Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Green Fashion veče na FIMEK-u

  • PDF

Jedan od 24 prikazana modela na revijiNa Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment 24.11.2017. godine održana je modna revija u okviru projekta “Green Fashion” na kojoj su bili prikazani modeli od recikliranih materijala, a koje su kreirali srednjoškolci i studenti.
Projekat Green Fashion sufinansiran je od strane Uprave za sport i omladinu - Kancelarija za mlade Grada Novog Sada u okviru realizacije LAP-a za 2017. godinu, a realizuje ga Udruženje Asistent.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Metalski sektor - jedan od najvitalnijih sektora u našoj privredi

  • PDF

Na KZN u PKV najavljeno učešče 60 privrednika na Sajmu u BursiPrivredna komora Vojvodine, u saradnji sa Vojvodina metal klasterom (VMC) iz Temerina, predvodiće 60 privrednika iz metalskog sektora AP Vojvodine i Srbije, koji će učestvovati na ovogodišnjem Industrijskom samitu u Bursi, u Turskoj. Samit će biti održan zajedno sa Sajmom tehnologije metalskog kompleksa i Sajmom metalskih proizvoda od 30. novembra do 3. decembra 2017. godine u Sajamskom i kongresnom centru Bursa, a u organizaciji Privredne komore Burse.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Upravni okruzi Srbije izlagači na narednom jubilarnom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

  • PDF

Uveliko teku pripreme za preddstojeću najveću poljoprivrednu smotru u regionuMogućnosti saradnje i prednosti izlaganja na Novosadskom sajmu, sa akcentom na Poljoprivredni sajam prezentovane su načelnicima Upravnih okruga u Srbiji.
Prezentaciji je prisustvovao i ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije, Branko Ružić. Prema njegovim rečima Novosadski sajam je centralno mesto povezivanja privreda istoka i zapada i omogućava uspostavljanje saradnje firmi i kompanija iz celog sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Besedništvo na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

  • PDF

Prof. dr Marko Carić sa najboljim govornikom među studentima - Nemanjom ČekićemOsmo po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u četvrtak, 23. novembra 2017. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede maturanata koji dolaze iz novosadskih gimnazija: „Isidora Sekulić“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Laza Kostić“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pripreme za prijemni ispit na Departmanu za matematiku i informatiku

  • PDF

Zgrada Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom SaduDepartman za matematiku i informatiku novosadskog PMF-a i ove godine organizuje BESPLATNE pripreme za prijemni ispit za upis na osnovne studije matematike i informatike. Na pripremama profesori Departmana zajedno sa učenicima rade zadatke iz odgovarajućih oblasti matematike i informatike. Osnovni cilj priprema je da se naši budući studenti upoznaju sa svim tipovima zadataka koji će biti na prijemnom ispitu, ali i da se kroz povremena popularna predavanja, koja će biti posebno najavljivana, zainteresuju za naprednije matematičke i informatičke teme.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konstituisana Grupacija za organsku proizvodnju PKV

  • PDF

Sa sastanka Grupacije za organsku proizvodnjuU Privrednoj komori Vojvodine (PKV) u četvrtak, 16. novembra 2017. godine održana je konstitutivna sednica Grupacije za organsku proizvodnju, u okviru Udruženja poljoprivrede PKV čime je formiranje grupacija unutar Udruženja završeno.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Takmičenje u besedništvu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

  • PDF

Sa jednog od prethodnih takmičenja u besedništvuTradicionalno akmičenje u besedništvu pod nazivom „Govori da te vidim ko si!“ će se održati 23. novembra 2017. godine u 17 časova u amfiteatru na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Privredne akademije u Novom Sadu, Geri Karolja 1.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Četrvrta MEKST konferencija u petak na novosadskom PMF-u

  • PDF

Sa prošlogodišnjeg MEKST-aVeć četvrtu godinu za redom, nevladino udruženje Fortuns, u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom iz Novog Sada (PMF) i Međunarodnom asocijacijom studenata turizma i hotelijerstva (IASTH), organizuje Međunarodnu konferenciju studenata turizma i hotelijerstva - MEKST.
Svečano otvaranje konferencije je u petak, 24. novembra u 18 sati, PMF, amfiteatar Mihalo Pupin, PMF, Trg Dositeja Obradovića 4.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sajam Nauka za privredu na Novosadskom sajmu 4. i 5. decembra

  • PDF

Sa KZN na Novosadskom sajmuSajam „Nauka za privredu“ biće održan na Novosadskom sajmu 4. i 5. decembra u Kongresnom centru. Kako je na konferenciji za novinare rekao generalni direktor, Slobodan Cvetković, Novosadski sajam je otvorio vrata za saradnju sa institucijama, udruženjima i pojedincima koji imaju inicijativu i kojima je za realizaciju ideja potrebna podrška. Kao rezultat toga održano je značajno više manifestacija na Sajmu i povećan je broj dana tokom kojih su angažovani sajamski kapaciteti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konstituisana Grupacija za metalnu i elektroindustriju u Udruženju industrije Privredne komore Vojvodine

  • PDF

Sa konstitutivne sednice GrupacijeU Privrednoj komori Vojvodine (PKV) u ponedeljak, 20. novembra 2017. godine održana je konstitutivna sednica Grupacije za metalnu i elektroindustriju u okviru Udruženja industrije PKV, koja broji 11 članova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com