Sun10202019

Poslednja izmena:08:22:53 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

PMF STUDENTI GASTRONOMIJE OPET DONELI NAGRADE

  • PDF

 Još jedan uspešan nastup novosadskih studenata na međunarodnoj sceni            U Solunu je od 1. do 4. marta održano međunarodno takmičenje kuvara „11 International Culinary Competition of Southern Europe”, u sklopu međunarodnog sajma turizma HELEXPO. Radi se o poznatom festivalu koji je u kalendaru Svetske kulinarske asocijacija, koji organizuju Kulinarska federacija severne Grčke i Svetska kulinarska asocijacija (WACS).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DR MARKO CARIĆ: UNIVERZITET PRIVREDNA AKADEMIJA NOVI SAD PUTOKAZ ZA BUDUĆNOST

  • PDF

Dr Marko Carić u društvu zvaničnika na Sajmu obrazovanja            Na Novosadskom sajmu se od 07. do 09. marta održava 14. Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi”. Na manifestaciji uz ponudu 14 novosadskih srednjih škola, Novosadskog univerziteta, kao i privatnih univerziteta i tri naučna instituta, posetiocima će se predstaviti srednje škole i fakulteti iz Švajcarske, Velike Britanije, Nemačke, Kanade, Španije, Slovenije i Slovačke. sa ciljem promocije obrazovanja na svim nivoima, kao i afirmacije celoživotnog učenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kopaonik biznis forum - dan drugi

  • PDF

Detalj sa drugog dana foruma            Centralna tema 26. Kopaonik biznis foruma koji se održava u hotelu „Grand“od 04.  do srede, 6. marta 2019. godine, u organizaciji Saveza ekonomista Srbije, je „Srbija deset godina posle velike recesije: Snažan rast kao imperativ“. Na forumu učestvuje i delegacija Privredne komore Vojvodine - predsednik, Boško Vučurević i sekretar Udruženja usluga, mr Zoran Trpovski, koji su prisustvovali su plenarnoj sesiji tokom drugog dana Foruma, u utorak, 5. marta 2019. na temu „Uticaj razvoja infrastrukture, inovacija i aktivne politike zapošljavanja na rast“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kopaonik biznis forum: CEFTA je prevaziđena

  • PDF

Obraćanje predsednika PKS Marka Čadeža na panelu            Na panelu „Zapadni Balkan - regionalni ekonomski prostor“, koji je održan u ponedeljak, 4. marta 2019. godine u okviru 26. Kopaonik biznis foruma, istaknuto je da se CEFTA pokazala kao prevaziđena i da bi trebalo preći na neku novu fazu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine na 26. Kopaonik biznis forumu

  • PDF

Boško Vučurević i mr Zoran Trpovski.            Delegacija Privredne komore Vojvodine - predsednik Boško Vučurević i sekretar Udruženja usluga mr Zoran Trpovski, učestvuje na 26. Kopaonik biznis forumu, koji se održava u hotelu „Grand“ do srede, 6. marta 2019. godine, u organizaciji Saveza ekonomista Srbije. Ovogodišnji Forum okupio je rekordnih 1300 učesnika. Centralna tema Foruma je „Srbija deset godina posle velike recesije: Snažan rast kao imperativ“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

STUDIJSKI PROGRAM EKOLOGIJA NA FIMEKU

  • PDF

Prilika za potpuno obrazovanje            Od 7. do 9. marta 2019.godine na Novosadskom sajmu biće održan 14. Sajam obrazovanja "Putokazi", čiji je cilj promocija obrazovanja i afirmacija doživotnog obrazovanja uz predstavljanje oko 500 obrazovnih profila. Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) će se na ovoj sajamskoj manifestaciji predstaviti sve svoje studijske programe na zajedničkom štandu sa Pravnim fakultetom za privredu i pravosuđe i Farmaceutskim fakultetom iz Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine učesnik festivala gastronomije Kuhinje sveta u Beogradu

  • PDF

Jelena Drobnjak ispred Udruženja poljoprivrede PKV biće jedan od predavača            Festival „Kuhinje sveta“, jedinstveni međunarodni festival gastronomije, biće održan 09. i 10. marta 2019. godine u Kombank dvorani u Beogradu, gde će se okupiti više od 50 samostalnih izlagača iz celog sveta - gradovi, udruženja, mali i veliki proizvođači hrane, pića i opreme za proizvodnju i serviranje hrane.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

IVAN ĐOKOVIĆ: ŠTAND VOJVOĐANSKIH VINARA BIO EPICENTAR X BEOWINE FAIRA

  • PDF

Ivan Đoković zadovoljan napretkom vojvođanske vinske kulture, čemu su doprineli i podrška i podsticaji Pokrajinske vlade            Drugu godinu za redom, zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, objadinjenim nastupom vinara i proizvođača hrane u Hali 3 Beogradskog sajma, reprezentovana je bogata ponuda Vojvodine na X BeoWine-u, održanom od 21. do 24. februara, u okviru 41. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu. Na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam našlo se 25 vinarija i šest proizvođača hrane sa teritorije AP Vojvodine, koji su svojom atraktivnošću privukli veliki broj posetilaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BESPLATNA PRIPREMNA NASTAVA IZ BIOLOGIJE, HEMIJE I MATEMATIKE NA PMF-u

  • PDF

Sa jednog od prethodnih događaja na Departmanu za biologiju            Pripremna nastava je namenjena svim učenicima koji za prijemni ispit na fakultete u Srbiji polažu test iz biologije. Nastava obuhvata sadržaje koji su obrađeni  u gimnazijskim udžbenicima biologije za prirodno-matematički smer, a koje je izdao Zavod za izdavanje udžbenika iz Beograda. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Maturanti Srednje ekonomske škole iz Sombora poručuju: Znanje nam niko ne može oduzeti

  • PDF

Radost pobednika            Tročlani tim maturanata Srednje ekonomske škole iz Sombora pobednik je desetog takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“. Ovaj uspeh je tim veći, jer je u ovoj tradicionalnoj „borbi znanja“, koju organizuje Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžemnt Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, od 21. januara do 11 februara, učestvovalo 45 srednjih škola iz 24 grada Vojvodine.  Dejan Kovačević, Uroš Krstić i Nikola Šarić su svojim vanrednim nastupom u finale pokazali efikasnije znanje od tima iz Gimnazije Inđija i STŠ „Mileva Marić", Titel.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com