Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

PMF poziva na Dan otvorenih vrata

  • PDF

Sa jedne od manifestacija na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom SaduUniverzitet u Novom Sadu, u subotu, 17. oktobra 2015. godine od 10 do 15 sati, organizuje zajednički Dan otvorenih vrata u kome učestvuje svih 14 fakulteta u sastavu Univerziteta, kao i Univerzitetski centar za razvoj karijere, Tempus projekat WBC Inno i Studentski centar.
Prirodno-matematički fakultet za Dan otvorenih vrata priprema dva zanimljiva predavanja u amfiteatru Rektorata. Od 13 časova dr Tijana Prodanović održaće predavanje na temu “Fizika superheroja”, a sat kasnije dr Dragana Mašulović na temu “Od računaljke do računara - kratka istorija računarstva”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sajam LORIST je simbol trajanja i poštovanja

  • PDF

Danilo Golubović i Slobodan Cvetković u obilasku štandovaNa Novosadskom sajmu od 7. do 11. oktobra, održan je 48. Međunarodni sajam LORIST, jedna od najznačajnijih sajamskim priredbi iz oblasti lova, ribolova i sporta i turizma u regionu, koji tradicionalno objedinjuje sajmove lova, ribolova i sporta, hortikulture, ekologije, šumarstva i turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pravnički dani - prof. dr Slavko Carić, deo perspektive i budućnosti

  • PDF

Poslednji dogovor pred početak stručnog skupaProf. dr Slavko Carić imao je plodnu karijeru redovnog profesora Pravnog fakulteta u Novom Sadu, člana Srpskog naučnog društva; preko 30 godina obavljao je funkciju arbitra u spoljnotrgovinskim sporovima, u jugoslovenskim i inostranim arbitražama, angažovan na izradi velikog broja zakona kod nas; tokom dva mandata bio je dekan Pravnog fakulteta i prorektor Univerziteta u Novom Sadu, predsednik Jugoslovenskog udruženja za teoriju i praksu privrednog prava i međunarodnog privrednog prava i predsednik Društva pravnika Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dan Argentine na Univerzitetu Privredna akademija

  • PDF

Dolazak argentinskog ambasadora na AkademijuNa novosadskokm Univerzitetu Privredna akademija, 21.09.2015. godine održan je „Dan Argentine“ u okviru kojeg je predstavljena kultura, tradicija i odnosi Argentine kako sa Srbijom tako i sa drugim zemljama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miroslav Vasin o značaju Kanala DTD za razvoj turizma ruralnog područja Bačke

  • PDF

Miroslav VasinPotpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost poslova, gospodin Miroslav Vasin, na Andrevlju, u hotelu „CEPTOR“, 18. septembra, svečano je otvorio Konferenciju pod nazivom „Kanal Dunav-Tisa-Dunav, šansa za sveobuhvatni razvoj turizma, saobraćajne infrastrukture i ruralnih oblasti bačkog regiona“, koju je u okviru manifestacije Open Days 2015 – Local Event, pod pokroviteljstvom Komiteta evropskih regiona i Evropske komisije, organizovala Regionalna razvojna agencija Bačka. Tom prilikom, gospodin Vasin je istakao da hidrositem Dunav-Tisa-Dunav treba sagledati sa aspekta razvoja privrede i transporta, pa tek onda turizma.
Podsetio je da ova jedinstvena kanalska mreža kroz Vojvodinu ima 600 km plovnog puta (od čega je 570 km kategorisano), 17 brodskih prevodnica (12 u funkciji), 40 malih, specijalizovanih pristaništa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Raška obeležila 170 godina postojanja

  • PDF

Ignjat Rakitić (u sredini) uručuje Bojanu Premoviću Rašku poveljuU Rаški je u četvrtаk, 17. septembrа 2015. godine, proslаvljeno 170 godinа postojаnjа vаroši. Nаime, vаroš Rаškа proglаšenа je nа sednici držаvnog sovjetа Kneževine Srbije 6. septembrа 1845. godine, nа predlog političаrа i držаvnikа Ilije Gаrаšаninа, а knez Aleksаndаr Kаrаđorđević, svojim rešenjem od 17. septembrа 1845. godine proglаsio je osnivаnje Rаške.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF radionica o kvalitetu vode

