Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA FONDOVI

Fondovi

Decenija Razvojnog fonda Vojvodine

  • PDF

 Goran Savić, direktor Razvojnog fonda Vojvodine           Razvojni fond Vojvodine obeležio je u maju ove godine vredan jubilej - 10 godina od osnivanja. O razvoju Fonda, pre svega, a onda i razvoju privrede, malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednih gazdinstava, direktor RFV Goran Savić kaže:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF PROMIS PROJEKAT - BIANCO

  • PDF

Rukovodilac projekta je prof. dr Sonja KaišarevićBiomarkeri neuroaktivnih supstanci u akvatičnoj sredini: integracija u puteve koji vode negativnim ishodima
            Fond za nauku Republike Srbije je tokom prošle godine raspisao je javni poziv za finansiranje projekata u okviru Programa za izvrsne projekte mladih istraživača - PROMIS, namenjen izvrsnim projektima mladih istraživača, u ranoj fazi karijere. PMF je, od ukupno 59, dobio 7 projekata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

HerbElix sa PMF-a osvojio nagradu na konkursu za najbolju inovacionu ideju

  • PDF

Ekipa HerbElixa sa prestižnom nagradom            Konkurs za najbolju žensku inovacionu preduzetničku ideju u 2019. godini, pod sloganom "Zauzmi stav, razvijaj ideju", zatvoren je prošlog meseca, a tim nove kompanije “HerbElix”, koji je razvio novu biljnu formulaciju za borbu protiv Helicobacter pylori infekcije, dobio je dva miliona dinara za pokretanje i razvoj svog biznisa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Grupacija za transport opasne robe Privredne komore Vojvodine o novom Zakonu

  • PDF

Sa sastanka u PKVU toku su aktivnosti u vezi sa donošenjem izmena i dopuna postojećeg Zakona o transportu opasne robe koje sprovodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zatraženo je i od Grupacije PKV da se uključi u ove aktivnosti i da predstavi svoje predloge i sugestije, što je bila glavna tema sednice. Tim povodom u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u utorak, 20. marta 2018. godine, održana je IV sednica Grupacije za transport opasne robe PKV, kojom je rukovodila Jelena Hodak, predsednik Grupacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mera 3 IPARD - javni poziv za opremu do 20. marta

  • PDF

Veliko interesovanje za sredstva iz IPARD fondaInformativna radionica IPARD programa na kojoj su predstavljene Mere 3 - investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za agrarna plaćanja i Privredne komore Vojvodine (PKV), održana je u PKV.
Sekretar Udruženja poljoprivrede PKV Jelena Drobnjak istakla je svoje zadovoljstvo što se još jedan u nizu skupova o finansiranju poljoprivrede i prehrambene industrije održava u PKV i dodala da će se PKV truditi da svaku narednu meru organizuje i proprati na adekvatan način.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konkurs RRA za brendiranje proizvoda Bačke

  • PDF

Nova prilika za brendiranje autentičnih proizvodaRegionalna razvojna agencija Bačka objavila je konkurs za dodelu prava na korišćenje oznake Regionalnog proizvoda Bačke i izlaganje proizvoda na Sajmu ruralnog turizma i privrede Bačke, koji će biti održan tokom jeseni 2015. godine. Konkurs je otvoren do 16. oktobra 2015. godine.
Cilj konkursa o dodeli prava na korišćenje oznake Regionalnog proizvoda Bačke i izlaganja proizvoda na Sajmu ruralnog turizma i privrede je promocija ruralne privrede u Bačkoj (ekonomskih aktivnosti u ruralnim sredinama), je povećanje prodaje ruralnih proizvoda bez posrednika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Javni pozivi za dodelu bespovratnih sredstava Regionalne razvojne agencije Bačka

  • PDF

Sanja GavrilovićUz prisustvo zainteresovanih privrednika i predstavnika medija, u utorak, 1. jula, u prostorijama Regionalne razvojne agencije Bačka, Bulevar Mihajla Pupina 20/II, u Novom Sadu, održana je promocija aktuelnih javnih poziva za dodelu bespovratnih sredstava za poboljšanje konkurentnosti sektora mikro, malih i srednjih preduzeća preduzetnika i zadruga, kao i za pomoć i podršku razvoja ženskog preduzetništva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešno završen projekat pregoranične saradnje CROSSWATER

  • PDF

Zorica Ninić-StuparU Novom Sadu je, u sredu, 18. juna, odražana završna konferencija IPA prekograničnog programa Srbija–Mađarska,“CROSSWATER”, projekta koji je započet 01. januara 2013. godine, i koji je trajao 18 meseci.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FTN: Održana svečana promocija inženjera

  • PDF

Zajednički snimak za uspomenu na svečani činSvečana promocija i dodela diploma magistrima tehničkih nauka, specijalistima inženjerima i master inženjerima održana je u subotu, 23.03.2013. godine sa početkom u 10 časova u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Promovisani su: tri magistra, dva specijalista inženjera, 79 master inženjera iz oblasti mašinstva, elektrotehnike i računarstva, građevinarstva, saobraćaja, arhitekture, industrijskog inženjerstva i menadžmenta, grafičkog inženjerstva i dizajna, zaštite životne sredine i zaštite na radu, mehatronike, geodezije i geomatike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sava Graorac poziva Novosađane na otvaranje prodavnice sa proizvodima od mangulice

  • PDF

Darinka i Sava GraoracSava Graorac je najavio otvaranje nove prodavnice koja će obradovati Novosađane, jer će uskoro moći da u svom gradu kupe proizvode od mangulice. Prodavnica će se nalaziti kod Limanske pijace na uglu Ulice cara Lazara i Puškinove, a svečano otvaranje će se desiti tačno u podne u četvrtak 25. oktobra 2012. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com