Mon12162019

Poslednja izmena:09:39:01 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Četvrti Sajam za penzionere na Novosadskom sajmu

  • PDF

Novosadski sajam spremio brojne pogodnosti i zanimljivosti za penzionereSajam za penzionere, biće održan 30. i 31. marta 2018. godine, u Auli Novosadskog sajma. Za posetioce ulaz će biti besplatan.
Pod sloganom „Za bezbrižnu starost“ u potpunosti će biti posvećen najstarijim sugrađanima. Oni će na Sajmu moći da provere zdravstveno stanje i saznaju tajne pravilne ishrane, da učestvuju u zabavnim radionicama i poklon igrama, osvoje vredne nagrade i brojne popuste, saznaju i odaberu kako da ispune slobodno vreme i zaborave usamljenost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Duplo više posetilaca na martovskim priredbama Novosadskog sajma

  • PDF

Sajmovi na zadovoljstvo i organizatora i izlagača i posetilacaOko 30.000 posetilaca videlo je priredbe održane na Novosadskom sajmu od 7. do 12. marta. Na Sajmu knjiga, Izložbi umetnosti i Sajmu obrazovanja nastupilo je 150 izlagača iz sedam zemalja, dok je na Sajmu zapošljavanja, održanom 9. marta, bilo još 79 izagača koji su ponudili više od 2.500 radnih mesta. Priredbe su obeležila nova izdanja, gostovanja poznatih pisaca, više od 150 događaja u okviru Dana Laze Kostića, popusti do 70 odsto, odlična prodaja, nastup Radio televizije Vojvodine, evropska premijera izložbe „Savremena japanska skulptura“, veliko interesovanje učenika za Sajam obrazovanja... U okviru Poklon-igre, ali i neposredno pred Sajam knjiga Novosadski sajam je poklonio 50 grafika i 468 knjiga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička slagalica najboljima u manifestacionom turizmu Srbije

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenihXI Susreti organizatora manifestacija 2017/2018., održani su u petak i subotu, 02. i 03. marta u kongresnoj sali Studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“, na Zlatiboru. Događaj je organizovalo Udruženje „Turizam I Manifestacije Srbije“ (TIM Srbije) u saradnji sa Visokom turističkom školom iz Beograda i turističkom organizacijom Zlatibor. Posebnu zahvalnost organizator duguje: TO Zlatibor, Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“, hotelu Zelenkada i IRIS, Etno domaćinstvu Milanović iz Lipovice, Gačića Magazi iz Bogatića, Polo doo iz Čačka, Gazdinstvu Tešice Komnenovića iz Despotovca, medijskim kućama (RTS, KCN, Turistički svet, ISTN, TOPSRBIJA, Novosti i Podgorički dan).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otpočeo šesti gasto-vinski festival Winterfest na Kopaoniku

  • PDF

Sjajna atmosfera na otvaranju ovogodišnjeg WinterFestaSinoć je na Kopaoniku, u hotelu „Grand“, zvanično počeo VI Winterfest Ski&Wine Festival, trodnevna konferencija uz Salon vina i gastronomije. Niske zimske temperature nisu omele dolazak izlagača, učesnika i gostiju festivala, već naprotiv, ceo događaj pretvorile u zimsku bajku. - Imamo izlagače iz svih krajeva Srbiji, koji su došli da se predstave u najsprestižnijoj destinaciji u našoj zemlji, neposredno pred održavanje XXV Kopaonik biznis foruma. Iz tog razloga Salon vina i gastronomije ove godine se održava u prostoru restaurant&pizzeria „Garden“ Hotela „Grand“, koji se, s obzirom na broj posetioca neposredno po otvaranju, pokazao pravim mestom za ovaj događaj - izjavila je gospođa Jadranka Beljan Balaban, ispred Udruženja Interfest.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mnogo toga je učinjeno u sektoru vinogradarstva i vinarstva, veliki posao je tek pred nama

