Sun12082019

Poslednja izmena:09:39:01 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Ljiljana Dudaković-Jovanović: Kako jedna porodična priča može da preoblikuje jedno selo

  • PDF

Porodična priča u pionirskom poslu duga jednu deceniju            Nedavno je velikom feštom obeleženo 10 godina rada „Lugarnice“ na Iriškom vencu, početne ideje iz koje će se razviti još jedna slična, ovoga puta nešto toplija, porodična priča nazvana „Fruškogorska lugarnica“ u Maloj Remeti. Upravo u prostoru „Fruškogorske lugarnice“ obeležen je i ovaj jubilej, uz oko 300 zvanica, prijatelja, redovnih gostiju i partnera. Posebno slavlje priređeno je za 60 zaposlenih i njihove porodice. Nekima od njih, sa stažom dugim kao i jubilej, dodeljene su zahvalnice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dijana Gagić: Pesme koje daju nadu u bolje sutra

  • PDF

Sestre Dijana (desno) i Dajana Gagić            Talentovana Dijana D. Gagić je na pesničku scenu Srbije izašla sa svojom prvom zbirkom pesama „Iznad svemira“ (Bajina Bašta 2018), uz blagoslov oca Luke Babića, igumana srebreničkog manastira Karno, posvećenog Pokrovu Presvete Bogrodice. Ona je čitaoce povela na transcedentalno putovanje između zemaljskog i beskonačnog, duhovnog i pojavnog, esencijalnog i nebitnog, nepotrebnog. Po putu koji vodi od nesavršenog ka savršenom, od zla prema dobru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana prva Šetnja kroz nasleđe u Sremskim Karlovcima

  • PDF

U ambijentu Dvorske bašte u Sremskim Karlovcima            Tačno u podne, u četvrtak, 04. aprila, ispred Osnovne škole „23. oktobar“, u Sremskim Karlovcima krenula je povorka petih razreda ove škole u „Šetnje kroz nasleđe“. Zaputili su se ka karlovačkoj Dvorskoj bašti kako bi otkrili nove tajne tog zaboravljenog blaga ali i stekli drugačiji, zanimljiv pogled na nasleđe ovog sremskog naselja iz perspektive hortikulture i biljnog bogatstva Dvorske bašte.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razgovori o savremenom trenutku fotografije

  • PDF

Martin Candir, Aleksandar Plačkov i Jovan Popović            Retko kada se na jednom mestu skupi toliko fotografskih velikana, kao što je to nedavno bio slučaj na promociji foto opreme firme „Josipović“ d.o.o. u hotelu „Leopold I“ na Petrovaradinskoj tvđavi. To je bila jedinstvena prilika da sa nekima od njih porazgovaramo o savremenom trenutku u ovoj sve značajnijom oblasti rada.
            Govoreći na ovu temu, gospodin Jovan Joco Popović rekao je da fotografija takvim tempom ide napred i da je toliko je prisutna u svakodnevnom životu, da  misli da bi za mlade dan  bez fotografske slike bio kao dan bez sunca. Ipak, ima potpuno različito mišljenje o tzv. svakodnevnom fotografisanju i profesionalnom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predrag Đurović: Moje dve decenije na čelu Žitoprometa

  • PDF

Predrag Đurović sa prestižnim priznanjem PKV            Povodom obeležavanja 100 godina rada Privredne komore Vojvodine po 56. put uspešnim kompanijama i privrednicima uručena je godišnja nagrada PKV „Kosta Mirosavljević“ za značajna privredna ostvarenja u 2018. godini. Među nagrađenima - tri privredna društva i dva pojedinca - za uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate u oblasti industrije za najuspešnijeg privrednika proglašen je Predrag Đurović, vlasnik i predsednik Odbora direktora AD „Žitopromet“ iz Sente, koji se u ime laureata zahvalio PKV.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Eugen Chocolate - naša, a svetska čokolada

  • PDF

Petar Jovanović (desno) i Đura Baran            „Uživajte u čokoladi, ali ne bilo kakvoj“ - poručuju Petar Jovanović i Đura Baran, vlasnici Eugen Chocolate d.o.o. Gložan, osnovane pre dvanaest godina sa ciljem da naprave jedinstven i kvalitetan proizvod - Made in Serbia.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Začaran krug svetlosti i tame Dragana Kurucića

  • PDF

Dragan Kurucić            Jednom zabeležen kadar postaje bezvremen, neizmenljiv uprkos priči koja iza njega stoji, i razvija dalje, nezavisno od njega. Izdvojen iz vremena, ali ne i od istine koju verno beleži. I samo takav, izbalansiran i uhvaćen od strane pravog majstora, može da prenese poruku, oživi tamu i primiri svetlost - može se videti na fotografijama Dragana Kurucića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragana Kuzmanović: Sveslovenski savez Srbije je most koji spaja

  • PDF

Dragana Kuzmanović            U okviru 14. Međunarodnog sajma obrazovanja „Putokazi“ od 07. do 09. marta 2019., u organizaciji Udruženja srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva „Rusofil“ iz Novog Sada i Sveslovenskog saveza Srbije, Beograd održani su Sveslovenski dani kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mira Perić: Društvo srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva iz Krupnja uživa podršku cele opštine

  • PDF

Mira Perić            Društvo srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva „Rađevina“ iz Krupnja bilo je jedno od učesnika trodnevnog programa Sveslovenskih dana kulture na Novosadskom sajmu, u kojem su se predstavila brojna udruženja srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva iz cele zemlje i regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aktiv žena Rivice - humanitarke, čuvari nasleđa Srema i svoje Rivice

  • PDF

Zajednički snimak članica udruženja sa Goranom Erorom            Udruženja i aktivi žena jedan su od najlepših načina afrmacije žena iz manjih sredina i njihovog stvaralaštva. Ove žene, vredne i radne, u prilicu su da u društvu svojih sugrađanki sličnih afiniteta, pokažu ono što su do tada radile u okviru svojih porodica, u kući. Kuvale su, mesile, bavile se raznoraznim ručnim radovima, koji su najčešće uštirkani, skladišteni u ormane, za retke, posebne prilike. Samo su malobrojni umeli da primete i pohvale trud i veštinu onih koje su to priredile.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com