Sun10202019

Poslednja izmena:08:22:53 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Novosadski sajam u godini jubileja beležio rekorde

  • PDF

Slobodan CvetkovićNovosadski sajam je u kalendarskoj 2018. godini uspešno realizovao 18 sajmova i izložbi u 63 sajamska dana, a u Kongresnom centru je priređeno 198 događaja tokom 260 dana. Od tih aktivnosti Novosadski sajam je prihodovao 617.595,000 dinara, 11 miliona više nego u 2017., što su najbolji rezultati ostvareni u ovom veku, odnosno za poslednjih 18 godina. Finansijski rast omogućio je 33 miliona ulaganje u imovinu, investicije za unapređivanje poslovnih kapaciteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konstituisana Grupacija za pčelarstvo u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

sa sednice u PKV         U Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u petak 14. decembra 2018. godine, u okviru Udruženja poljoprivrede, konstituisana je Grupacija za pčelarstvo, gde su verifikovani mandati 12 članova, koliko ova Grupacija broji. Za predsednika Grupacije izabran je Radomir Vlačo, pčelar iz Sečnja, a za zamenika predsednika prof. dr Nada Plavša, profesor na Poljoprivrednom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine zahvalila medijima na podršci

  • PDF

Obraćanje Boška Vučurevića, predsednika PKV            Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević izrazio je na novogodišnjem koktelu za novinare priređenom u utorak, 18. decembra u PKV, zahvalnost medijima i novinarima što su i tokom 2018. godine pratili rad PKV i celokupne privrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević: Studenti u centru učenja

  • PDF

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević            I tokom 2018. godine, nadomak velikog jubileja - 50 godina postojanja, Prirodno-matematički fakultet (PMF) Univerziteta u Novom Sadu, svoj niz nagrada, upotpunio je novim priznanjima za uspešan rad, kako studenata, tako i profesora. Više o tome u razgovoru sa dekanicom PMF-a, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BSC sa uspehom završio poslovnu godinu

  • PDF

Sa jednog od savetovanja u BSC-u            Još jedna kalendarska i poslovna godina je iza BSC Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju. Prema rečima direktorice Marije Vujaković, bilo je dinamično i uzbudljivo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodeljene nacionalne stipendije ZA ŽENE U NAUCI

  • PDF

Zajednički snimak slavodobitnica sa organizatorima            Mirjana Ćuk sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Milica Sentić sa Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju u Beogradu i Mirjana Ljubojević sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, tri mlade naučnice iz Srbije, ovogodišnje su dobitnice nacionalnih stipendija „Za žene u nauci“. Njihov izuzetan naučnoistraživački rad u oblastima botanike, hemije životne sredine i hortikulture, nagrađen je stipendijama u vrednosti od po pet hiljada evra na ceremoniji održanoj u zgradi Vlade Republike Srbije. Ceremoniji je ove godine, pored ostalih zvanica, prisustvovao i ministar Nenad Popović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana sednica Grupacije za komunalno stambenu privredu Privredne komore Vojvodine

  • PDF

detalj sa sednice            Proširena sednica Grupacije za komunalno stambenu privredu Privredne komore Vojvodine (PKV) održana je u sredu, 12. decembra 2018. godine u PKV. Na sednici su razmatrati teme: Imovina u javnoj svojini - kako je do kraja regulisati i Procena imovine, obaveza i kapitala - ciljevi i bitni aspekti. Strategijom restrukturiranja javno komunalnih preduzeća u Republici Srbiji definisani su problemi sa kojima se javno komunalna preduzeća susreću i ovaj dokument sadrži u sebi ključne elemente i preporuke restrukturiranja. Dokument je usvojen sa ciljem da se javno komunalna preduzeća, koja su u nadležnosti lokalnih samouprava, transformišu u finansijski održiva, tržišno orijentisana preduzeća koja obezbeđuju visokokvalitetne usluge svojim potrošačima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Salaši i seoska turistička domaćinstva značajan segment turističke ponude

  • PDF

Obraćanje dr renate Pindžo            Privredna komora Vojvodine (PKV), u saradnji sa „Dnevnik-Poljoprivrednik“ AD, bila je mesto održavanja skupa „Salaši i seoska turistička domaćinstva kao značajan segment turističke ponude“. Na skupu su predstavljene  novine koje se očekuju u Zakonu o turizmu i Zakonu o ugostiteljstvu, finansijska podrška resornih republičkih i pokrajinskih institucija, značaj udruživanja, promocije na domaćem i inostranom tržištu i medijske podrške razvoju ruralnog turizma, a predstavljeni su i primeri dobre prakse.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DANI MATEMATIKE U NOVOM SADU

  • PDF

Nova prilika za usavršavanje iz matematikeManifestacija "Dani matematike u Novom Sadu" počinje u sredu, 12. decembra u 13 sati, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. Posetioci će u okviru Četvrtog Simpozijuma "Savremeni problemi matematike" čuti četiri predavanja naših vrhunskih matematičara: dr Miloša Kurilića (PMF, Novi Sad), dr Zorana Petrića (Matematički institut SANU), dr Marka Nedeljkova (PMF, Novi Sad) i dr Silvie Ghilezan (FTN, Novi Sad). Predavanja su namenjena matematičarima, profesorima, nastavnicima, studentima i ambicioznim srednjoškolcima-maturantima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ODRŽAN DRUGI SAJAM NAUKA ZA PRIVREDU

  • PDF

Sa otvaranja Sajma u Master centruPredsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, otvorio je je u četvrtak, 06. Desembra, 2. Sajam „Nauka za privredu“ u Kongresnom centru Master na Novosadskom sajmu, koji je organizovan pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, s ciljem intenzivnijeg povezivanja nauke i privrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com