Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

Nišville u Novom Sadu, i na Youth-u i na EXIT-u

  • PDF

Veroljub Radojković (levo) u društvu Slobodana TrkuljeDa li ste znali da je Nišville festival prvi “popeo” na stage Šabana Bajramovića i Esmu Redžepovu, napravio fuziju, improvizaciju etno muzike sa jazz muzikom još 90-tih godina i začeo jedan novi pravac danas prihvaćen pod imenom World music. Tih 90-tih godina, Nišville je trasirao put kojim će da se razvija i danas stigao do festivala No.1, najvećeg i najznačajnijeg happening jugoistočne Evrope, koji neguje jazz i njemu srodne muzičke pravce.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Furiozni četvrtak na EXIT festivalu!

  • PDF

Nastup Snoop Dogg-a pratilo 35.000 ExitašaUz nezampaćenu energiju kojom odiše ovogodišnja R:Evolucija, tokom druge večeri Exit festivala, Petrovaradinsku tvrđavu posetilo je preko 40.000 posetilaca! Pozitivne vibracije bile su na svakom koraku i još jednom smo se uverili zašto je Exit festival s pravom nazvan vodećim brendom Srbije. Domaće rokenrol zagrevanje na Main Stage-u publici je pružio beogradski sastav Kanda, Kodža i Nebojša, a verovatno jedan od najnadahnutijih nastupa imala je čudnovata Alice Rusell, koja je dokazala zašto je najveća nova zvezda britanske muzičke industrije. Njen nastup potvrdio je da je reč o nesvakidašnjoj umetnici čiji glas dopire do visina koje je za sobom ostavila Ejmi Vajnhaus.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT na startu pokrenuo pitanje RE:BRENDIRANJA Srbije

  • PDF

Detalj sa nastupa zvezde prve večeri Nil Rodgersa sa bendom ChicSinoć, 10. jula 2013. godine, počeo je XIII EXIT festival na Petrovaradinskoj tvrđavi (ne računajući nulti). Najavljivan kao najbolji do sada, rešen da opravda i potvrdi svoju reputaciju evropskog i svetskog brenda, počeo je danom extra, na dan obeležavanja nacionalnog Dana nauke, u čast rođenja najvećeg naučnika Nikole Tesle, i tako se i konceptualno vezao za nacion kojem pripada, iz kojeg je ponikao.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SambaNSa, otvorila Youth Fair 2013.

  • PDF

Gde god da se pojavi SambaNSa širi pozitivnu energijuNovosadske škola sambe „SambaNSa“ imala je čast i priliku da otvori drugi po redu „Youth Fair“, koji se 8. i 9. jula održava u centru Novog Sada. Brojna skupina zaljubljenika u brazilske ritmove na atraktivan način je brojnoj publici, domaćoj ali i pristigloj sa strane, pokazala našu raznovrsnost interesovanja i otvorenost prema drugim kulturama. Ovaj reprezentativan prikaz brazilske igre i pesme nikoga nije ostavio ravnodušnim, „ako ne zbog zvuka onda zbog glasnosti, jer uvek pravimo buku“, u šali je rekao Vladan Filipović (30) profesor engleskog jezika i jedan od članova „Sambanse“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Drugi Tamburica fest na Petrovaradinskoj tvrđavi

  • PDF

Tamburaška povorka uz muziku i pesmu krenula je ispred hotela Novi Sad„Tamburica fest“ je počeo neobičnije nego ikada, sa fijakerima i tamburašima, koji su paradirali ulicama Novog Sada. Povorka se kretala od Hotela „Novi Sad“ i Železničke stanice, pa žilom kucavici grada, Bulevarom oslobođenja, širim centrom grada, pozivajući građane da koliko sutra, u petak, ili narednog dana, a lepo bi bilo i oba, dođu na Petrovaradinsku tvrđavu i isprate manifestaciju „Tamburica fest“, koja se drugu godinu održava u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Drugi Youth Fair u Novom Sadu uoči EXITA 8 i 9. jula 2013.

  • PDF

Detalj sa prošlogodišnjeg festivalaDrugi po redu regionalni Sajam omladinskog turizma, Youth Fair, biće održan neposredno pred muzički festival EXIT, 8. i 9. jula, na Trgu slobode u Novom Sadu, kada ovaj grad postaje centar okupljanja mladih iz celog sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT najnovije vesti

  • PDF

Kamp za posetioce EXIT-a ove godine kraj otvorenih bazena SPENSA-aLokacija ovogodišnjeg EXIT kampa biće kod otvorenih bazena SPENS-a. Takva odluka u dogovoru sa Gradskom upravom Novog Sada, motivisana je namerom da brojni posetioci Kampa više budu upućeni na grad, što će se pozitivno odraziti na malu privredu Novog Sada, odnosno na budžet Novosađana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Spektakularno otvaranje Exit-a uz Nile Rodgers-a i Chic

  • PDF

Nil RodžersVelika nam je čast i zadovoljstvo da najavimo da će otvaranje EXIT-a obeležiti jedno od najznačajnijih imena u istoriji savremene muzike i, za mnoge, najveći producent svih vremena. U sredu, 10. jula, na spektakularnom početku R:Evolucije na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće Nile Rodgers i njegov originalni bend Chic!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nagrađeni i usvojeni najbolji predlozi na konkursu JA SAM EXIT

  • PDF

Nove ideje održavanju mladost i upotpuunjuju raskoš EXITaEXIT je u sklopu R:Evolucije otvorio konkurs „Ja sam EXIT“, tokom koga su sve organizacije i pojedinci imali priliku da kreiraju festival po svojoj meri i pridruže se EXIT timu! Svi ljubitelji festivala imali su mogućnost da naprave sopstvenu binu iz snova, predlože ideje, unesu novu dozu zabave, osmisle umetničke instalacije koje će da krase tvrđavu, dizajniraju majice za EXIT ili budu deo reklamne kampanje festivala. Učešćem u konkursu i kreiranjem samo svog EXIT festivala, svi ljubitelji festivala su dobili šansu da realizuju svoju viziju, osvoje vredne nagrade i postanu deo EXIT tima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stipendisti opravdali poverenje

  • PDF

Detalj sa koncerta u Gradskoj kući u Novom SaduU organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, u utorak, 4. juna 2013. godine, u Svečanoj sali Gradske kuće održan je koncert stipendista Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović-Kalin“ za školsku 2012/2013. godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com