Mon01202020

Poslednja izmena:09:06:05 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Privredna komora Vojvodine učesnik festivala gastronomije Kuhinje sveta u Beogradu

  • PDF

Jelena Drobnjak ispred Udruženja poljoprivrede PKV biće jedan od predavača            Festival „Kuhinje sveta“, jedinstveni međunarodni festival gastronomije, biće održan 09. i 10. marta 2019. godine u Kombank dvorani u Beogradu, gde će se okupiti više od 50 samostalnih izlagača iz celog sveta - gradovi, udruženja, mali i veliki proizvođači hrane, pića i opreme za proizvodnju i serviranje hrane.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

IVAN ĐOKOVIĆ: ŠTAND VOJVOĐANSKIH VINARA BIO EPICENTAR X BEOWINE FAIRA

  • PDF

Ivan Đoković zadovoljan napretkom vojvođanske vinske kulture, čemu su doprineli i podrška i podsticaji Pokrajinske vlade            Drugu godinu za redom, zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, objadinjenim nastupom vinara i proizvođača hrane u Hali 3 Beogradskog sajma, reprezentovana je bogata ponuda Vojvodine na X BeoWine-u, održanom od 21. do 24. februara, u okviru 41. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu. Na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam našlo se 25 vinarija i šest proizvođača hrane sa teritorije AP Vojvodine, koji su svojom atraktivnošću privukli veliki broj posetilaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BESPLATNA PRIPREMNA NASTAVA IZ BIOLOGIJE, HEMIJE I MATEMATIKE NA PMF-u

  • PDF

Sa jednog od prethodnih događaja na Departmanu za biologiju            Pripremna nastava je namenjena svim učenicima koji za prijemni ispit na fakultete u Srbiji polažu test iz biologije. Nastava obuhvata sadržaje koji su obrađeni  u gimnazijskim udžbenicima biologije za prirodno-matematički smer, a koje je izdao Zavod za izdavanje udžbenika iz Beograda. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Maturanti Srednje ekonomske škole iz Sombora poručuju: Znanje nam niko ne može oduzeti

  • PDF

Radost pobednika            Tročlani tim maturanata Srednje ekonomske škole iz Sombora pobednik je desetog takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“. Ovaj uspeh je tim veći, jer je u ovoj tradicionalnoj „borbi znanja“, koju organizuje Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžemnt Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, od 21. januara do 11 februara, učestvovalo 45 srednjih škola iz 24 grada Vojvodine.  Dejan Kovačević, Uroš Krstić i Nikola Šarić su svojim vanrednim nastupom u finale pokazali efikasnije znanje od tima iz Gimnazije Inđija i STŠ „Mileva Marić", Titel.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Dragan Soleša: Obrazovna institucija treba da bude rasadnik kvalitetnih kadrova koji će doprinositi razvoju društvu

  • PDF

Prof. dr Dragan Soleša ponosan na ono što fakultet radi            Poslednjih deset godina Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment – FIMEK Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, kalendarsku godinu počinje sa atraktivnim nadmetanjem maturanata iz vojvođanskih škola pod nazivom: „FIMEK nagrađuje znanje“.   Prof. dr Dragan Đ. Soleša, dekan FIMEK-a ističe da je ovaj fakultet pre svega okrenut mladima, a da po njegovom mišljenju, društvena briga o mladima treba da krene od vrha. Napominje da FIMEK na prvom mestu pokušava da se svojim studentima, zaposlenima na fakultetu, građanima, predstavi kao suštinski društveno odgovorna institucija koja nagrađuje pamet, talenat i najbolje učenike, sa nadom da će se sutra isti profesionalno ostvariti, možda i na FIMEK-u.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FIMEK nagradio znanje maturanata tradicionalno - 10. put

  • PDF

Detalj sa finala tačmičenja            Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, u ponedeljak, 11.02.2019. godine, održano je finale takmičenja za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno 10. jubilarni put. Takmičenje je počelo 21.01.2019. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Od prijavljenih 45 škola iz 24 grada Vojvodine koje su se takmičile u kvalifikacijama, svojim znanjem izdvojilo se devet polufinalista, a izvanrednim znanjem u finale se plasiralo tri škole: Gimnazija Inđija, srednja Ekonomska škola, Sombor  i  STŠ ,,Mileva Marić'', Titel.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nada Plećaš: FIMEK nagrađuje znanje bi trebalo da se sprovodi na celoj teritoriji Srbije

  • PDF

Dekan FIMEK-a prof. dr Dragan Soleša sa pobedničkom ekipom iz SomboraU amfiteatru ,,Prof. dr Slavko Carić’’ na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu (FIMEK), od 21. januara do 11. februara 2019. godine održano je 10. jubilarno takmičenje ,,FIMEK nagrađuje znanje’’ za maturante srednjih škola sa teritorije Vojvodine. Cilj ovog takmičenja je da srednjoškolci završnih razreda na zabavan način jačaju timski duh, inovativnost, kritički stav i inicijativnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NOVI USPESI BARMENKI PMF-a

  • PDF

Ana Nedić, Jovana Perić i Isidora Farkaš sa nastavnikom Miloradom Todorovićem            U okviru manifestacije Adriatic gastro show 2019 koja se održava u Splitu, 8. februara, održano je i Međunarodno takmičenje barmena pod nazivom „Pipi Lady’s Cup 2019“. Organizator takmičenja je Hrvatska udruga barmena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

S.A. Ćosović: Takmičenje FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE da traje zauvek

  • PDF

Slavica Anastasija Ćosović sa svojim đacima na jednom od prethodnih takmičenja            Navršava se deset godina od kako smo pozvani na takmičenje FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE, na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. To je takmičenje iz oblasti opšteg znanja i kulture, koje je namenjeno maturantima srednjih škola Vojvodine, i promoviše upravo ono što nam nedostaje - širinu u obrazovanju, druženje maturanata vojvođanskih srednjih škola na visokom nivou u kulturnoj i administrativnoj prestonici Vojvodine, Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine obeležila vek postojanja i rada

  • PDF

Zajednički snimak sa ovogodišnjim laureatima Godišnje nagrade PKV Kosta Mirosavljević            Privredna komora Vojvodine (PKV) je Svečanom akademijom u Kongresnom centru Novosadskog sajma obeležila 100 godina postojanja i rada. Predstavnici trgovaca i zanatlija su 1. februara 1919. godine u Svečanoj sali zdanja Matice srpske u Novom Sadu osnovali Trgovačko-zanatsku komoru u Novom Sadu iz koje se razvila današnja PKV.
            Obraćajući se prisutnima, predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da prvih 100 godina PKV pokazuje da u Vojvodini postoji preduzetnički duh.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com