Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Dr Dragan Ilić: Obrati pažnju na reči koje koristiš i poruke koje upućuješ drugima

  • PDF

Dr Dragan Ilić            Dr Dragan Ilić, redovni profesor Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, konsultant u oblasti komunikacija i marketinga, povodom angažovanja u takmičenju „FIMEK nagrađuje znanje“, konkretno u dopunskoj aktivnosti neverbalne komunikacije govori o novim okvirima edukacije budućih studenata i važnosti komunikacije, verbalne i neverbalne, spoznaji uticaj reči i poruka koje se šalju. O tome koliko treba voditi računa i koliko je važno da uspostavimo jednu kvalitetnu komunikaciju i dijalog u društvu dr Ilić je pokušao da prenese maturantima, učesnicima jedinstvenog „kviza“ znanja iz opšte kulture i informisanosti, preduzetničkih veština i kompetencija „FIMEK nagrađuje znanje“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Znanje se isplati

  • PDF

Tamara Krstić            Tamara Krstić, direktor marketinga Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu objašnjava da Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK), uz svesrdnu podršku Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, organizuje takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ koje se vratilo u punom kapacitetu. O tome govori broj od 30 škola učesnika iz 16 vojvođanskih gradova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Krejg Kohon na PMF

  • PDF

Krejg KohonPodstaknut klimatskom krivinom, biznismen šeta od Londona do Istanbula u kampanji za eliminaciju ugljenika

            Uoči svog 60-og rođendana, bivši izvršni direktor kompanije Coca-Cola i biznismen Kreg Kohon krenuo je na šetnju dugu 4.000 kilometara od Londona do Istanbula u kampanji za uklanjanje ugljenika. Prošetaće Srbijom od 15. aprila do 7. maja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Neprocenjiva podrška PKV privredi i privrednicima

  • PDF

Predsednik PKV Boško Vučurević i razgovoru sa ambasadorkom Srbije u Velikoj Britaniji NJ.E. Aleksandrom Joksimović            Prema svim parametrima, Privredna komora Vojvodine (PKV) je dobre poslovne rezultate iz minule prenela u tekuću, 2023. godinu. Boško Vučurević, predsednik PKV, svestan činjenice da je i ova godina, godina velikih očekivanja, brojnih ispita u smislu pozicioniranja domaće privrede na ino tržištima, zadovoljan je što su već tokom prva dva meseca realizovani neki od planova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turizam u fokusu

  • PDF

Dr Nenad Ivanišević            Vojvođanski turizam je tokom prošle, 2022. zabeležio bolje rezultate od rekordne 2019. godine. Najposećeniji gradovi su bili Novi Sad i Subotica, a od banja, Banja Vrdnik. Domaći turisti su bili brojniji od stranaca, Rusa, Slovenaca, Nemaca, Indijaca, turista iz SAD, Francuske i Holandije, sa naglašenim interesovanjem za kulturno nasleđe, biciklizam i gastronomiju Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održano predavanje i dodeljena priznanja na FIMEK-u

  • PDF

Predstavnici FIMEK-a sa visokim zvanicama iz Mongolije            Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 31.3.2023. godinе potpisan je sporazum o saradnji sa International American University. Tim povodom Fakultet su posetili dr Linjie Chou Zanadu i njegovo kraljevsko visočanstvo princ Mongolije Steven Borjigin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Humanitarni Evrovizijski vremeplov studenata novosadskog PMF-a

  • PDF

Zajednički snimak učesnika događaja            Kako se počelo sa reformom nastavnih planova i programa i približavanja načina studiranja naših studenata evropskom trendovima (gde je 30% praktična nastava), javila se ideja da se to obezbedi i studentima i kroz redovnu nastavu na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo. Ideja da se to uradi i u okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu i hotelijerstvu je potekla od predmetnog profesora prof. dr Anđelije Ivkov-Džigurski, koja je sa svojim asistentom prof. dr Igor Stamenković i studentima do sada organizovala 55 tematskih događaja na kojima su studenti, predstavljali razne narode i države, odnosno njihove turističke vrednosti ili organizovali edukativne radionice za najmlađe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saveta Bikić: Budućnost srpske gastronomije u sigurnim rukama

  • PDF

Saveta Bikić         Od 19. do 22. februara, na obalama Jadranskog mora, u Riminiju, održano je i prestižno kulinarsko takmičenje Global Chefs Challenge - Evropsko regionalno polufinale „Velika nagrada Evrope 2023“. Global Chefs Challenge je takmičenje u organizaciji Svetske kulinarske organizacije (World Chefs)., gde se sastaju najbolji kuvari nacionalnih timova da se takmiče u četiri kategorije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milana Čugalj: Prva pa zlatna

  • PDF

Milana Čugalj            Kada neko jelo dosegne vrhunac, ili čak nadraste kategorije dobrog ukusa i mirisa, i ako pri tom ovlada drugim čulima, neosporno govorimo o umetnosti. Studenti gastronomije, budući Chef-ovi, menadžeri, preduzetnici, osim teorijskog, tokom četvorogodišnjih redovnih studija, stiču praktična znanja kroz praksu u kuhinjama hotela, restorana u zemlji i van nje. Na brojnim takmičenjima na kojima učestvuju, prave iskorake u zadovoljavanju svih čula, materijalizujući svoje fantazije stvarajući jedinstvene kreacije svojstvene umetnicima. Milana Čugalj, student četvrte godine gastronomije Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF), Univerziteta Novi Sad, sa XII International Culinary Competition of Southern Europe, održanog od 17. do 20. februara 2023. godine, pod pokroviteljstvom Svetske kulnarske asocijacije (WACS) i Nacionanog udruženja kuvara iz Grčke. u Solunu, u konkurenciji od 540 učesnika iz 22 zemlje, vratila se sa dva odličja: zlatnom medaljom u kategoriji - restoranski desert i bronzanom u kategoriji - jelo od peradi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nikolina Grahovac: Put od hiljadu milja počinje jednim korakom

  • PDF

Nikolina Grahovac            Korak. Korak. Korak. Dokoračala sam danas ovde pred vas da vam ispričam jednu priču. Priču od hiljadu milja. I da vam postavim jedno bitno pitanje o putu kojim koračamo. Putu kojim hodamo, vi i ja. Život.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com