovci, državni činovnici i drugi ugodinici su prihvatali modu posećivanja Banja, zaposedali najbolja mesta u banji, težeći promociji, provodu i zabavi. Siromašniji gosti su na Palić dolazili pukom potrebom da se kupaju i potiskivani su na zapadnu stranu kupališta, kako Ivanji kaže:“...gradsku livadu do parka“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Goran Gabrić: Vratićemo Paliću mondenski sjaj

  • PDF

Goran GabrićKrajem XVIII veka bila su poznata lekovita svojstva njegovog jezera, a krajem XIX veka, sa otvaranjem železničke pruge Budimpešta-Beograd, njegov razvoj se zahuktava da bi početkom XX veka i izgradnjom Vodotornja na ulazu u Veliki park, Velike terase, te Muzičkog paviljona, Spomen česme i Ženkog štranda, uz nekoliko godina ranije izgrađene vile: Luiza i Bogojvar i one industrijalca Rafaela Hartmana, u kojoj je danas smeštena pošta, sve građene u stilu kitnjaste varijante secesije, donele ovom mestu definisan i prepoznatljiv izgled.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kiprani ponovo uživali u blagodetima Merkura

  • PDF

Snimak za uspomenu na boravak u MerkuruI ove godine, tradicionalno, gosti sa Kipra posetili su Vrnjačku Banju i Specijalnu bolnicu Merkur, saopštila je ova ustanova.
Kako je navedeno, uspešna dugogodišnja saradnja sa sindikatom Elektroprivrede Srbije i sindikatom Elektromreže Jugoistočne Evrope nastavljena je i ovog leta, pa je kao i prethodne godine grupa od 44 Kiprana imala priliku da se sredinom avgusta odmori i uživa u Merkurovim sadržajima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šetnja po Vrnjačkom parku, jun 2013.

  • PDF

Zamak Belimarković, najreprezentativnije zdanje u Vrnjačkoj BanjiVrnjačka Banja je najlepši i najstariji banjski kompleks u Srbiji, koji Vrnjačka reka, kao kičma, deli na dve pole. U njemu je Rimski izvor tople vode iz II veka, Fons Romanus, najstarija arhitektonska znamenitost u Banji, polazišna je tačka iz koje se ide uz Vrnjačku reku do izvora „Snežnik“, „Jezero“ i „Slatina“, ili niz reku do crkve rođenja Presvete Bogorodice u izgradnji, lečilišta Merkur, sportskih terena, do mesta uliva Lipovačke u Vrnjačku reku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr dr Dejanu Stanojeviću nagrada Brand leader

  • PDF

Dr Dejan StanojevićDirektor Specijalne bolnice Merkur iz Vrnjačke Banje, mr dr Dejan Stanojević, dobitnik je nagrade “Brand leader” za poseban doprinos u razvoju zdravstvenog turizma. Nagrada je uručena na 11. Regionalnoj konferenciji u organizaciji Mass Media International , pod nazivom “Turističko tržište Jugoistočne Evrope - Nove razvojne mogućnosti”, održanoj 15.05.2013. godine u beogradskom Sava centru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova strategija razvoja banjskog turizma

  • PDF

U organizaciji Regionalne razvojne agencije Bačka, u Hotelu “Prezident” u Novom Sadu, krajem aprila odražana je Konferencija povodom početka projekta COOLING CUBES, pod nazivom ,,Integralna strategija razvoja banja koje su smeštene u okolini glavnih saobraćajnica u prekograničnom području Srbije i Mađarske".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkuru nacionalno priznanje za društveno odgovorno poslovanje

  • PDF

Dr Dejan Stanojević (desno) primio je prestižno priznanje Privredne komore SrbijeSpecijalna bolnica “Merkur” u Vrnjačkoj Banji, osvojila drugo mesto u izboru za najbolje po standardima društveno odgovornog poslovanja u Srbiji. Među 42 kandidata za Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje koje dodeljuje Privredna komora Srbije, nagrade su dodeljene u kategorijama velikih kompanija i malih i srednjih preduzeća. U kategoriji malih i srednjih preduzeća iza prvonagrađene fabrike “SCS plus”, je Specijalna bolnica “Merkur” iz Vrnjačke Banje, zatim firma “Božić i sinovi”, Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine i preduzeće “Visan”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com