Sun10202019

Poslednja izmena:08:22:53 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

PMF partner u projektu G-BiKE koji finansira Evropska komisija

  • PDF

 Sa jednog od događaja na novosadskom PMF-u           Projekat zanimljivog akronima - G-BiKE, COST Action Genomic Blodiversity Knowledge for Resilient, je novofinansirani projekat Evropske Unije koji ima za cilj da poveže naučnike i upravljače i korisnike prirodnih dobara širom Evrope kako bi se ukazalo na značaj primene naučnih saznanja iz genetike i genomike u zaštiti biljnog i životinjskog sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

OVIH DANA NA NOVOSADSKOM PMF-u

  • PDF

Događaji jedan drugog stižu            OČI U OČI SA NAUKOM - Ciklus naučno-popularnih predavanja koja organizuje Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, nastavlja se svakog prvog utorka u mesecu i to, od ove sezone u Kulturnoj stanici Svilara. U utorak, 02. aprila od 19 časova je predavanje “Botaničar u laboratoriji od 25.713m/2” - koje će održati profesor dr Goran Anačkov, sa Departmana za biologiju u ekologiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Master klas iz fizike na PMF

  • PDF

Sa jednog od prethodnih skupova o CERN-u            U periodu od 7. marta do 16. aprila 2019.godine pod pokroviteljstvom CERN-a i grupe IPPOG (International Particle Physics Outreach Group) održava se 14. međunarodni program "Masterclasses - Hands on Particle Physics".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O primeni poslovne tehnologije treće generacije u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Prdavanja i radionice u PKV            Predavanje na temu Poslovna rešenja primenom „0bsnetwork Blockchain“ tehnologije treće generacije u koorganizaciji „Blokstrakt“ (Blokstrakt) kompanije, sa sedištem u Beču, i Privredne komore Vojvodine, održaće se u četvrtak, 28. marta 2019. godine sa početkom u 9.30 časova u Privrednoj komori Vojvodine - Novi Sad, Hajduk Veljkova 11, Master centar, službeni ulaz br. 5, treći sprat, sala broj 13.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PROMOCIJA CRVENE KNJIGE FAUNE SRBIJE

  • PDF

Prilika za nova saznanja            Departman za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, zajedno sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije i Društvom za zaštitu proučavanje ptica Srbije “BirdLife” International objavio je III tom u seriji publikacija Crvenih knjiga faune Srbije - Crvena knjiga faune Srbije III: Ptice. Takođe, u saizdavaštvu Departmana i Zavoda za zaštitu prirode Srbije objavljen je i IV tom - Crvena knjiga faune Srbije IV: Pravokrilci.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine na Međunarodnom sajmu turizma „PLACE2GO“ u Zagrebu

  • PDF

Pun efekat zajedničkog nastupa Vojvođana            Sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine (PKV) Branislav Mamić i viši savetnik za oblast turizma u PKV Dragica Samardžić, učestvovali su 15. i 16. marta 2019. godine na 8. Međunarodnom sajmu turizma „PLACE2GO“ u Zagrebu, gde se, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine (TOV) predstavila turistička privreda Vojvodine. Sajam je svečano otvorio Gari Kapeli, ministar turizma u Vladi Republike Hrvatske, koji je i obišao štand TOV.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O finansiranju poljoprivrede uz podršku države u PKV

  • PDF

Prepuna velika sala Privredne komore            Privredna komora Vojvodine (PKV), organizovala je u petak. 15. marta, tematski skup „Finansiranje poljoprivrede uz podršku države u 2019. godini“, uz logističku podršku Sistema poljoprivrednih informacija „Info tim logistika“ DOO i medijsku podršku „Dnevnik-Poljoprivrednik“ AD Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Projekat Kultura na dlanu počinje u Svilari u ponedeljak

  • PDF

Sa jednog od prethodnih projekata u novosadskom Rektoratu            Izložba fotografija „Kultura na dlanu“ je događaj u okviru projekta „Kultura na dlanu” (https://www.palmculture.eu) broj HUSRB/1602/31/0026 iz programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske (IPA CBC Hungary Serbia Programme), koji je integralni deo projekta Evropske unije: Novi Sad - evropska prestonica kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Okrugli sto Zdrava životna sredina - Zdrava poljoprivredna proizvodnja na Educonsu

  • PDF

Univerzitet Educons u Sremskoj Kamenici            Okrugli sto koji kao temu ima uticaj poljoprivrede na životnu sredinu i ima za cilj da, kroz savetodavstvo, edukaciju i konsultacije sa stručnim licima, pomogne poljoprivrednim proizvođačima da usaglase svoje aktivnosti sa strogim standardima u oblasti zaštite životne sredine, održaće se na Fakultetu zaštite životne sredine Univerziteta Educons, Vojvode Putnika 87 u Sremskoj Kamenici, u petak 22. marta sa početkom u 10:00 sati u Svečanoj sali Univerziteta. Organizacija okruglog stola proističe iz realizacije Projekta: "Uticaj dobre poljoprivredne prakse na zaštitu životne sredine u pograničnom području".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O novoj zakonodavnoj regulativi u poslovanju turističkih agencija razgovarano u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Sa sastanka predstavnika turističkih agencija u PKV            Sastanak članica Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) - Čeptera Bačke regije, u organizaciji Grupacije za turizam i ugostiteljstvo, koja posluje u okviru Udruženja usluga PKV i JUTA, održan je u ponedeljak, 11. marta 2019. godine u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), jer se u toku ovog meseca očekuje usvajanje novog Zakona u turizmu. Obaveza Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije je da u narednom periodu donese novi Pravilnik o vrsti i uslovima garancija putovanja, načinu aktiviranja i drugim uslovima koje mora da ispuni organizator putovanja u zavisnosti od vrste organizovanog putovanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com