Sun10202019

Poslednja izmena:08:22:53 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE MATURANATA DESETI PUT

  • PDF

Ekipa Srednje ekonomske škole iz Sombora            Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu je organizuje 10. jubilarno takmičenje za sve maturante u Vojvodini "FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE " tradicionalno. Takmičenje je počelo u ponedeljak, 21.01.2019. godine u prostorijama Fakulteta, a ove godine će učestvovati 45 škola iz 24 grada Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Vuk Radojević: Pokrajina ima operativniji i efektivniji agrarni budžet u 2019.

  • PDF

 Vuk Radojević u društvu učesnika na Žetvenom danu Zadružnog saveza Vojvodine           Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević najavio je  da se Pokrajina u 2019. godini imati operativno najefikasniji i najefektivniji agrarni budžet, kojim je predviđeno više para za poljoprivrednike. On navodi da je dosadašnji način rada u resornom sekretarijatu doveo do realno koncipiranog agrarnog budžeta, koji u ovoj godini iznosi 6,380 milijardi dinara. Radojević je ukazao i na značaj rebalansa koji se očekuju tokom godine, što će značiti i dodatna sredstva za poljoprivredu Vojvodine.
Nominalno, kako je Radojević istakao, budžet za 2019. godinu jeste nešto manji za poljoprivredu, ali suština je da je ovako koncipiran budžet nejefektivniji do sada - kada su u pitanju tekuća davanja tokom budžetske godine, kao i više sredstava za registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljena turistička ponuda Srbije na Međunarodnom sajmu turizma Ferien u Beču

  • PDF

  Srbija bliža budućim gostima iz Zapadne Evrope          Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Vojvodine (PKV) predvode privrednu delegaciju iz Republike Srbije od blizu 20 privrednih subjekata, koji zajedno predstavljaju turističku ponudu Srbije, na Međunarodnom sajmu turizma „Ferien“ u Beču. Ovaj sajam je od brojnih turističkih sajmova koji se organizuju u Austriji, a najveći je tog tipa. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Republika Indonezija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Priznanja Dr Zoran Đinđić mladim naučnicima i istraživačima sa Novosadskog univerziteta

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenih sa profestorima            Prestižno priznanje “Dr Zoran Đinđić”, koje se u Vojvodini dodeljuje mladim naučnicima i istraživačima, petnaesti put za redom, uručeno je u četvrtak, 27. decembra 2018. godine, u amfiteatru Centralne zgradi Univerziteta u Novom Sadu. Generalni pokrovitelj nagrada je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a organizator manifestacije je Univerzitet u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boško Vučurević: Očekujem još bolje rezultate Privredne komore Vojvodine u 2019.

  • PDF

Boško VučurevićUoči jubilarnog obeležavanja - 100 godina pošto je po okončanju Velikog rata i ukidanju Austo-Ugarske osnivan komorski sistem Vojvodine, 01. februara 1919. godine „Privredna komora Vojvodine (PKV), beleži rezultate sa kojima bi, bez lažne skromnosti, mogli biti više nego zadovoljni i koji pružaju stabilnu osnovu za dalji napredak“ rekao je predsednik PKV, gospodin Boško Vučurević sumirajući učinak u 2018.godini. Za PKV je 2018. bila godina brojnih aktivnosti sa ciljem što intenzivnijeg umrežavanja privrednika i institucija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Jelena Nestorov Bizonj: Vreme zemljoradničkih zadruga tek dolazi

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj i Radislav JovanovOva godina je bila jedna od najboljih godina za zadrugarstvo sa aspekta podrške zadružnom sektoru koji je stigao i sa nivoa Republike, i sa nivoa Pokrajine - izjavila je mr Jelena Nestorov Bizonj, sekretar Zadružnog saveza Vojvodine na tradicionalnom (novo)godišnjem skupu Zadružnog saveza Vojvodine održanom 27. decembra u Etno kompleksu Vrdnička kula.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Vuk Radojević: Podizanje svesti, pre svega mladih o potrebi udruživanja

  • PDF

Dr Vuk RadojevićEtno kompleks Vrdnička kula 27. decembra je bio domaćin tradicionalnog skupa u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine, koji je okupio veliki broj privrednika, zadrugara, institucija, predstavnika medija. Na skupu su iznete pozitivne ocene o statusu zadrugarstva koje je vraćeno na mesto koje mu pripada, a godine 2017. i 2018. proglašene godinama zadrugarstva, u kojima je ono prepoznato od strane države, što je omogućeno Zakonom iz 2015. godine, koji je rešio svojinske odnose i investiranje u zadružni sektor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ERAZMUS+ KA2 PROJEKAT CULTURWB- KURSEVI CELOŽIVOTNOG OBRAZOVANJA

  • PDF

Sa dodele sertifikata polaznicima kursa            Drugu godinu za redom, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu, je u okviru Erasmus+ projekta pod nazivom „Jačanje kapaciteta za promene u turizmu na Zapadnom Balkanu - izgradnja kompetencija za kvalitetno upravljanje kulturnim nasleđem i kulturnim turizmom CULTURWB“ organizovao program celoživotnog obrazovanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NOVOSADSKI SAJAM NAJAVIO KALEDAR SAJMOVA ZA 2019.

  • PDF

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu najveći u regionuSajamska godina na Novosadskom sajmu počinje Danima energetike i investicija, 27. - 28. februara.
U prvoj polovini marta će biti priređeni Sajam knjiga, izložba umetnosti ART EXPO i Sajam obrazovanja PUTOKAZI.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljanje mogućnosti finansiranja ženskog preduzetništva na selu

  • PDF

Zadovoljstvo uspehom konferencijeEkonomsko osnaživnje žena na selu je važan korak ka njihovoj većoj samostalnosti i podizanju kvaliteta njihovog života, a izgradnja pametnih sela u kojima su uslovi za život slični onima koje ima grad preduslov je da one ostanu da žive u ruralnoj sredini. Ovo je rečeno na skupu "Finansijska podrška ženama u ruralnim sredinama", koji su u petak, 21.decembra 2018. godine u Novom Sadu, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), organizovaili PKV, Sistem poljoprivrednih informacija "Info tim logistika" DOO i "Dnevnik-Poljoprivrednik" AD.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com