Sun10202019

Poslednja izmena:08:22:53 PM

Back TURIZAM BANJE

Banje

Merkur dodelio nagrade jubilarcima

  • PDF

Dr Dejan Stanojević uručio je nagrade jubilarcimaU duhu društveno odgovornog poslovanja i stalne brige o zaposlenima, Specijalna bolnica „Merkur“ je 12. oktobra 2012. godine dodelila jublarne nagrade svojim zaposlenima. Radnici koji već 10, 20, 30 ili 35 godina rade u ovoj ustanovi su jubilarnu nagradu dobili u vidu novčane naknade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur na Drugom Balkan Spa Samitu

  • PDF

dr Biljana Jaćimović (desno) i Ana StojkovićDvočlana delegacija Specijalne bolnice „Merkur“ koju su činili dr Biljana Jaćimović, specijalista fizijatar i Ana Stojković, referent marketinga i prodaje, prisustvovala je Drugom Balkanskom Spa Samitu održanom u turskom gradu Češme od 04. do 07. oktobra 2012. godine u cilju usavršavanja i razmene iskustava sa drugim banjama Balkana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešan nastup srpske delegacija na II Balkanskom Spa samitu u Turskoj

  • PDF

U organizaciji Udruženja banja Turske (Turkish Spas Thalasso and Health Resorts Association) u mondenskom letovalištu Češme (Hotel „Altin Yunus“ 5*), u periodu od 04. do 07. oktobra, održan je II Balkan Spa Summit. Učesnici ovog Samita su bili predstavnici Turske, Srbije, Bugarske, i po prvi put Ukrajine, Slovenije i Hrvatske. Delegaciju Srbije činili su predstavnici Instituta za rehabilitaciju Beograd (Selters banja), Prolom i Lukovske banje, Specijalne bolnice „Merkur“ iz Vrnjačke Banje, Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Junaković“ i opštine Apatin. Srpska delegacija je bila najbrojnija, što je izazvalo posebnu pažnju i pohvale svih učesnika, pogotovo iz zemlje domaćina. To je i razlog što smo darivani specijalnom plaketom Udruženja banja Turske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur na Susretima osoba sa dijabetesom

  • PDF

U okviru Susreta osoba sa dijabetesom Srbije "Vuk Vrhovac" održanih  28.09.2012. godine u Sremskim Karlovcima, koje su organizovali Društvo za borbu protiv šecerne bolesti Opštine Sremski Karlovci i Savez društava Vojvodine za borbu protiv šećerne bolesti, u saradnji sa Savezom društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti i Dijabetološkim savezom Srbije, aktivno učešće je uzela  Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur dobitnik Zlatnog pehara na Novosadskom sajmu turizma

  • PDF

Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje dobitnik je Zlatnog pehara za usvojene standarde i inovacije u zdravstvenom i velnes turizmu. Nagrada je uručena u okviru manifestacije „Veče šampiona„ na 45. Međunarodnom sajmu turizma, održanoj u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ribarska Banja za kraljevski odmor i lečenje

  • PDF

Ribarska Banja se nalazi na obrocima Jastrepca, 35 km udaljena od Kruševca, 60 km od Niša i 220 km od Beograda. Specijalna bolnica Ribarska Banja se u medicinskom delu bavi rehabilitacijom i tretmanom koštano zglobnih, degenerativnih i ortopedskih oboljenja. Ima i jedno odeljenje za oporavak gostiju posle vaskularnog insulta.
Pored vrhunske profesionalnosti osoblja glavni adut Ribarske banje je i termalna lekovita voda koja izvire ovde vekovima. Voda je sumporovita i blagotvorna je za lokomotorni sistem, kožu i digestivni trakt.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur iz Vrnjačke Banje obeležava Međunarodni dan fizioterapeuta

  • PDF

Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje, kao centar za fizikalnu rehabilitaciju,  će i ove godine obeležiti Međunarodni dan fizioterapeuta, 8. septembar. Dugogodišnja tradicija lečenja, lekovite mineralne vode i minerlano blato i stručan medicinski kadar, među kojima je 5 fizijatara i 25 fizioterapeuta,  uslovili su da „Merkur“ izraste u jedinstveni centar ovakve vrste u regionu. Povodom pomenutog dana, biće organizovano gostovanje u medijima, niz akcija u centru Vrnjačke Banje i predavanje fizioterapeuta u Specijalnoj bolnici „Merkur“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Klaster zdravstvenog turizma Vojvodine ugostio kolege iz mađarskih banja

