Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Zavidni rezultati studenata PMF-a na kulinarskom takmičenju FOOD VISION BY OPEN BALKAN - Open Balkan Chef Culinary Challenge 2023

  • PDF

Ponosni mentori studenata bili su: dr Bojana Kalenjuk Pivarski i Goran Radivojević, uz asistenciju kolega Velibora Ivanovića i Stefana Šmugovića            U organizaciji i pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Vlade Albanije i Republike Severne Makedonije, a u okviru realizacije inicijative Open Balkan, od 16 do 19. novembra 2023. godine održana je druga po redu manifestacija WINE VISION BY OPEN BALKAN.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Univerzalni poslovni jezik interesa

  • PDF

Nj.E. Akira Imamura, Boško Vučurević i Ivana Petrović uoči početka poslovnog skupa Japan-Srbija u PKV    Privredna komora Vojvodine (PKV), uz Ambasadu Japana u Republici Srbiji, u svojstvu jednog od domaćina poslovnog susreta, ugostila je 25. oktobra u prostorijama PKV, u Novom Sadu, preko 20 privrednika japanskih kompanija koje posluju u AP Vojvodini, koje je predvodio NJ.E. gospodin Akira Imamura, ambasador Japana u Republici Srbiji i time još jednom potvrdila mesto nezaobilaznog činioca okupljanja privrednika, spone vojvođanskih privrednika sa međunarodnim privrednim delegacijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BEZ SELA NEMA NI SRBIJE!

  • PDF

Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu u Vladi Srbije            Upozorenje iz naslova ovog teksta često s razlogom izgovara Milan Krkobabić, prvi ministar za brigu o selu u istoriji Srbije. I zaista, sela Srbije su najvitilniji deo države. To su
danas, to su bila juče, a ostaće i za generacije koje dolaze! Ili kako kaže slavni pesnik Ljubivoje Ršumović - Ršum u Himni seljaku: „Dok je sela i seljaka, Srbija će biti jaka”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zadružna škola Zadružnog saveza Vojvodine - putokaz do pozitivnih rezultata

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine            Treća zadružna škola „Bač, Bački Gračac, Doroslovo 2023“ održana je 17. oktobra, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine obilaskom ZZ „Zadrugar“ Bač, ZZ „Agrolika“ Bački Gračac i ZZ „Nagy Ret“ Doroslovo, koje su u minulom periodu uspešno poslovale.
            Na svečanosti povodom otvaranja Zadružne škole prisutnima su se obratili Milan Krkobabić, prvi čovek Ministarstva za brigu o selu, Petar Samolovac, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine. Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV), a u ime domaćina Miloš Vuković, direktor Zemljoradničke zadruge „Zadrugar“ iz Bača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Garancijski fond Vojvodine snažan, siguran i pouzdan partner

  • PDF

Đorđe Raković    Garancijski fond AP Vojvodine i Turistička organizacija Vojvodine obeležili su u četvrtak, 12. oktobra 2023. godine u Kongresnom centru Master hale Novosadskog sajma u Novom Sadu dve decenije uspešnog poslovanja pod sloganom „20 GODINA GARANTOVANI USPEH“. Događaj je održan uz prisustvo brojnih zvanica. Ovaj značajan jubilej bio je prilika da se sublimira postignuto, izrazi zahvalnost partnerima i institucijama i da se najave dalji koraci u poslovanju. Obraćajući se prisutnim zvanicama, Đorđe Raković, direktor Garancijskog fonda Vojvodine je rekao:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dvostruki jubilej - dve decenije Garancijskog fonda Vojvodine i Turističke organizacije Vojvodine

  • PDF

Igor Mirović    Svečanosti povodom obeležavanja dvadeset godina od osnivanja Garancijskog fonda Vojvodine i Turističke organizacije Vojvodine (TOV), u Master centru Novosadskog sajma prisustvovali su članovi Pokrajinske vlade, predstavnici republičkih, pokrajinskih i gradskih institucija, privrednici, predstavnici medija, brojni prijatelji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prevazilaženje teške situacije u poljoprivredi podrazumeva i menjanje nas samih

  • PDF

Prof. dr Aleksandar Sedlar            Dr Aleksandar Sedlar, redovni professor na Departmanu za poljoprivrednu tehniku na Poljoprivrednom fakultetu Univerzitetu u Novom Sadu, i orgnizator simpozijuma „Agro-tehnika-precizna poljoprivreda“ koji je u januaru ove godine održan 49. put na Zlatiboru, čovek iz nauke, svojim iskrenim nastupom privukao je pozornost učesnika skupa „Uz zadruge do savremene mehanizacije“, koji je u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) održan u ZZ „Paprika“ u Martonošu, opština Kanjiža.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve je više “zelenih mašina” na našim poljima

  • PDF

Mr Đorđe Mišković            Da bez savremene mehanizacie i njene pravilne primene nema uspešne poljoprivrede, postulat je koji je obležio početak i kraj manifestacije - “Uz zadruge do savremene mehanizacije”, koju drugu godinu za redom organizuje Zadružni savez Vojvodine, sa ciljem da okupi sve relevantne predstavnike usko vezane za oblast poljoprivrede. Ove godine domaćin skupa bila Zemljoradnička zadruga „Paprika“, iz Martonoša, kako zbog uspešnosti do koje je došla otvorenošću za promene i usklađivanjem proizvodnje sa kretanjem tržišta, tako i zbog „zelenih John Deere mašina“ na svojim poljima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bez investicija nema napretka, niti ulaganja bez podrške državnih institucija

  • PDF

Državna sekretarka Ivana Popović u razgovoru sa Goranom Savićem, direktorom Razvojnog fonda Vojvodina            Obnovi mehanizacije svojim konkursnim linijama značajno je doprineo Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. Nije izostala ni podrška poljoprivrednicima kada je u pitanju obezbeđivanje podsticajnih sredstava što kroz IPARD program i program Svetske banke 50/40/10, što kroz nacionalne mere. Ove godine budžet Ministarstva poljoprivrede je rekordan i iznosi 114,4 milijardi dinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ZZ Paprika Martonoš prestonica aleve ili začinske paprike

  • PDF

Toša Matić, direktor ZZ Paprika u razgovoru sa predstavnicima medija

            Zemljoradnička zadruga „Paprika“ iz Martonoša, primer je kako može efektivno i efikasno da se radi i kako treba svako da bude otvoren za nove projekte, ideje, nove izazove. U opštini Kanjiža ima jako mnogo sličnih primera što se direktno odražava na razvoj opštine - rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža i uz zahvalnost republičkim i pokrajinskim organima na podršci opštini Kanjiži, primetio da razvojna sredstva ipak nisu u skladu sa očekivanjima, ali i potrebama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com