Sun10202019

Poslednja izmena:08:22:53 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Prof. dr Dragan Soleša: Obrazovna institucija treba da bude rasadnik kvalitetnih kadrova koji će doprinositi razvoju društvu

  • PDF

Prof. dr Dragan Soleša ponosan na ono što fakultet radi            Poslednjih deset godina Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment – FIMEK Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, kalendarsku godinu počinje sa atraktivnim nadmetanjem maturanata iz vojvođanskih škola pod nazivom: „FIMEK nagrađuje znanje“.   Prof. dr Dragan Đ. Soleša, dekan FIMEK-a ističe da je ovaj fakultet pre svega okrenut mladima, a da po njegovom mišljenju, društvena briga o mladima treba da krene od vrha. Napominje da FIMEK na prvom mestu pokušava da se svojim studentima, zaposlenima na fakultetu, građanima, predstavi kao suštinski društveno odgovorna institucija koja nagrađuje pamet, talenat i najbolje učenike, sa nadom da će se sutra isti profesionalno ostvariti, možda i na FIMEK-u.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FIMEK nagradio znanje maturanata tradicionalno - 10. put

  • PDF

Detalj sa finala tačmičenja            Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, u ponedeljak, 11.02.2019. godine, održano je finale takmičenja za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno 10. jubilarni put. Takmičenje je počelo 21.01.2019. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Od prijavljenih 45 škola iz 24 grada Vojvodine koje su se takmičile u kvalifikacijama, svojim znanjem izdvojilo se devet polufinalista, a izvanrednim znanjem u finale se plasiralo tri škole: Gimnazija Inđija, srednja Ekonomska škola, Sombor  i  STŠ ,,Mileva Marić'', Titel.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nada Plećaš: FIMEK nagrađuje znanje bi trebalo da se sprovodi na celoj teritoriji Srbije

  • PDF

Dekan FIMEK-a prof. dr Dragan Soleša sa pobedničkom ekipom iz SomboraU amfiteatru ,,Prof. dr Slavko Carić’’ na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu (FIMEK), od 21. januara do 11. februara 2019. godine održano je 10. jubilarno takmičenje ,,FIMEK nagrađuje znanje’’ za maturante srednjih škola sa teritorije Vojvodine. Cilj ovog takmičenja je da srednjoškolci završnih razreda na zabavan način jačaju timski duh, inovativnost, kritički stav i inicijativnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NOVI USPESI BARMENKI PMF-a

  • PDF

Ana Nedić, Jovana Perić i Isidora Farkaš sa nastavnikom Miloradom Todorovićem            U okviru manifestacije Adriatic gastro show 2019 koja se održava u Splitu, 8. februara, održano je i Međunarodno takmičenje barmena pod nazivom „Pipi Lady’s Cup 2019“. Organizator takmičenja je Hrvatska udruga barmena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

S.A. Ćosović: Takmičenje FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE da traje zauvek

  • PDF

Slavica Anastasija Ćosović sa svojim đacima na jednom od prethodnih takmičenja            Navršava se deset godina od kako smo pozvani na takmičenje FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE, na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. To je takmičenje iz oblasti opšteg znanja i kulture, koje je namenjeno maturantima srednjih škola Vojvodine, i promoviše upravo ono što nam nedostaje - širinu u obrazovanju, druženje maturanata vojvođanskih srednjih škola na visokom nivou u kulturnoj i administrativnoj prestonici Vojvodine, Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine obeležila vek postojanja i rada

  • PDF

Zajednički snimak sa ovogodišnjim laureatima Godišnje nagrade PKV Kosta Mirosavljević            Privredna komora Vojvodine (PKV) je Svečanom akademijom u Kongresnom centru Novosadskog sajma obeležila 100 godina postojanja i rada. Predstavnici trgovaca i zanatlija su 1. februara 1919. godine u Svečanoj sali zdanja Matice srpske u Novom Sadu osnovali Trgovačko-zanatsku komoru u Novom Sadu iz koje se razvila današnja PKV.
            Obraćajući se prisutnima, predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da prvih 100 godina PKV pokazuje da u Vojvodini postoji preduzetnički duh.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

POVRATAK ALTERNATIVNIH BILJNIH VRSTA NA MAĐARSKE I SRPSKE NJIVE

  • PDF

Sa otvaranja konferencije u Novom Sadu

Na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu održana je Otvarajuća konferencija projekta „Cornucopia - Konkurentna održivost poljoprivrednih preduzeća kroz razvoj novih proizvoda sa dodatom vrednošću na bazi alternativnih biljnih vrsta“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine i list Dnevnik ozvaničili saradnju

  • PDF

Sa potpisivanja ugovora o saradnji dve institucije            Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i generalni direktor „Dnevnik Vojvodina presa“ Dušan Vlaović potpisali su Protokol o saradnji, u cilju informisanja i bližeg upoznavanja javnosti o privrednim događajima i temama od značaja za javnost u AP Vojvodini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovana Gardašević: Pokreni se i pokaži šta znaš jer znanje kreira lidere!

  • PDF

Jovana Gardašević            Liderstvo je tema kojom se profesori i asistenti na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu bave ne samo na predavanjima vezanim za predmete kao što su Menadžment i Menadžment ljudskih resursa  već i u sklopu tematskih predavanja koja se organizuju u okviru takmičenja “Fimek nagrađuje znanje“. Naime, ovo takmičenje se na ovom Fakultetu održava već tradicionalno, desetu godinu za redom, pod sloganom „Pokreni se i pokaži šta znaš jer znanje kreira lidere!”

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DVA JUBILEJA NA DEPARTMANU ZA BIOLOGIJU I EKOLOGIJU

  • PDF

Sa jedne od manifestacija na PMF-u            U godini, kada Prirodno-matematički fakultet obeležava pola veka od osnivanja, još dva značajna jubileja se obeležavaju na Departmanu za biologiju i  ekologiju. Naime, ove godine se navršava dve decenije od formiranja studijskog programa EKOLOGIJE i 15 godina modula MOLEKULARNA BIOLOGIJA.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com