Wed11222017

Poslednja izmena:08:32:26 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Milorad Lonić: Festival zlatnih ansambala Vojvodine po meri mladih ljudi

  • PDF

Milorad Lonić (u sredini) nije izdržao da se ne uhvati u kolo na kraju programaZavršno veče „Festivala zlatnih ansabmala Vojvodine“ i nastupom najboljih igrača kulturno-umetničkih društava iz cele Vojvodine i sa gostima iz Beograda, povodom obeležavanja Dana prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. godine, na SPENS-u, u Novom Sadu, prikazalo je još jednu pobedu mladosti, kreativnosti i lepote igrara, pesama, običaja, nošnji narodna i narodnosti Vojvodine i Republike Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Klub ljubitelja reke Tise iz Novog Bečeja poziva na tradicionalnu manifestaciju MANIĆ-TISA 63 2017

  • PDF

Pripremite se za spektaklUpoznajte tiskog bakalara
Zimski ribolov uz tradicionalni vojvođanski svinjokolj okupiće rekordan broj takmičara i gostiju na 6. Međunarodnoj manifestaciji “Manić-Tisa 63“, koja će se održati od 8. do 10. decembra 2017. u Novom Bečeju. Zimi kada većina ribolovaca odlaže svoj pecaroški pribor, ovde kod nas zahvaljujući ribi fenomenu naših voda Lota-Lota (lat) ili Manić, prava sezona tek počinje i praktično zahvaljujući maniću nikad se ne prekida.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Niko ne pravi bolje čvarke od Kaćana

  • PDF

Pozdravni govor zamenice predsednika Skupštine Grada Novog Sada, Branke BežanovDa su kaćki čvarci najbolji, potvrđuje prestižna manifestacija „Čvarak fest“, organizovana 8. put zaredom u živopisnom mestu Kać kraj Novog Sada, koja osim sve većeg broja izlagača i učesnika, privlači sve brojniju publiku. Čvarci su nekada bili jelo siromašnog sloja društva. Danas su delikates. Umeće njihove proizvodnje odnegovalo je prave majstore, specijalizante u proizvodnji čvaraka, jer kako tvrdi član Organizacionog odbora manifestacije „Čvarak fest“, gospodin Miroslav Piljić:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sijao Novosadski sajam

  • PDF

Ovogodišnji laureati sajma SjajUčesnici iz 8 zemalja; 50% izlagača više nego u 2016. godini; Nove izložbe; Stručni skupovi; Nastup 6 srednjih stručnih škola; 73% stručne posete - to bi ukratko bilo najvažnija informacija o Međunarodnoj izložbi zlatarstva i časovničarstva SJAJ, održanoj na Novosadskom sajmu od 2. do 5. novembra. Ulaz je bio besplatan uz registraciju posetilaca. Izložbu je posetio Hari Ričard Džejms Kandu (Harry Richard James Kandou), ambasador Indonezije u Srbiji, a videli su je i zlatari Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske, Hrvatske, Turske, Mađarske i Bugarske, kao i učenici Škole primenjenih umetnosti u Šapcu, Tehnoart Beograd - škole za mašinstvo i umetničke zanate, novobeogradske Politehnike - škole za nove tehnologije, Mašinsko-saobraćajne škole u Čačku, novosadske Srednje mašinske škole i Škole „Milan Patrović”. Od ukupnog broja registrovanih posetilaca oko 73 odsto bila je stručna publika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Više od 18.000 posetilaca videlo 30 premijera i za pet dana kupilo oko 200 automobila

  • PDF

U punom sjaju - Novosadski sajam automobila 2017.Sajam automobila u Novom Sadu, održan je posle tri godine. Tokom pet dana, u halama „Master“, 1, 1a, 2, 4 i Kongresnom centru, predstavljeno je oko 40 automobilskih brendova i više od 30 premijera, organizovane su brojne edukacije, stručni skupovi i predavanja, održan je Sajam saobraćaja, a ogromno interesovanje posetioci su pokazali za „Tuning Day“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prva regionalna konferencija o preduzetništvu

  • PDF

Zajednički snimak učesnika konferencijeDana 06. oktobra, u vreme 50-tog Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu, kao uvod u novu sajamsku manifestaciju planiranu za iduću godinu, u organizaciji Etno centra „Gegula“ iz Kraljeva, Novosadskog sajma i C.R.E.A.M. Evrope, održana je I Regionlna konferencija o preduzetništvu. Povod za ovaj skup bila je decenija preduzetništva u Republici Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Manifestacija Gastro Srem 2017 pokazala svo bogatstvo ovih prostora

  • PDF

Mladi dali svoj doprinos uspehu manifestacijeManifestacija “Gastro Srem 2017.” održana je 29-30. septembra 2017. godine na Trgu dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi. Kao jedinstvena manifestacija na ovom prostoru je kroz bogatu gastronomsku, kulturnu, turističku i edukativnu ponudu spojila tradicionalno i savremeno doba. Posetiocima je dočarala ambijentalnu sredinu, kroz gastronomiju na jedan sofisticiran način i prikazala kuluturno istorijsko nasleđe Srema.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani berbe grožđa u Vršcu za pamćenje

  • PDF

Julkica MitrašinovićOd 14. do 17. septembra Vršac je po 60 put bio domaćin Dana berbe grožđa. Iako je scenario napisan davnih dana, a satnica pojedinih programa utemeljena godinama unazad, ovaj Grožđebal će biti upamćem ne samo po karnevalu, dečjem maskenbalu, izložbi grožđa, voća i vina i drugim izložbama upriličenim tim povodom, bacanju poklon - paketića iz aviona, izboru za najlepšu devojku berbe, brojnim koncertima...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Grožđebalska karnevalska povorka 2017 sa preko 20 grupa i oko 500 učesnika

  • PDF

Ivana Varga (druga s desna) u društvu eminentnih gostiju KarnevalaJedan od najatraktivnijih događaja na Danima berbe grožđa u Vršcu je Vršački karneval. Živopisna, vesela i puna iznenađenja, karnevalska povorka se protezala od Vladičanskog dvora duž Dvorske ulice i Trga pobede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dečji maskenbal na vršačkom Grožđebalu 2017 okupio 130 učesnika

  • PDF

Zadovoljni i organizatori i najmlađi učesniciOd 1957. godine, kada je u kafani "Kod dva ključa" održana izložba vina u Vršcu, koja je kasnije prerasla u svetkovinu posvećenu grožđu i vinu - Grožđebal, jedna od aktivnosti prisutnih od samog početka bila je Dečji maskenbal. Od tada pa sve do danas, svake godine deca i njihovi roditelji specijalno se pripremaju da prikažu svoje kreacije. Gospođa Dušica Pecikoza iz Turističke organizacije Vršac, kojoj je godinama unazad poverena organizacija Dečjeg maskenbala, priseća se da je na samom početku odziv dece bio skroman, a da je mesto održavanja bilo u zatvorenom prostoru, u pozorišu, zatim na manjoj bini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com