Sun12082019

Poslednja izmena:09:39:01 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

OSNOVANO UDRUŽENJE SEOSKIH ŽENA DRAGAČEVA

  • PDF

Detalj sa osnivačke skupštine            Na osnovu tradicije okupljanja i organizovanja u Dragačevu, u prvom redu Dragačevske zadruge žena ’’Rajka Borojević’’ - prve i najstarije ženske zadruge u Srbiji, u okviru projekta: „Seoske žene Zlatiborskog, Moravičkog i Raškog okruga su snaga zajednice'“ koji finansira Agencija ŽENE UJEDINJENIH NACIJA - Kancelarija u Srbiji u okviru poziva: Economic Empowerment of Rural Women CFP No. 2018-03 GEF, a koji realizuju udruženja: Ženski centar Užice, Fenomena - Kraljevo i Ekološko društvo Dragačevo - Guča, u četvrtak 7. marta 2019. godine u velikoj sali Načelstva sreza dragačevskog u Guči,  održana je Osnivačka Skupština Udruženja seoskih žena  Dragačeva, uz učešće gostiju i seoskih žena iz Dragačeva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SARA SRBIJU BRANI LEPOTOM I ZNANJEM

  • PDF

Miss turizma Srbije, Sara Mitić            Sara Mitić (1995), aktuelna Miss turizma Srbije bila je gost Apart hotel MujEn Lux Kopaonik. Osim za kondicione pripreme za svetski izbor za miss turizma koji će se održati 13. aprila u Zagrebu, mlada Nišlijka je boravak u apart hotelu MujEn Lux iskoristila za snimanje zvaničnog spota neophodnog za njeno uspešno predstavljanje na takmičenju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

OPENS kvalitetnim programskim aktivnostima gradi budućnost mladih

  • PDF

Obraćanje Vukašina Grozdanovića na Sajmu turizma u Beogradu            Od trenutka dobijanja titule u Varni 2016. godine i imenovanja Novog Sada za Evropsku prestonicu mladih 2019., počela je da se zahuktava kampanja mladih Novog Sada, koja je po rečima koordinatora OPENS 2019, Vukašina Grozdanovića, zamišljenja da traje tokom tri godine, od 2018. do 2020., i da iza sebe ostavi uigran sistem koji će moći da funkcioniše.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dobrosav Arsović: Novosadska toplana lider u Srbiji i regionu u energetskoj efikasnosti

  • PDF

Priznanje Novosadskog sajma Toplani i gospodinu Dobrosavu Arsoviću            U susret 5. martu, Svetskom danu energetske efikasnosti, u Kongresnom centru „Master", u organizaciji Novosadskog sajma i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarsto i saobraćaj, tokom 27. i 28. februara održavaju se VIII Međunarodni dani energetike i investicija (MDEI). Od ove godine partner je RES fondacija, po tradiciji Grad partner Novi Sad, dok je Grad prijatelj Zrenjanin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Slavica Stamatović Vučković: Uloga arhitekture i dizajna u razvoju agroturizma

  • PDF

Dr Slavica Stamatović Vučković

            Brojni su primeri agroturističke ponude, gde savremena arhitektura doprinosi pokretanju, čak uvećavanju razvoja određene ruralne destinacije, te postaje način i sredstvo kako jedno ruralno područje sa definisanom ekonomijom razvija globalnu reputaciju poželjne destinacije uz pomoć arhitekture. O ovoj temi, sve vidljivijoj na terenu, u Srbiji uglavnom kada su u pitanju vinarije, kod nas se relativno malo govori.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vjekoslav Papadopolo: Fijakerijade osvajaju Srbiju

  • PDF

Vjekoslav Papadopolo je posebno zadovoljan što se sve više mladih interesuje za konjički sport            Drugovanje sa konjima i negovanje sportskog konjarstva na tlu Srbije bila je stvar prestiža i u ranijim vremenima, mada su galopska, preponska, potom i kasačka nadmetanja devedesetih godina prošlog veka morala da ustupe mesto sve popularnijim zapregama, odnosno takmičenju jednoprega, dvoprega, četvoroprega kroz čunjeve.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kristine Mlađenović: Masaža je jedna od osnovnih potreba savremenog turiste

  • PDF

Kristina Mlađenović na zadatku            Masaža je preventivna mera održavanja zdravlja i životne kondicije, dopunsko sredstvo u lečenju raznih povreda i sl. Ona je prirodan način koji potpomaže zdravu, srećnu i harmoničnu svakodnevnicu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Cikloturizam u svetu cveta i najbrža je rastuća outdoor aktivnost

  • PDF

Tanja Simeunović Jakšić

            Srbija i čitav region prepoznali su mogućnosti u ovoj oblasti i malim koracima idu u pravcu razvoja Cikloturizma (turizam na biciklima). U poslednje vreme Slovenija i Hrvatska ulažu značajna sredstva u ovu oblast.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad centar turističkih vodiča iz celog sveta 2021. godine

  • PDF

Ivana i Milioš Ćuruvija u društvu predstavnice domaćina            Svetsko udruženje turističkih vodiča (World Federation of Tourist Guide Associations - WFTGA) je u anuaru 2019. u Tbilisiju, Gruzija, održalo svoju 18-tu po redu konvenciju.
To je prilika koja se pruža svake dve godine, kada se na jednom mestu okupe turistički vodiči iz svih krajeva sveta. Na konvenciji u Gruziji učešće je uzelo preko tri stotine vodiča iz više od pedeset zemalja sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Adisa S. Tufo: Život je utakmica

  • PDF

Adisa S. Tufo sa priznanjem orgnizatora konferencije MAK 2019            Adisa S. Tufo iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina, bila je učesnica Međunarodne naučne agrobiznis konferencije MAK 2019. koja je krajem januara održana na Kopaoniku. Pedesetdvogodišnja Adisa,preduzetnica, menadžerka, liderka, blogerka, umetnica, prirodnjak; direktorica porodične kompanije ČIP sistemi, autor knjige „Vruć krompir“, sve prisutne je oduševila svojom mladalačkom energijom. Takođe, po mišljenju svih prisutnih njena predavanja su bila među najinteresantnijim i što je još važnije - za publiku vrlo korisna. Razlog više da sa Adisom razgovaramo za portal TOPSRBIJA.COM.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com