Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Osvrt na BIST 2017 u Vrnjačkoj Banji

  • PDF

Sa ovogodišnnje konferencije u hotelu FontanaPod nazivom „Održivi turizam put ka uspehu“, ovogodišnji BIST, u organizaciji Etno centra Gegula - Centra za uspešan razvoj poljoprivrede i turizma i Opštine Vrnjačka Banja, od 23.-25. juna, u hotelu Fontana“ u Vrnjačkoj Banji, pokazao je opravdanost i značaj ovakvih skupova. Tokom tri dana, na jednom mestu okupili su se političari, predstavnici poslovnih, obrazovnih institucija, preduzetnici i inovatori sa prostora bivše SFRJ, iznoseći svoje stavove, poglede, dajući rešenja za pojedine probleme, a sve u cilju boljitka, međusobne komunikacije i saradnje onih koji mogu doprineti poboljšanju trenutne situacije u regionu. Međunarodni naučni odbor, na čelu sa prof. dr Svetlanom Stevović, odabrao je 30 naučnih radova, koje potpisuju eminentni stručnjaci.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski Univerzitet na čuvenoj Šangajskoj rang listi iz oblasti matematike među 500 najboljih Univerziteta

  • PDF

Sa jednog predavanja na PMF-uŠangajska lista jedna je od pet najznačajnijih lista za rangiranje univerziteta u svetu, pored Times Higher Education liste (Velika Britanija), QS rang liste (Quacquarelli Symonds, Velika Britanija), Lajden rang liste (Leiden Ranking, Holandija) i Webometrics (CSIC, Španija). Kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom rangiranja univerziteta na Šangajskoj listi su, između ostalog, broj i kvalitet naučnih radova, broj radova napisanih u saradnji sa inostranim univerzitetima, kao i broj dobitnika Nobelovih nagrada i Fildsovih medalja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prezentovani programi podrške tehnološkim inovacijama u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Za timski rad preduzetnika: Milica Vračarić, Slavica Hajder i dr Ivan RakonjacU zajedničkoj organizaciji Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine (PKV), Fonda za inovacionu delatnost i Razvojne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća „Alma Mons“ u četvrtak, 13. jula 2017. godine u PKV prezentovani su Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija Fonda za inovacionu delatnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Deset godina Visoke škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije

  • PDF

Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije u Sremskim KarlovcimaVisoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije (Mitropolita Stratimirovića 110, 21205 Sremski Karlovci, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ; www.mpk.edu.rs; 021/2700022), je visokoškolskа obrаzovnа ustаnovа sa desetogodišnjom tradicijom, čiji je osnovni zаdаtаk obrаzovаnje kаdrovа u oblаsti menаdžmentа, posebno menаdžmentа u mаrketingu, poslovnom komunicirаnju, ugostiteljstvu, obrаzovаnju mlаdih preduzetnikа i strukovnih informatičara. U studijskim progrаmimа su zаstupljene stručne i stručno-аplikаtivne discipline koje doprinose bržem uključivаnju kаdrovа u prаksu, uz rаzumevаnje procesа globаlizаcije i prihvаtаnje evropskih stаndаrdа.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sporazumom o saradnji PKV i MPK do bolje budućnosti za svršene studente

  • PDF

Boško Vučurević i prof. dr Miladin KalinićPredsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i direktor Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije (MPK) iz Sremskih Karlovaca, prof. dr Miladin Kalinić, potpisali su u PKV u sredu, 12. jula 2017. godine Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. Svečanom potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i koordinator rada udruženja PKV mr Dragomir Đukić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine poklonila računare Kliničkom centru Vojvodine

  • PDF

Boško Vučurević i prof. dr Petar SlankamenacPredsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević uručio je u petak, 7. jula 2017. godine tri računara Kliničkom centru Vojvodine.
Direktor Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Petar Slankamenac zahvalio se Privrednoj komori Vojvodine na donaciji istakavši da će računari doprineti unapređenju integrisanog zdravstvenog informacionog sistema Kliničkog centra Vojvodine, odnosno informaciono-komunikacijske infrastrukture ove zdravstvene institucije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Međunarodni skup o najnovijim istraživanjima cijanotoksina

  • PDF

Petrovaradinska tvrđavaDepartman za biologiju i ekologiju novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, 13. i 14. jula, organizuje radionicu "Cijanotoksini- toksičnost, zdravlje i uticaj na životnu sredinu" (Cyanotoxins- toxicity, health and environmental impact), koja je deo SCOPES projekta (projekat naučne saradnje između Švajcarske i zemalja Istočne Evrope, finansiran od strane Švajcarske nacionalne naučne fondacije).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvođanska turistička delegacija, pod okriljem Privredne komore Vojvodine, posetila Banju Morahalom

  • PDF

Zajednički snimak članova delegacije sa domaćinimaTuristička delegacija Vojvodine, u organizaciji Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine (PKV), u utorak, 4. jula 2017. godine, posetila je Banju Morahalom u Republici Mađarskoj. Delegaciju su činili predstavnici vojvođanskih banja, hotela, turističkih agencija, turističkih organizacija i lokalnih samouprava, a ispred PKV delegaciju su predvodili sekretar Udruženja usluga PKV Slavica Hajder i viši samostalni stručni saradnik Udruženja usluga PKV Dragica Samardžić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konstituisana Skupština Privredne komore Vojvodine

  • PDF

Obraćannje predsednika PKV Boška VučurevićaPrva sednica novoizabranog saziva Skupštine Privredne komore Vojvodine (PKV) održana je u četvrtak, 29. juna 2017. godine u PKV. Na sednici su verifikovani mandati članovima Skupštine PKV. Za predsednika Skupštine PKV ponovo je izabran Marko Cigić, a za njegovog zamenika izglasan je Saša Vujić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BSC uručio sertifikate polaznicima UNIDO projekta

  • PDF

Zajednički snimak dobitnika sertifikata sa predstavnicima BSC-aBSC Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju iz Novog Sada, pozvao je pre godinu dana srpske kompanije da se priključe UNIDO pilot projekatu pod nazivom "Energetska efikasnost u industriji - implementacija energetskog menadžmenta u praksi“ i da kroz trening i mentorski rad sa međunarodnim stručnjacima implementiraju sistem upravljanja energijom u svoje organizacije u skladu sa ISO 50001 i time ostvare značajne uštede i smanje potrošnju energije, povećaju produktivnost i učine svoje organizacije konkurentnijim i profitablnijim.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com