  • PDF

Zajednički snimak za uspomenu na posetu Vinariji Mačkov podrum u Irigu.Fond klaster zdravstvenog turizma Vojvodine osnovan je 23. avgusta 2007.godine u Kanjiži, na predlog sedam opština (Kanjiža, Senta, Ada, Bečej, Subotica, Bačka Topola i Mali Iđoš), a ideju i veliku pomoć u njegovom konstituisanju dao je dr Albel Andora. Danas Fond klaster zdravstvenog turizma Vojvodine okuplja 59 članica i 25 potpornih organizacija, a sve to u cilju regionalnog povezivanja i zajedničkog delovanja na snaženju konkurentnosti klastera zdravstvenog turizma Vojvodine kao celine.

Julijanu Takač Bognar, Manager assistent Fonda klaster zdravstvenog turizma Vojvodine,imali smo zadovoljstvo da sretnemo u Irigu u vinariji „Mačkov podrum“, u ulozi organizatora i pratioca studijskog putovanja klastera Južne regije, njihovih partnera iz Mađarske, osamnaestočlane grupe, koju je predvodio upravo dr. Albel Andor.

-Zajedno smo organizovali studijsko putovanje Vojvodinom, u trajanju od pet dana - kaže gospođa Takač Boglar. - Maršuta putovanja obuhvata Novi Sad, razgledanje grada, Petrovaradina, obilazak manastira Krušedol, banje „Vrdnik“, a sada se nalazimo u vinariji „Mačkov podrum“, gde smo imali degustaciju vina. Put nastavljamo prema Vršcu, a za sutra planiramo obilazak Kovačice, Debeljače i Skorenovca, dok je trećeg dana planiran obilazak Beograda i izlet brodom. Iz Beograda se vraćamo za Skorenovac, da bi naredni dan proveli na Paliću i Subotici. Planira se razgledanje grada, odlazak u Kanjižu i prezentacija seoskog turizma u kući i destileriji Braća Kravić u selu Velebit, koji su odnedavno počeli da se bave seoskim turizmom. Poslednjeg dana razgledaćemo Kanjižu, crkve, Banju, obale Tise, a ovaj petodnevni obilazak Vojvodine i Beograda završavamo razgledanjem Sente i Ade – obavestila je Julijana Takač Bognar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur, brend lider zdravstvenog turizma

  • PDF

Direktor Merkura dr Dejan StanojevićSpecijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje dobitnik je nagrade Brend lider u zdravstvenom turizmu na 8. Međunardnoj Brand Konferenciji koja je održana 29. maja u beogradskom „Sava centru“. Na taj način Merkur se pozicionirao kao lider na evropskoj mapi zdravstvenog turizma.

Nagradu je primio direktor Specijalne bolnice Merkur, mr dr Dejan Stanojević koji je tom prilikom istakao da je nagrada rezultat dugogodišnjeg truda svih onih koji su dali svoj doprinos tome da Merkur postane brend i zauzme lidersku poziciju, ali i velika obaveza da se tim putem i nastavi.

U okviru konferencije održane su i brojne panel diskusije gde su predstavljeni dobri primeri iz prakse u okviru regionalne turističke ponude.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Specijalna bolnica Merkur: Svečano otvoren Balneo centar Fons medicus

  • PDF

Na IV međunarodnom Kongresu banja 15.maja 2012.godine Specijalna bolnica Merkur je svoju lidersku ulogu u oblasti zdravstvenog turizma potvrdila novim projektima. Kompletna rekonstrukcija prizemnog dela Termomineralnog kupatila završena je otvaranjem Balneo centra - potpuno renovirane Ambulante za terapije uro-genitalnog trakta- vaginalno orošavanje i klizme za debelo crevo, koja inače postoji od 1974. godine.
Pod nadzorom stručnog medicinskog tima uz prirodna bogatstva – termomineralne vode ove terapije su jedinstvene u Evropi, čime Merkur dokazuje da je negovanje tradicije lečenja garant uspeha. Na godišnjem nivou Ambulanta za klizme i vaginalna orošavanja primi više od 20.000 pacijenata, što je, u stvari, najbolji dokaz koliko su ove terapije blagotvorne i – delotvorne.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com