Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Vanja Grbić: Moja misija je stvaranje budućih šampiona

  • PDF

Vanja Grbić magnet za mladePosle Velikog Gradišta, Kraljeva, Vajske (Bač), četvrta etapa VIP Beach Master lige održana je od 17. - 19. jula, drugu godinu za redom, na terenima ispred hotela Olimp na Zlatiboru. Turnir je održan pod pokroviteljstvom i u organizaciji opštine Čajetina, u saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije i VIP Mobile kao glavnim organizatorima i promoterima lige.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vreme je da fudbalerke donesu pehar na Marakanu

  • PDF

Ženski fudbalski klub Crvena zvezda na Zlatiboru

Ženski fudbal je u svetu izuzetno zastupljen i izuzetno popularan. Primera radi, u SAD ima 5 miliona registrovanih igračica, u Norveškoj 300.000, a kod nas tek nešto više od 3.000. Ono što raduje da kod nas u zadnje 2-3 godine interesovanje za ženski fudbal sve više raste, da sve više padaju predrasude kod roditelja da devojčice, a kasnije devojke, u fudbalu postaju grube. Istina je da bavljenjem ovim sportom one postaju atletski građene, da se navikavaju na rad, disciplinu, kreativnost, na pobede ili poraze, i da uza sve to izgledaju elegantno kao na modnoj pisti. Prateći muški fudbal, mnogi se, pa i pojedine devojke, poistovećuju sa fudbalerima, imaju neke svoje junake i onda kreću njihovim stopama. Naši sportski radnici, prateći fudbal po svetu, veruju da će doći dan kada će i na našim fudbalskim utakmicama u velikom broju dolaziti čitave porodice i da će svaki meč, bilo u muškoj, bilo u ženskoj konkurenciji, biti za njih istinski praznik sporta. Jedan od takvih entuzijasta je i Sveta Mirković, predsednik Ženskog fudbalskog kluba Crvena Zvezda u Beogradu, sa kojim smo razgovarali na ovu temu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Odbojka na pesku u Srbiji u punom zamahu

  • PDF

Dragan GrbićTokom vikenda, od 17. do 19. jula, Zlatibor je bio domaćin četvrte etape u sklopu prvenstva Srbije u odbojci na pesku. Kalendaru ovih turnira pridružio se prošle godine, a gospodin Dragan Grbić, dugogodišnji međunarodni sudija, sada supervizor i 25 godina direktor takmičenja Odbojkaškog saveza Srbije za odbojku na pesku, više je nego zadovoljan pravcem razvoja ovog atraktivnog sporta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

CERKIN šokirao i oduševio prisutne predlogom novog turističkog proizvoda

  • PDF

Miroslav Farkaš predstavio novi koncept turističke ponude Novog SadaNa prvom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava namenjenih udruženjima građana sa teritorije Vojvodine, a za realizaciju projekata u oblasti turizma, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova je za tu namenu izdvojio je 10.940.000 dinara za 114 udruženja. Tim povodom, u Banonovini su se, u četvrtak 16. jula 2015. godine, okupili predstavnici nevladinog sektora i udruženja građana radi uručenja ugovora o korišćenju sredstava dedeljenih putem konkursa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Velimir i Jelena Banjanac: Sapun u obliku zadovoljstva

  • PDF

Velimir Banjanac i Elizabeta BerčekDo pre desetak godina nismo imali velikog izbora, i mogli smo da biramo između mirisnih sapuna, koji su zapravo sintetički deterdženti i nikako ne odgovaraju našoj koži, i prirodnih od svinjske masti. U međuvremenu su se na tržištu pojavili miomirisni prirodni sapuni, pravljeni po starinskim recepturama, koji skidaju nečistoću sa kože, čuvajući njenu prirodnu vlažnost i masnoću. Bračni par Banjanac, Jelana i Velimir otišli su i korak dalje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljiljana Rebronja o ulozi i značaju turističkog novinarstva

  • PDF

Ljiljana Rebronja i Vlada Ilić, vlasnik restorana Šešir mojTurističko novinarstvo bi trebalo da bude najjači alat u promociji jedne države. Kod nas je ono praktično na izdisiju ili ga uopšte nema u onom pravom, suštinskom obliku, smatra doajen turističkog novinarstva u Srbiji, Ljiljana Rebronja, i svoje mišljenje potkrepila crticama iz svog višedecenijskog rada krunisanog nizom projekata, koji su trebali da pospeše praksu i konkretno utiču na boljitak u oblasti ugostiteljstva i turizma, ali su, po njenom mišljenju, izostali očekivani rezultati. Njena prva firma bila je Gastro print, nastala sa idejom da se bavi gastronomijom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Slobodan Leković o putnoj mreža Crne Gore i regiona

