Fri11242017

Poslednja izmena:10:44:18 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Besedništvo na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

  • PDF

Prof. dr Marko Carić sa najboljim govornikom među studentima - Nemanjom ČekićemOsmo po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u četvrtak, 23. novembra 2017. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede maturanata koji dolaze iz novosadskih gimnazija: „Isidora Sekulić“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Laza Kostić“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pripreme za prijemni ispit na Departmanu za matematiku i informatiku

  • PDF

Zgrada Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom SaduDepartman za matematiku i informatiku novosadskog PMF-a i ove godine organizuje BESPLATNE pripreme za prijemni ispit za upis na osnovne studije matematike i informatike. Na pripremama profesori Departmana zajedno sa učenicima rade zadatke iz odgovarajućih oblasti matematike i informatike. Osnovni cilj priprema je da se naši budući studenti upoznaju sa svim tipovima zadataka koji će biti na prijemnom ispitu, ali i da se kroz povremena popularna predavanja, koja će biti posebno najavljivana, zainteresuju za naprednije matematičke i informatičke teme.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konstituisana Grupacija za organsku proizvodnju PKV

  • PDF

Sa sastanka Grupacije za organsku proizvodnjuU Privrednoj komori Vojvodine (PKV) u četvrtak, 16. novembra 2017. godine održana je konstitutivna sednica Grupacije za organsku proizvodnju, u okviru Udruženja poljoprivrede PKV čime je formiranje grupacija unutar Udruženja završeno.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Takmičenje u besedništvu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

  • PDF

Sa jednog od prethodnih takmičenja u besedništvuTradicionalno akmičenje u besedništvu pod nazivom „Govori da te vidim ko si!“ će se održati 23. novembra 2017. godine u 17 časova u amfiteatru na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Privredne akademije u Novom Sadu, Geri Karolja 1.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Četrvrta MEKST konferencija u petak na novosadskom PMF-u

  • PDF

Sa prošlogodišnjeg MEKST-aVeć četvrtu godinu za redom, nevladino udruženje Fortuns, u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom iz Novog Sada (PMF) i Međunarodnom asocijacijom studenata turizma i hotelijerstva (IASTH), organizuje Međunarodnu konferenciju studenata turizma i hotelijerstva - MEKST.
Svečano otvaranje konferencije je u petak, 24. novembra u 18 sati, PMF, amfiteatar Mihalo Pupin, PMF, Trg Dositeja Obradovića 4.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sajam Nauka za privredu na Novosadskom sajmu 4. i 5. decembra

  • PDF

Sa KZN na Novosadskom sajmuSajam „Nauka za privredu“ biće održan na Novosadskom sajmu 4. i 5. decembra u Kongresnom centru. Kako je na konferenciji za novinare rekao generalni direktor, Slobodan Cvetković, Novosadski sajam je otvorio vrata za saradnju sa institucijama, udruženjima i pojedincima koji imaju inicijativu i kojima je za realizaciju ideja potrebna podrška. Kao rezultat toga održano je značajno više manifestacija na Sajmu i povećan je broj dana tokom kojih su angažovani sajamski kapaciteti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konstituisana Grupacija za metalnu i elektroindustriju u Udruženju industrije Privredne komore Vojvodine

  • PDF

Sa konstitutivne sednice GrupacijeU Privrednoj komori Vojvodine (PKV) u ponedeljak, 20. novembra 2017. godine održana je konstitutivna sednica Grupacije za metalnu i elektroindustriju u okviru Udruženja industrije PKV, koja broji 11 članova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Dragan Soleša: Pčelarska proizvodnja u svetu se ubrzano razvija

  • PDF

Prof. dr Dragan SolešaUčesnike manifestacije „Slatka jesen novosadskih preduzetnika“, održane u petak, 17.11.2017. godine na Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, ispred udruženja „Libertas“ i FIMEK-a pozdravio je dekan ove ustanove, prof. dr Dragan Soleša i poželeo im dobrodošlicu i prijatan boravak na manifestaciji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Veliki uspeh studenata hotelijerstva PMF-a na takmičenju u Makarskoj

  • PDF

Rezultati za ponos studenata PMF-a na prestižnom takmičenju barmena u HrvatskojVeć treću godinu zaredom u Makarskoj se održava međunarodno takmičenje konobara, barmena, barista i restorana. Ove godine "Grand gourmet 2017" održan je od 7. do 10. novembra 2017. godine u Makarskom hotelu Meteor. Na međunarodnom takmičenju barmena u pripremanju aperitivnih i dugih koktela, u organizaciji SKMER-a i Hrvatskog udruženja barmena, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo predstavljalo je pet studenata koji su osvojili značajne nagrade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jačanje regionalne saradnje uvezivanjem privrednih komora

  • PDF

Svečanost potpisivanja sporazuma o saradnji dve komorePrivredna komora Vojvodine (PKV) i Trgovinska i industrijska komora Budimpešte (BKIK), u sredu, 15. novembra 2017. godine, u okviru Trgovačkih dana u Budimpešti, potpisale su Sporazum o saradnji, a u cilju jačanja poslovnih odnosa i razvijanja recipročne saradnje. Potpisnici Sporazuma su predsednik PKV Boško Vučurević i predsednik BKIK Laslo Krišan.
Tom prilikom, istaknuto je da je sledeći korak formiranje akcionog plana kojim će se odrediti dalji koraci u definisanju zajedničkih aktivnosti u narednom periodu, kojima će se, kako je rečeno, ispunjavati obostrani ekonomski ciljevi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com