  • PDF

Zajednički nastup vinara Vojvodine na Beogradskom sajmuPremijerka Ana Brnabić otvorila je 40. Međunarodni sajam turizma u Beogradu uz poruku da je turizam jedna od najuspešnijih i najunosnijih privrednih grana u Srbiji i da će se ulaganja u ovaj sektor nastaviti. Pod sloganom “Odmor te čeka” Sajam turizma, jedna od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu, okupio je 1.200 izlagača iz 55 zemlja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kobasicijada pokazala da potrebe za ukusnim kobasicama iz Turije ima preko cele godine, ali ne i mogućnosti da se kupe

  • PDF

Novi predsednik - Miroslav Atanasković Toča, novi rekordi Udruženja KobasicijadaZavršena je 34. „Kobasicijada“ u Turiji, opština Srbobran. Ove godine posećenija i veselija nego ranijih godina, od petka do nedelje, od 16. - 18. februara okupila je na desetine hiljada posetilaca iz Vojvodine, ali i organizovanih grupa iz centralne Srbije. Turincima je na ruku išlo i vreme, ali pre svega minuli rad, na osnovu kojeg su zavredili simparije i poštovanje ljubitelja kobasica i kobasičara iz cele zemlje. Organizatori, Udurženje „Kobasicijada“ ove godine posebno su se potrudili kada je u pitanju kulturno-zabavni program.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bjuti industrija donosi mnoge nove zanate i nove poslovne mogućnosti za mlade ljude

  • PDF

Veliko interesovanje mladih za konferencijuPrva međunarodna konferencija na temu inovacija u bjuti industriji - Innovative Project in Beauty Industry (IPBI), održana je u subotu i nedelju, 03. - 04. februara 2018. godine. Lideri ove lepe delatnosti, kao i brojni učesnici konferencije prvi put su se okupili u Novom Sadu, da razgovaraju o novim trendovima koji nas očekuju u ovoj godini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mačkat minulog vikenda bio centar gastronomskog uživanja

  • PDF

Arsen Đurić otvorio je ovogodišnju 18. po redu PršutijaduSajam suvomesnatih proizvoda, popularna "Pršutijada", svečano je otvoren u petak, 2. februara, u porti crkve Svetog Ilije u Mačkatu i naredna tri dana bio je centar gastronomskog uživanja. To je bila 18. po redu smotra proizvođača ovog kraja, na kojoj je izloženo i kupcima po sajamskoj ceni ponuđeno najbolje dimljeno meso iz seoskih sušara ovog kraja: goveđa i svinjska pršuta, slanina, kobasica, ovčija stelja. I ovu ''Pršutijadu'' organizovalo je Udruženje proizvođača suvomesnatih proizvoda Zlatiborskog okruga u saradnji sa opštinom Čajetina, uz podršku ''Zlatiborskog eko agrara'', Turističke organizacije Zlatibor i Sportskog centra Čajetina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MAK 2018 na Kopaoniku uspešno promovisao evropski put uspeha

  • PDF

Obraćanje Danila Golubovića i učesnika konferencije predstavnicima medijaPeta JEEP međunarodna naučna agrobiznis konferencija - MAK 2018, održana 25. i 26. januara u Kongresnom centru Hotela Grand&Spa na Kopaoniku, pod nazivom „EVROPSKI PUT - PUT USPEHA“ uspešno je privedena kraju, a njeni jasno postavljeni ciljevi: naučni prikaz i analiza rezultata nauke i prakse, mogućnosti i podrške uklјučenju Srbije u EU, u skladu sa Poglavljem 11 - Poljoprivreda i ruralni razvoj, uz predstavljanje vladajućih trendova i standarda u oblasti polјoprivrede, ruralnog razvoja i turizma u EU, kao i njihove implikacije na privredu Srbije, u potpunosti su ispunili očekivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Vukotić: Manić - Tisa 63 - to je zadovoljan gost

  • PDF

Tradicionalni zajednički snimak pred početak takmičenja u pecanju ManićaOve godine, za potrebe manifestacije „Manić - Tisa 63“, na prostoru vikend naselja, mesta gde ju je Klub ljubitelja reke Tise „Tisa 63“ pre šest godina ustanovio, niklo je pravo vojvođansko domaćinsvo. Osim što su gosti dočekani na način na koji se odvajkada u ovim krajevima dočekivao pridošlica, toplo i radosno, organizatori su učinili sve da predstave bogatu vojvođansku trpezu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com