Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

IV Međunarodni festival kobasice u Bačkom Petrovcu protekao uz zabavu i slano-ljutkaste zalogaje

  • PDF

Majstori kobasice na delu            U subotu, 16. februara, u Bačkom Petrovcu, na tridesetak kilometara od Novog Sada, održana je četvrta po redu manifestacija Međunarodni festival kobasice - KLOBASAFEST. Ideja organizatora, MZ Bački Petrovac, nije bila da parira mnogo većoj i starijoj Turijskoj kobasicijadi, niti bilo kojoj drugoj manifestaciji sličnog karaktera, već da pozove goste i upozna ih sa tipom i kvalitetom ovog delikatesnog proizvoda kroz degustaciju i zabavu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve spremno za JEEP Međunarodnu naučnu agrobiznis konferenciju MAK 2019

  • PDF

Marija i Milan Jovičić očekuju rekordnu posećenost konferencije            Šesta JEEP Međunarodna naučna agrobiznis konferencija MAK 2019 pod radnim nazivom ,,EVROPSKI PUT-PUT USPEHA“ biće održana na Kopaoniku, 25.-27.januara 2019. godine. Svečano otvaranje je zakazano u petak (25.01.2019 u 12 časova) u Kongresnom centru Hotela Grand&Spa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jedinstveni Дoček 7527. u srpskoj Atini

  • PDF

Sa spektakularnog koncerta Lene Kovačević             Jedinstvenost i raznovrsnost - dva su ključna epiteta Дočeka 7527. u Novom Sadu. Povezujući srpsko kulturno nasleđe sa nematerijalnom kulturnom baštinom Evrope, Novi Sad, kao „srpska Atina”, još jednom je proslavio svoju identitetsku odrednicu - interkulturalnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Manić - Tisa 63 najoriginalnija manifestacija u Srbiji

  • PDF

Domaćin Dragan Vukotić i promoter Vasa Mijić na otvaranju manifestacije            Ako nije najveća manifestacija, zasigurno treba da ponese epitet jedne od najoriginalnijih, ako ne i najoriginalnije u zemlji.
            Reč je o manifestaciji „Manić - Tisa 63“, koja se odvija na samoj obali Tise, kod Novog Bečeja, ispod čuvene Tiske brane. Posvećena je ribi manić (lat. Lota lota) koja dostiže maksimalnu dužinu od jednog metra, težinu do 30 kg, koja se mresti od decembra do marta, što je i bila početna ideja Udruženja građana Kluba ljubitelja reke Tise „Tisa 63“, da organizuju jedan događaj koji će širu javnost upoznati sa ovim fenomenom. Naime, manić je neobična, vrlo interesantna i retka riba, jedina riba u Srbiji koja se mresti i aktivna je zimi. Manić je i jedini slatkovodni pripadnik veoma cenjene (a pre svega ukusne) familije bakalara, i izuzetno osetljiva na zagađenja vode i to je razlog što ga je sve manje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svečano otvoren 7. Dunavski biznis forum u Novom Sadu

  • PDF

Sa Foruma u Kongresnom centru Master Novosadskog sajmaSedmi po redu „Dunavski biznis forum“ (DBF) zvanično je otvoren u utorak, 13. novembra 2018. godine, u Kongresnom centru Master na Novosadskom sajmu, u organizaciji „Media inventa“, uz podršku Privredne komore Srbije (PKS), Privredne komore Vojvodine (PKV) i Grada Novog Sada. Posvećen je Dunavskoj strategiji u ulozi biznisa u ostvarivanju njenih ciljeva, jačanju prosperiteta i efikasnijem korišćenju potencijala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SEE-IT Samit okupio svetsku industriju u Novom Sadu

  • PDF

Sa prvog radnog dana SEE-IT SamitaSEE-IT Samit, prvi međunarodni sajam za informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) u Srbiji počeo je u sredu, 07. novembra, na Novosadskom sajmu i trajaće do 9. novembra. Posetioci će tokom sva tri dana imati priliku da u izlagačkom delu, u „Master“ hali obiđu više od 60 izlagača iz regiona, Evrope i SAD, kao i da prisustvuju nekoj od 15  konferencija, radionica i panel diskusija u Kogresnom centru i slušaju predavanja vodećih stručnjaka o gorućim temama IKT i srodnih industrija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

IX Čvarak fest: Topljenje čvaraka na tradicionalan način osvojilo sladokusce

  • PDF

U red za Kaćke čvarkeRodonačelnik ideje Čvarak fest-a, gospodin Miroslav Piljić, nije ni slutio da će posle devet godina trajanja, ova manifestacija izboriti mesto najpopularnije i najmasovnije manifestacije u Kaću, naselju nadomak Novog Sada. U nedelju, 04. novembra, održan je deveti put Čvarak fest i prema zvaničnom izveštaju okupio 43 takmičarske ekipe, 120 izlagača, uglavnom poljoprivrednih proizvoda. Zahteva je bilo još više, ali zbog nedostatka prostora neki od njih, prijavljivani u poslednji čas, morali su da budu odbijeni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Futoška kupusijada dobila svoju himnu

  • PDF

Sa stručnog panela o ulozi medija u promociji KupusijadeI ove godine Udruženje Futoški kupus, odgovorilo je izazovnom i iz godine u godinu sveobuhvanijem zadatku, jednog od organizatora Futoške kupusijade. Ovaj festival u čast jedinstvene biljke - Futoškog kupusa, uz Udruženje "Futoški kupus", organizovali su i MZ Futog, Kulturni centar "Mladost", Poljoprivredna škola sa domom učenika Futog i OŠ „Miroslav Antić" i OŠ „Desanka Maksimović".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SJAJ NA NOVOSADSKOM SAJMU

  • PDF

Veliki izbor najlepših komada nakitaPriredba Novosadskog sajma, jedinstvena u regionu, 23. međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva SJAJ, održava se u Hali „Master“, od 1. do 4. novembra. Najviše izlagača dolazi iz Srbije, ali i iz iz BiH, Italije, Turske, Makedonije i Poljske.
U okviru Izložbe GEMEXPO predstaviće se i gosti iz Slovenije i Hrvatske. Radno vreme je od 10 do 19, u nedelju, 4. novembra, od 10 do 16 časova. Ulaz besplatan uz registraciju posete.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sedmi Sajam torti, kolača i poljoprivrednih proizvoda u Bačkom Monoštoru

  • PDF

Zdenka Mitić sa dobitnicama ovogodišnjih priznanjaVII po redu Sajam torti, kolača i poljoprivrednih proizvoda održan je  u subotu, 27. oktobra, u Bačkom Monoštoru. Osnovni cilj organizatora manifestacije - Udruženja građana za razvoj eko-ruralnog turizma "Podunav" i Mesne zajednice Bački Monoštor, uz podršku Grada Sombora, je predstavljanje domaćih proizvoda, stvaralaštva žena, njihovih udruženja i poljoprivrednih gazdinstava, sa ciljem promocije domaće radinosti, unapređenja rodne ravnopravnosti i turističke promocije Bačkog Monoštora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com