  • PDF

Planski do bezbednog snabdevanja pijaćom vodomDevetnaesta radionica Water Workshop, pod nazivom "KVALITET VODA" održava se i ove godine na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, od 23. do 25. septembra 2015. godine. Svečano otvaranje je 23. septembra u 9:30 časova u Amfiteatru I, Trg Dositeja Obradovića br. 2. Goste će pozdraviti predstavnici republičkih, pokrajinskih i gradskih institucija nadležnih za oblast zaštite životne sredine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svetlo u Noći istraživača

  • PDF

Čarobna igra svetlosti na Dunavu kraj Novog SadaOvogodišnja, šesta po redu „Noć istraživača“ u Srbiji, održaće se u petak 25. septembra, u čak 10 gradova. Inače, 2015. godina je proglašena Međunarodnom godinom svetlosti, te je svetlost jedan od lajtmotiva ovogodišnje manifestacije.
Međunarodna godina svetlosti (MGS) je globalna inicijativa čiji je cilj da građanima sveta ukaže na važnost svetlosti i optičkih tehnologija u njihovim životima zarad njihove budućnosti i razvoja društva. Svetlost ima važnu ulogu u svakodnevnom životu - napravila je revoluciju u medicini, stvorila internacionalnu komunikaciju putem interneta i nastavlja da bude osnova kulturološkog, ekonomskog i političkog aspekta svetskog društva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Priprema za uspostavljanje Destinacijske menadžment kompanije Dunav

  • PDF

Detalj sa radionice na AndrevljuU prvoj nedelji septembra, Regionalna razvojna agencija Bačka u saradnji sa devet opština (Sremski Karlovci, Beočin, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Srbobran, Bečej, Titel i Žabalj), uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, je na Andrevlju, u prostorijama Centra za privredno tehnološki razvoj Vojvodine, realizovala dve radionice za identifikaciju i kreiranje turističkih proizvoda. Radionice su bile namenjene ključnim turističkim subjektima sa prostora devet opštine (Sremski Karlovci, Beočin, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Srbobran, Bečej, Titel i Žabalj), kao sastavni deo projektnih aktivnosti i ujedno nastavak zajedničkog rada na uspostavljanju Destinacijske menadžment kompanije Dunav.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saradnja Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu sa BFK iz Budimpešte omogućava našim studentima dobijanje diploma izdate u EU

  • PDF

Međunarodna saradnja jedan od prioriteta Univerziteta Privredna akademija u Novom SaduUniverzitet primenjenih nauka (BKF) iz Budimpešte u saradnji sa Univerzitetom Privredna akademija u Novom Sadu, od nove fakultetske godine počinje da radi u Srbiji. BKF je u proteklih deceniju i po izrastao u najveći privatni univerzitet u Mađarskoj koji pohađa 7.000 studenata. U okviru univerziteta postoje fakulteti za umetnost, biznis, komunikacije i turizam. Svi fakulteti su akreditovani, a diplome se priznaju u celom svetu. BKF ima uspostavljenu saradnju sa preko 80 univerziteta i institucija iz celog sveta. Studije na BKF-u se razvijaju u skladu sa Bolonjskim procesom, a sami programi se kreiraju u okviru „European Credit Transfer and Accumulation System“ (ECTS) u skladu sa pravilima i propisima EU. Studenti u Srbiji moći će da steknu diplomu iz oblasti turizma i to na dva studijska programa: BA program – turizam i ugostiteljstvo (na srpskom jeziku) i MA program – menadžment u turizmu (na srpskom i engleskom jeziku). Predavanja će se održavati samo vikendom, u Novom Sadu, na Univerzitetu Privredna akademija, a prvi put u Srbiji studenti će dobiti diplomu izdatu u Evropskoj uniji sa kojom će biti konkurentni na tržištu rada širom Evrope.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com