Tue02202018

Poslednja izmena:08:26:42 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Nova knjiga dr Zorana Ristića o fazanima namenjena lovcima i ne samo njima

  • PDF

Dr Zoran RistićProf dr Zoran A. Ristić, šef katedre za lovni turizam na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijestvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, autor je nedavno objavljenog sveobuhvatnog dela: „Bioekologija svih vrsta fazana u svetu i njihovo gajenje (avikultura)“ (Maxima graf, Petrovaradin, 2017).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nadežda Lukić: Rad najzaslužniji za zdravlje i dugovečnost

  • PDF

Nadežda Lukić u razgovoru sa novinarkom TopSrbije Elizabetom BerčekOvsište je naselje u opštini Topola, Centralna Šumadija, koje danas broji 500 stanovnika i nešto manje od 200 domaćinstava. U njemu se nalazi prototip stare šumadijske kuće i šumadijskog vajata, rekonstruisana učiteljska kuća... Selo ima školu, prodavnicu, crkvu i „trepezar“, sabirno mesto meštana, posebno za seoske slave, Sv. velikomučenika Prokopija, sa opremljenom kuhinjom, kapaciteta do 200 mesta. U ovom selu je rođen veliki srpski satiričar i pripovedač Radoje Domanović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Udruženje žena Sunčev cvet ponos Donjeg Tovarnika

  • PDF

Plene pažnju gde god se pojaveUdruženje žena „Sunčev cvet“ Donji Tovarnik, opština Pećinci, jedno je od najmlađih u Srbiji, i to ne samo po datumu osnivanja, već i po godinama svojih članica. Registrovano je 23. juna 2017. godine, tik pred seosku slavu mesne zajednice - Petrovdan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hrabar put Milke Adžić Dragojević od centra grada do šumske kuće

  • PDF

Milka Adžić DragojevićOna je spremna da satima odgovora na sva pitanje vezana za gljive i smatra vrednim truda da onima kojima je magičan svet gljiva interesantan, pomogne u savladavanju osnovnih znanja. Za nju kažu da drži „gljivarsko obdanište“, na čega je jako ponosna. - Ja ne znam puno o gljivama, ali znam dovoljno. Mnogi ljubitelji prirode, pa i gljiva, koji posećuju izložbe organizovane na susretima gljivara u mestima širom Srbije, imaju slobodu da me pitaju sve i svašta o gljivama i zato volim da kažem da se bavim upravo onima koji još uvek idu da beru gljive noseći plastične kese i imaju dilemu kako se gljive beru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Morovićanke žene po meri mesta koje predstavljaju

  • PDF

Zapažene gde god da se pojaveNjihov štand neretko je proglašavan za najlepši, a bogata ponuda kolača i slatkih delicija na njemu, za najukusniju. To potvrđuju i gužve posetilaca brojnih događaja, manifestacija na kojima ove majstorice izlažu, željnih da probaju ono o čemu su slušali samo reči hvale. Tako se svojim delom predstavljaju „Morovićanke“, članice udruženja žena iz, kako same kažu, najlepšeg sela na svetu, čijoj su lepoti i same doprinele.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Neke od tema na evropskom putu uspeha sa MAK-a 2018

  • PDF

Prof. dr Slavko VukšaPeta JEEP međunarodna naučna agrobiznis konferencija - MAK 2018, pod nazivom „EVROPSKI PUT - PUT USPEHA“, održana u Kongresnom centru Hotela Grand&Spa na Kopaoniku krajem januara, donela je niz aktuelnih i zanimljivih izlaganja. Organizatori, grad Kraljevo, Etno centar Gegula - centar za uspešni razvoj preduzetništva porodične poljoprivrede i turizma Kraljevo, Alfa BK Univerzitet Beograd, C.R.E.A.M EUROPE (Serbia) PPP ALIANCE, pokroviteljstvo Nikom auta, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Privredna komora Srbije (PKS), MK Mountain Resort Grand hotel&Spa i dr., i podršku brojnih sponzora, u potpunosti su ispunili zacrtani cilj da i ovom prilikom približe nauke i praksa, teoriju i rad na terenu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boro Blagojević - poslednji bačijar na Kopaoniku

  • PDF

Boro BlagojevićU Guvništu, planinskom naselju u opštini Leposavić na zapadnim obroncima Kopaonika, na Kosovu i Metohiji, živi porodica sedamdesetdvogodišnjeg Borisava Blagojevića, poznatijeg kao deda Boro Bačijar. On je vlasnik i najodaniji korisnik jedne od poslednjih bačija na ovoj planini. Ne tako davno, bačija - drvenih koliba u kojima su tokom letnjih meseci živeli čobani i u kojima su od mleka pravili sir, kajmak i dr. proizvode, bilo je rasuto po čitavom Kopaoniku, a danas su raritet i samo zahvaljujući junacima, poput ove starine, odolevaju vremenu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Devetnaesto pomagalo akcije Čepom do osmeha

  • PDF

Čepom do osmeha sa Konstantinom Jankovićem i njegovom porodicom na fotografiji Darka DozetaHumanitarno ekološka organizacija „Čepom do osmeha“ pomaže deci sa smetnjama u razvoju sakupljajući plastične čepove, čime ujedno i štiti životnu sredinu. Osnovana je na inicijativu Vanje Petković, koja je imala ideju da spoji svoje dve ljubavi ekologiju i pedijatriju, u čemu je putem ove akcije i uspela. Do sada je ova organizacija sakupila 100 tona plastičnih čepova i time pomogla osamnaestoro mališana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Biser Vršca: KES Izazov ili aktivan pristup životu

  • PDF

Jedinstveni ambijent u kome je smešten Klub IzazovŠta je „Izazov“?!
To je skup zaljubljenika u ekstremne sportove koji svojim zalaganjem žele da podignu svest i doprinesu razvoju sportova poput: brdskog biciklizma (kros i downhill), sportskog penjanja, snowboard-a, ice climbing-a, zmajarstva, paraglajdinga, kajakarenja i moto krosa, u Vršcu i njegovoj okolini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspeh učenika veronauke iz Pećinaca na međunarodnom takmičenju u Ljubljani

  • PDF

Ekipa iz Pećinaca u poseti ambasadi Srbije u LjubljaniU finalu međunarodnog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja,"Slovenian Case Challenge 2017.", u Ljubljani, pored timova iz Slovenije i Južne Koreje, plasirala su se i dva tima iz Srbije. Timove su činili učenici i studenti veroučitelja Miloša Jeftića, koji im je bio mentor na takmičenju. A tim Srbije je osvojio 2. mesto (500 evra), a B tim ušao u uži izbor!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com