Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

Hello, I Love You - Zvuk u bojama španske tradicije u Muzeju Tamburica Fest-a

  • PDF

Jelena Pejčić, Francesca Roggerone i Filip Blažić             Novi prostor za nove ideje i jedinstveno veče - u maniru argentinskog šarma i muzičke virtuoznosti, novosadsku publiku je nagradilo posebnim iskustvom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Publika uživala na Tamburica festu u umeću majstora pera i žice

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenih sa domaćinima festivala            Ovogodišnji, 16. po redu „Svetski tamburica fest 2023“, koji je od 14. do 17. septembra
održan na Trgu slobode u Novom Sadu, za četiri festivalske večeri posetilo je 30.000
zaljubljenika i poštovaoca tamburaške culture, a obeležili su ga bogati i sadržajni programi u
takmičarskom i revijalnom delu kao i sjajni nastupi izvođača iz 11 zemalja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Više od 200.000 ljudi ujedinjeni sa Tvrđave poručili: EXIT SU LJUBAV I SLOBODA!

  • PDF

Gorki list Glavna bina EXIT festivala 2023            „Eho ovog trenutka odjekivaće vekovima“ - rečenica je kojom je Aubrey Marcus pozdravio ovogodišnje okupljanje na Petrovaradinskoj tvrđavi, nakon čega su usledile četiri nezaboravne festivalske noći. Višedimenzionalno muzičko, duhovno i kosmičko iskustvo doseglo je granice Univerzuma – doslovno, prvim ikad otvaranjem festivala iz svemira. Zvezde su se poklopile za energetski i programski najsnažnije, nesvakidašnje izdanje EXIT festivala, uz emotivno ponovno okupljanje sa bendom The Prodigy, dva all-female koncepta sa Ninom Kraviz, Indirom Paganotto, Amelie Lens, Senidom, Mimi Mercedez, Sajsi MC i drugim, ali i proslavu 50 godina hip-hopa sa najvećom rep grupom svih vremena Wu-Tang Clan i više od 200.000 najsjajnijih zvezda koje su obasjale Petrovaradinsku tvrđavu, ujedinjene u porukama ljubavi i slobode!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

The Prodigy je uvek dobra ideja, a EXIT je njihov hram

  • PDF

EXIT 2023            Kažu da je Noel Gallagher, u klasičnom nastupu svoje mančesterske working-classs-neskromnosti, na samom početku svog benda Oasis, pomislio „Kad budemo imali par albuma, ja ću svirati na rasprodatom Wembleyju“. Svaki izvođač ima takav momenat, kada postane svestan da je nešto što je uradio, njegova umetnost, transcendirala njega samog. Neko se rodi sa tom idejom, očigledno, kao braća Gallagher, a nekom to „otkrovenje“ dođe u jednom trenutku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić u poseti Muzeju Tamburice

  • PDF

Milan Đurić (levo) i dr Jovan Pejčić            Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, posetio je Muzej Tamburice uz srdačan doček osnivača muzeja i direktora Tamburica Fest-a, Jovana Pejčića. Tokom posete, gradonačelnik Đurić je imao priliku upoznati se sa izloženom muzejskom postavkom koja ponosno čuva 200 godina tamburaške tradicije i kulture Novog Sada i Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ja sam u duši Petar Pan

  • PDF

Tijana Dapčević oduševila i male i velike            Tijanu Dapčević nije potrebno posebno predstavljati. Na sceni je dugi niz godina, i prešla put od čeliste i muzičara klasične muzike, veoma cenjenog vokalnog izvođača pop muzike, a pre petnaest godina, po nagovoru koleginice, Leontine Vukomanović, zakoračila je i u svet dečje muzike. Isto toliko je duga i njena koncertna aktivnost za najvernijom i najiskrenijom publikom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT kamp na Štrandu od 4. do 11. jula

  • PDF

Čitav svet na novosadskom Štrandu            Nešto manje od dve nedelje uoči početka EXIT festivala, koji će biti održan od 6. do 9. jula 2023. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi, smeštajni kapaciteti u Novom Sadu i okolini popunjavaju se munjevitom brzinom - prema zvaničnim podacima, u ovom trenutku popunjeno je preko 90 odsto kapaciteta, zbog čega se apeluje da svi koji to već nisu uradili požure i obezbede svoj smeštaj na vreme! Imajući u vidu ovakvo interesovanje turista iz celog sveta, očekuje se da će ove godine biti nadmašen prošlogodišnji doprinos festivala domaćoj ekonomiji, kada je iznosio 19,7 miliona. EXIT festival je od osnivanja do danas privredi Novog Sada i Srbije od 220 miliona evra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Muzika u saglasju sa čašom ispunjenom vinom i zadovoljstvom

  • PDF

Aleksandar Dujin            Maestro Aleksandar Dujin, aranžer, kompozitor..., često u ulozi orgnizatora muzičkog programa, garant je kvaliteta ne samo tog segmenta, već i same manifestacije, godinama unazad, bojeći je adekvatnim zvucima. Bez greške.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Oboreni svi rekordi - nastup Slobodana Trkulje u Kini pogledan više od 11 milijardi puta

  • PDF

Slobodan Trkulja - foto Marko Cvetković            Slobodan Trkulja, koji već godinama uživa veliku popularnost u Kini, ovaj put je oborio sve rekorde nastupom u okviru najgledanijeg šoua na planeti, na gali Prolećnog Festivala kineske televizije CCTV. Šou je uživo i putem interneta pogledan preko 11 milijardi puta! Predstavio je Srbiju pesmom „Tamo Daleko” u pratnji kineske i svetske pijanističke zvezde, slavnog Lang Langa. U programu sastavljenom od najvećih kineskih zvezda, poput filmskog megastara Džekija Čena i brojnih umetnika, Slobodan Trkulja je nastupio u udarnom terminu pred ponoć i time ušao u istoriju kao najgledaniji srpski umetnik! CCTV, najveća televizijska stanica na svetu, čiji je novogodišnji gala šou držao Ginisov rekord po gledanosti, 21. januara je oborila sve svetske rekorde gledanosti tokom emitovanja gale Prolećnog Festivala i postavila nov rekord od neverovatnih 11 milijardi pregleda!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Petar Jelić: Sjajni utisci sa Дочекa Српске Нове 2023. uz unplugged koncert

  • PDF

Pojačana YU Grupa oduševila Novosađane            Proteklih šest godina, na opšte zadovoljstvo Novosađana, doček Srpske Nove godine, brojnim programima i koncertima preuzima primat dominantne gradske svetkovine. Izuzetak nije ni doček ove, 2023. (7531godine po Julijanskom kalendaru), kada je na 26 lokacija u gradu, koji je iako zvanično status Evropske prestonice kulture preneo dalje, Fondacija „Novi Sad - Evropska prestonica kulture” u svojstvu organizatora, posle nastupa 6.000 umetnika iz 35 zemalja i 4.000 događaja tokom minule godine, organizovala i ovaj „kulturni“ događaj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com