Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Biznis Samit Gegula najavio u Skadarliji

  • PDF

Marija i Milan JovičićMarija i Milan Jovičić iz Etno centra Gegula iz Kraljeva, bili su aktivni učesnici druge Šeširijade – Isidora Bjelica, koja je u organizaciji Društva Skadarlija održana 20. juna. Bračni par Jovičić je iskoristio priliku i u defileu prošeta Skadarskom ulicom, promovišući tako novi dodatak oficijelnom stajlingu Etno centra Gegula – šešir, koji će od sada biti prisutan na svim manifestacijama gde ova kompanija nastupa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Urban bean fest po ukusu publike

  • PDF

Dragan VukotićSve je spremno za početak prvog Urban bean festa, koji će se 12. i 13. juna održati u Kameničkom parku. Za prvi dan najavljeni su koncerti DJ-a Mak Flossa i bendova: Branimir i neprijatelji, Osmi dan, Šinobusi i Atheist Rap.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Radonjić: Nautički turizam unapređuje dobrosusedske odnose

  • PDF

Aleksandar RadonjićU cilju realizacije projekta “Uspostavljanje mađarsko-srpskih rečnih graničnih prelaza na reci Tisi” organizovano je petodnevno studijsko putovanje (od 18.-22. maja) brodom “Nikola Tesla” rekama Dunavom i Tisom kroz južnomađarske županije Bač-Kiškun i Čongrad, i Bačku sa srpske strane. Projekat koji ima za cilj unapređenje dobrih susedskih odnosa, stabilnosti, bezbednosti i prosperiteta od obostranog interesa za obe zemlje, kao i podsticanje njihovog harmoničnog, uravnoteženog i održivog razvoja, realizovan u okviru Evroregije DKMT, kao deo programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Maša Mitrović o potencijalima nautičkog turizma na Dunavu i Tisi

  • PDF

Maša MitrovićStudijsko putovanje Dunavom i Tisom, pod nazivom: Dobri susedi stvaraju zajedničku budućnost (Good neighbours creating common future), koje je okupilo učesnike projekta „Uspostаvljаnje mаđаrsko-srpskih rečnih grаničnih prelаzа nа Tisi – br. HUSRB/1203/111/026“ sa mađarske i srpske strane, te turističke stručnjake, realizovano je od 18. do 22. maja 2015. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ključ uspeha su posvećenost i ljubav prema onome što radite

  • PDF

Mirko OluškiKompanija "MACVAL D.O.O." sa sedištem u Novom Sadu i poslovnom jedinicom u Čoki, je porodična kompanija lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja, koju je pre više od 35 godina utemeljio gospodin Lazar Oluški, a poslednjih 25 godina u vođenju firme pridružio mu se sin, gospodin Mirko Oluški.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Akademik Slobodan Nešković o radu Centra za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti CESNA B

  • PDF

Prof. dr Slobodan NeškovićCentar za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti CESNA B iz Beograda, od svog osnivanja 2004. godine pa do danas, potpisuje se kao organizator 74 konferencije, međunarodnog i nacionalnog značaja. Njen rukovodilac, akademik prof. dr Slobodan Nešković, kaže da je pri tom ostvarena saradnja sa brojnim institucijama iz zemalja iz okruženja, inostranstva i na domaćem planu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srđan Vezmar o projektu RRA Bačka Destinacijska menadžment kompanija Dunav

  • PDF

Srđan VezmarRegionalna razvojna agencija Bačka i opštine Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Srbobran, Sremski Karlovci, Žabalj i Titel, su 8. oktobra održali otvarajuću konferenciju projekta „Formiranje destinacijske menadžment kompanije Dunav“, u sklopu Evropske nedelje gradova i regiona Open Days 2014. u Briselu. Tako je Evropska nedelja gradova i regija, koja je okuplja preko 5 hiljada učesnika, uglavnom regionalnih i lokalnih vlasti, iskorišćena za predstavljanje ovog projekta, koji je okupio preko 80 gostiju iz drugih evropskih gradova i regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marta Takač: JP Vojvodinašume predstavljeno na najlepši mogući način

  • PDF

Marta TakačNa upravo završenom 47. Međunarodnom sajmu lova, ribolova, sporta i automobilizma, nazvanom LORISA (1.-5. oktobra), održan je i 4. Međunarodni sajam šumarstva u okviru kojeg je JP “Vojvodinašume” imalo priliku da pokaže sve svoje raznovrsne aktivnosti. Kao i svake godine, u pet sajamskih dana, „Vojvodinašume“ su se potrudile da svaki dan težište događanja stave na drugi segment svog delovanja, a obim njihovih aktivnosti s pravom ih je stavio u dominantnu poziciju u odnosu na sve druge izlagače, pa bi se lako ovaj sajam mogao nazvati i Sajam „Vojvodinašume“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Đedovac: Ono što su generacije planirale na nama je da ostvarimo

  • PDF

Aleksandar ĐedovacUpravo završena 25. Međunarodna naučna konferencija pod nazivom „Dunavska strategija: od ideje do ostvarenja“, održana u Bačkoj Palanci, Beogradu i Smederevu, ocenjena je kao odlično organizovana, sa respektabilnim učesnicima, a pobudila je i veliku medijsku pažnju. Od visokih zvaničnika iz zemlje i inostranstva, mogli su se čuti konkretni planovi razvoja, problemi i predlozi za njihovo rešenje, u skladu sa razvijenim zemljama Dunavske regije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Miladin Ševarlić: Gledaj globalno, jedi lokalno, trguj regionalno

  • PDF

Dr Miladin Ševarlić (u pročelju) sa prijateljima manifestacijeMrčajevci su u dane vikenda, od 12.-14. septembra, mirisali na kupus jer se na “Kupusijadi 2014”, uz bogat kulturno-zabavni i sportski program, specijalitet ovoga kraja, svadbarski kupus, kuvao u preko 750 zemljanih lonaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com