  • PDF

Dr Slobodan LekovićMaterijalnu osnovu za razvoj turizma čine receptivni kapaciteti, saobraćajnice i saobraćajna sredstva, infrastrukturna i supstrukturna osnova. S aspekta razvijenosti mreže auto-puteva, kao i sa aspekta tehničko-eksploatacionih karakteristika postojećih puteva, Crna Gora spada u najnerazvijenije zemlje u Evropi. Ukupna dužina putne mreže Crne Gore iznosi 6.928km (864km magistralnih, 950 regionalnih i 5.132km lokalnih puteva). Crna Gora je jedina zemlja na Balkanu koja nema ni jedan kilometar auto-puta. Hrvatska ima 1.060km, a u fazi je izgradnja još 450km; Srbija 500km, a u izgradnji još 180km; BiH 80km, a u izgradnji je još 50km; Makedonija 10km, u izgradnji još 30km; Albanija 180km, Kosovo 80km ("Vijesti, 2013, str.22). Ukupna dužina puteva na planeti iznosi 32 miliona kilometara. Najveći dio nalazi se u SAD (6,4 miliona km), Indiji (3,4 miliona km), Kini (1,9 miliona km), Brazilu (1,8 miliona km), Japanu (1,2 miliona km), Kanadi (1,1 milion km). Prva evropska zemlja je Francuska koja se nalazi na sedmom mjestu sa 951.000 km, a zatim Rusija sa 854.000 km (Dnevni list "Vijesti", Dodatak XI, 2008, Podgorica).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Futoški kupus u akciji za Lakše đačke torbe

  • PDF

Milica Banjac (levo) i Dijana KockarevićU subotu, 4. jula, održana je na jednoj futoškoj parceli, treća po redu Futoška omladinska radna akcija (FORA). U rekordnom roku, ova akcija, nastala po uzoru na ORA-e, okupila je stotinjak omladinaca koji su sadnjom rasada Futoškog kupusa, na taj način zaradili kartu za prvi dan EXIT-a, i učestvovali u humanitarnoj akciji za "Lakše đačke torbe", koju sprovodi kolektiv Osnovne škole "Miroslav Antić" u Futogu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ugostiteljsko turistička škola ponos Vrnjačke Banje

  • PDF

Jelena ČeperkovićUgostiteljsko turistička škole sa domom učenika u Vrnjačkoj Banji, kojoj je 2014. godine dodeljena Svetosavska nagrada za najbolju u Srbiji, sa 764 učenika u 28 odeljenja i šest obrazovnih profila (turistički, ugostisteljski, kulinarski tehničar, konobar, kuvar, poslastičar), sa ukupno 137 zaposlenih, jedna je od četiri škole u Srbiji koja školuje kadrove samo za oblast ugostiteljstva i turizma. U ovoj školi je do sada obrazovanje steklo oko šest hiljada učenika. Škola permanentno beleži uspehe na mađunarodnim i republičkim takmičenjima. Ono što je čini prepoznatljivom su tradicija, kvalitetni kadrovi širom sveta, dobra raspoloživost resursa u školi (učionice, specijalizovani kabineti, školske radionice). Pored svojih objekata, škola sarađuje sa privrednim društvima u okruženju, u Vrnjačkoj Banji i drugim turističkim mestima. Prva asocijacija na Vrnjačku Banju je turizam. Zato je nekako prirodno da je, kako kaže direktorka škole, Jelena Čeperković, ova škola jedna od najstarijih u zemlji (66 godina).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čarda Debeli lad brend opštine Žabalj

  • PDF

Saša VlajnićŽabalj, mesto u geografskom srcu Vojvodine (samo mesto 9.000, a cela opštine 27.000 stanovnika), jedinstvena varošica koja u svojoj opštini ima dva parka prirode, a po mnogima predstavlja raj za ribolovce, pre nekoliko godina je oživela svoju turističku ponudu. Direktorka Turističke organizacije Žabalj, Marija Čupić kaže da se u ovom mestu stalno nešto dešava, i najavila jedan od najatraktivnijih događaja, Žabalj golf turnir, koji će biti držan na reprezentativnim terenima Golf kluba "Centar" u subotu 27. juna, treći u organizaciji TO Žabalj, uz podršku opštine Žabalj, koji i ove godine, kao i sve aktivnosti opštine Žabalj sufinansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com