Tue03282017

Poslednja izmena:08:38:54 AM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

Darko Dimitrijević: Biti najbolji u društvu najboljih

  • PDF

Gde god zasvira, knjaževačka Barka oduševiNa platou ispred Doma kulture u Knjaževcu, 12. maja, biće održana četvrta manifestacija „Zvuci trube sa Timoka“, ovoga puta kao predtakmičenje za 57. Dragačevski sabor trubača u avgustu ove godine. Ovu privilegiju Knjaževac je verovatno dobio i zahvaljujući reputaciji Trubačkog orkestra „Brass band Barka“ iz Knjaževca, jednog od najnagrađivanijih orkestara iz ovog kraja u Guči.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zagrevanje za III Festival tanga u Novom Sadu u Galeriji Matice srpske

  • PDF

Festival tanga - spektakl u najaviSinoć je u Galeriji Matice srpske, naučnim predavanjem pod nazivom „SciTango“, započeo treći festival „Novi Sad – Tango grad“, četvorodnevna manifestacija, koja će i ove godine, dešavanjima vezanim za tango – igru strasti i zavođenja, pokušati da zadovolji čula svih onih koji je vole, zaintrigirati sve one koji je ne poznaju dovoljno.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Festival uličnih svirača od 1. do 3. septembra u Podgrađu

  • PDF

Sa konferencije za medije u novosadskoj Gradskoj kućiKvalitetni i zabavni programi umetnika iz čitavog sveta upotpuniće program ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača, koji će, 16. put po redu, biti održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Dva imena iz reda najcenjenijih u ovoj vrsti umetnosti, VJ Suave iz Brazila i Moon Hooch iz SAD, učestvovaće u programu svečanog otvaranja, u četvrtak 1. septembra od 19.30 časova. Tokom tri festivalske večeri posetiocima će se predstaviti i druga imena iz Velike Britanije, Španije, Australije, Poljske, Mađarske i Hrvatske, najavljeno je na konferenciji za medije u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Petrovaradinska tvrđava četiri dana bili mesto najluđe žurke na planeti

  • PDF

Ne zna se ko je bio srećniji nastupom na EXITU - Josipa Lisac ili publikaEXIT Magic Adventure 2016, mesto susreta hiljade posetilaca iz celog sveta, koji su u Novi Sad došli željni vrhunskog provoda i odlične muzike, je završena. Na listi učesnika bile su neke od najvećih muzičkih zvezda današnjice kao što su Ellie Goulding, Bastille, The Vaccines, Wiz Khalifa, George Clinton & Parliament-Funkadelic, Stormzy, Tinariwen, Wilkinson, Sigma i brojni drugi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT prate inostrani mediji u organizaciji Turističke organizacije Srbije

  • PDF

 Sa jedne od brojnih konferencija za medijeVeć više od deset godina, Turistička organizacija Srbije (TOS) kroz sve svoje promotivne aktivnosti u inostranstvu intenzivno promoviše naš najpoznatiji muzički festival EXIT u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zagrevanje za Future Shock binu Exit festival BROD TEATAR, Novi Sad, Nedelja, 03. jul u 21h

  • PDF

EXIT zabava počinjeExit fondacija i Studentski kulturni centar Novi Sad, zajedno sa ekipom Future Shock bine EXIT festivala pozivaju na druženje i zagrevanje sa izvođačima, organizatorima i selektorima "Play@Exit" konkursa.
Dođite da u unikatnom ambijentu Broda Teatar na obali Dunava pokrenemo Future Shock magiju!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Todo tango najvaljuje 3. međunarodni festival Novi Sad – Tango grad

  • PDF

Spektakl u najaviUdruženje Todo Tango, uz podršku Uprave za kulturu Grada Novog Sada i Ambasade Argentine u Beogradu, i ove godine organizuje međunarodni festival „Novi Sad – Tango grad“. U četiri festivalska dana, od 25. do 28. avgusta, na više lokacija u gradu, slušaće se i plesati tradicionalni argentinski tango, a kao i prethodnih godina biće i naučnih predavanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Spektakularnim karnevalom orkestara započeo petodnevni Tamburica fest u Novom Sadu

  • PDF

Tamburaški spetakl u Novom SaduNovim Sadom je u utorak, 21. juna, na Svetski dan muzike, odjekivala tamburaška muzika iz tambura gotovo 100 tamburaša iz 15 orkestara, koji su muzicirali šetajući centralnim gradskim ulicama. Tim spektakularnim kanevalom zvanično je počeo deveti po redu svetski „Tamburica fest 2016“ na kojem se do subote, 25. juna predstavlja 10 orkestara iz osam zemalja u takmičarskom delu i još pride, 20 domaćih bandi i zvezde estrade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Koncert Kulturnog skloništa uz pregršt iznenađenja, dobre svirke i zabave

  • PDF

Zajednički nastup braće Žike i Dragog Jelića sa mališanima, obeležio koncertEmotivno, silovito - dve su reči kojima bi se mogao opisati 11. koncert Centra za muzičko obrazovanje KULTURNO SKLONIŠTE Petra Jelića, održan u ponedeljak, 20. juna u prepunom Studiju „M“ u Novom Sadu. Odsvirano je i otpevano 27 kompozicija, a izvođači su bili oni najmlađi, sa kojima tradicionalno započinju ovi godišnji koncerti, ali i virtuozni nastupi pravih majstora dobrog zvuka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pet dana tamburaškog spektakla - u Novom Sadu sad hej

  • PDF

Zvonko Bogdan, večiti magnet za ljubitelje dobre muzike„Tamburica fest 2016“, deveti po redu svetski tamburaški festival, održaće se ove godine od 21. do 25. juna u Novom Sadu i na Petrovaradinskoj tvrđavi. Najveća smotra tamburaša imala je poseban uvod jer je na platou ispred čuvene „sat- kule“ na Petrovaradinu, snimljen promotivni televizijski spot kao podrška gradu u kandidaturi za kulturnu prestonicu Evrope 2021. godine, za potrebe Turističke organizacije grada i,svakako, za najavu tradicionalne tamburaške smotre. Tom prilikom uz muziciranje više od stotinu tamburaša i vokale 100 članova mešovitog hora nastupilo je 50 plesnih parova i folkloraša, kao jedinstvena najava takmičenja majstora pera i žice na taktove festivalske himne Đorđa Čavića, novosadskog kantautora i kompozitora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com