Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA IZLOŽBE

Izložbe

Nova slikarska kolonija EKO ART KAMP na Stražilovu

  • PDF

Zajednički snimak učesnika kolonije na Stražilovu            Stražilovo (321 m n.v.), nedaleko od riznice srpske kulture, Sremskih Karlovaca, varošice u čijoj je Gimnaziji učio veliki srpski pesnik Branko Radičević, koju je opevao u svojim pesmama i odabrao za večni počinak, danas je jedno od najfrekventnijih turističkih izletišta Fruške gore.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fotografija priča svoju priču

  • PDF

Darko Dozet (desno), Dalibor Rožić i Martin Candir            U utorak 9. novembra u 19:00, u galeriji Muzeja Vojvodine u Novom Sadu (Dunavska 37), otvorena je izložba fotografija Foto asocijacije Vojvodine pod nazivom „Novosadske ulice“, a publika će moći da je vidi u narednih deset dana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad okom fotografa

  • PDF

Darko Dozet (desno) u razgovoru sa Daliborom Rožićem i kolegom Martinom Candirom            „Novosađani, kao i svi oni koji dolaze u naš grad, mogu još uvek bezbrižno da uživaju u životu koji se odvija na ulicama pitomog grada. Njegov autentični duh još uvek je prisutan na ulicama koje pored prolaznika ispunjavaju brojni svirači, zabavljači, sakupljači, sitni trgovci i prosjaci. Ulice kojima danas zaljubljeni žure na sastanak dok iz daljine dolaze kola uz uzbunjujući zvuk sirene bile su kulise na kojima su se smenjivali protagonisti viševekovne istorije“ stoji u propratnom tekstu kataloga za izložbu fotogrfija „Novosadske ulice“, autora Darjuša Samiia.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kroz objektiv profesionalaca: Bački Monoštor kakvog ste propustili da vidite

  • PDF

Sa otvaranja izložbe fotografija: Bački Monoštor - biser Gornjeg Podunavlja            U okviru XVI Bodrog festa, najznačajnije i najveće manifestacije u podunavskom selu, Bačkom Monoštoru, u Domu kulture je priređena izložba fotografija „Bački Monoštor - biser Gornjeg Podunavlja“, sa safarija održanog 2020. godine u Bačkom Monoštoru.
            Svoje viđenje ovog živopisnog mesta raskošne okoline, publici su predstavili renomirani autori - fotografi, fotoreporteri i zaljubljenici u fotografiju, članovi Foto asocijacije Vojvodine: Darko Dozet, Jaroslav Pap, Andrej Pap, Nenad Mihajlović Šone, Goran Mulić i Snežana Lerh.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Žene koje su oslikale sjećanja - izložba u Tavankutu

  • PDF

Pozvani ste na izložbu

            Galerija Prve kolonije naive u tehnici slame i Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo  „Matija Gubec“  iz Tavankuta, pozivaju Vas na  izložbu  pod nazivom „Žene koje su oslikale sjećanja -  60. godina organiziranog likovnog djelovanja u Tavankutu“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Serbia Fashion Week i u teškim vremenima opravdao lidersku poziciju

  • PDF

Obraćanje Nj. E, gospodina Amr Alguvejli, ambasadora Arapske Republike Egipat u Srbiji            Zahvaljujući brojnim ugovorima koje ima sa nacionalnim Fashion Week-ovima širom sveta, kao i brojnim modnim asocijacijama, Serbia Fashion Week je uprkos veoma teškim okolnostima zbog koronavirusa, za svoje novembarsko izdanje 2020. uspeo da obezbedi i realizuje program vredan svakog poštovanja. Od 28. do 30. novembra u Kulturnoj stanici Eđšeg u Novom Sadu održane su izložbe, online revije najznačajnijih domaćih dizajnera, a sve je upotpunjeno modnim filmovima kojima su svoje nove kreacije prikazali pedesetak modnih dizajnera iz Kine, Singapura, Indonezije, Bruneja, Mjanmara, Kambodže, Laosa, Malezije, Filipina, Tajlanda, Vijetnama, Kazahstana, Uzbekistana, Kirgistana, Italije, Švedske, Slovenije, Španije, Argentine, SAD, Nigerije Ujedinjenih Arapskih Emirata…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novembarsko izdanje SFW obeležiće kolekcije 50 dizajnera izložbe i panel diskusije

  • PDF

Model Emerika Fransoa u objektivu Svetlane Braun            Uprkos izuzetno teškim okolnostima izazvanih pandemijom, Serbia Fashion Week za svoje novembarsko izdanje obezbedila je fantastičan program sačinjen od oko 50 online revija, potom revija domaćih dizajnera koje će moći da se prate preko livestream-a, različite izložbe i konferencije i panel diskusije po kojima je SFW prepoznatljiv. Na ovaj način naša nacionalna nedelja mode i u najtežim vremenima za modnu industriju opravdava svoju lidersku poziciju i status najveće modne manifestacije u Jugoistočnoj Evropi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DIGITAL FASHION WEEK SERBIA - jedinstven online skup dizajnera, modnih znalaca i influensera

  • PDF

Najava novembarskog Digital Serbia Fashion Weeka            Digital Fashion Week Serbia u organizaciji Color Media Communications i Serbia Fashion Week  je prvi 100% digitalni događaj gde modni zaljubljenici mogu videti relevantne  srpske i inostrane dizajnere, i imaju priliku da uživaju u aktuelnim kolekcijama direktno iz udobnosti svog doma. U šest dana od 20.11. do 25.11. svake večeri od 20h svi zainteresovani mogu pratiti program na YouTube kanalu Digital Fashion Week Serbia.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izložba staro i nestalo voće Srbije u PZZP u Novom Sadu

  • PDF

Sa otvaranja izložbe            Izložba pod nazivom „Staro i nestalo voće Srbije“ autorke Aleksandre Savić, otvorena je u utorak, 29. septembra u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode (PZZP), u Novom Sadu, 13 godina pošto je prvi put predstavljena javnosti u Galeriji SANU, u Beogradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Staro i nestalo voće Srbije

  • PDF

Oduvek je bilo: jabuka=zdravlje            Izložba „Staro i nestalo voće Srbije” autora Aleksandra Savić, biće otvorena u utorak, 29. septembra 2020. u 12 časova, u prostorijama Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Radnička 20a, Novi Sad. Na otvaranju će govoriti dr Slobodan Puzović - pomoćnik direktora PZZP, dr Milan Paunović - direktor Prirodnjačkog muzeja Beograd, i autor Aleksandra Savić - muzejski savetnik. Moderator je dr Oliver Fojkar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com