Sun01192020

Poslednja izmena:09:06:05 PM

Back KULTURA IZLOŽBE

Izložbe

Milan Rašula: Omaž istarskom umetniku Predragu Spasojeviću u Muzeju Vojvodine

  • PDF

Obraćanje gospodina Milana Rašule, direktora Srpskog kulturnog centra u PuliU Muzeju Vojvodine u Novom Sadu u četvrtak, 29. novembra, održana je izložba radova renomiranog istarskog grafičkog dizajnera Predraga Spasojevića (1959-2010). Otvoranju je prisustvovala gospođa Biserka Vranić, direktorica agencije Medit, ujedno i producent filma „Mapa puna snova“. Izložbu je postavila i osmislila umetnikova dugogodišnja saradnica, Feodora Gubaš Štifanić, a na otvaranju je govorio Vladimir Torbica, pročelnik za kulturu Istarske županije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pozivnica na izložbu istarskog dizajnera Predraga Spasojevića

  • PDF

Milan Rašula (levo) u razgovoru sa predstavnicima medija na KZN u TONS-uU Galeriji muzeja Vojvodine u Novom Sadu u četvrtak, 29. novembra, u 19h, biće otvorena izložba radova istarskog grafičkog dizajnera Predraga Spasojevića, dok nas u petak u Kulturnom centru Novog Sada u 19h očekuje projekcija filma “Mapa puna snova”, istaknuto je na novinarskoj konferenciji danas u Info centru Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Iznanađenja i emocije na svečanosti Serbia Fashion Avards

  • PDF

Svetlana Horvat, nagrađena Sanja Velicković i Emerik FransoaU kulturnoj stanici Eđšeg u ponedeljak 26. novembra održana je svečana ceremonija dodela nagrada Serbia Fashion Awards na kojoj su najboljima u svojoj kategoriji uručena priznanja za trud, zalaganje, kreativnost i uspeh na ovogodišnjem Serbia Fashion Weeku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Spektakularno zatvaranje Serbia Fashion Weeka

  • PDF

Završni trenutak revijalnog dela jesenjeg SFW 2018U Master centru Novosadskog sajma održano poslednje revijalno veče jedanaestog izdanja jedine licencirane nedelje mode u našoj zemlji. Na prvoj reviji novom kolekcijom publici se predstavila slovenačke dizajnerke Sanje Veličković. Ono po čemu je ova modna kreatorka toliko posebna jesu emocije koje svaki put izazove među posetiocima revije. Njene prepoznatljivo vesele manekenke pokrenu publiku i nateraju svakoga na ples. Ovo je jednostavno žena koja vam mora poporaviti dan. Sanja se, kao i uvek , iako je već četvrti put na Serbia Fashion Weeku potrudila da srpskoj publici prikaže nešto novo, drugačije i ponovo predstavi neočekivan spoj:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Četvrti dan Serbia Fashion Weeka obeležile kreacije koje ostavljaju bez daha

  • PDF

SFW poslastica - revija Emeric FransoaPretposlednji dan revijalnog dela programa Serbia Fashion Weeka, najveće modne manifestacije u Jugoistočnoj Evropi, započeo je panel diskusijom koja je izazvala veliku pažnju medija i svih onih koje je zanimao stručan odgovor na pitanje Ko danas diktira modne trendove. U ulozi moderatora Marina Kosanović razgovarala je sa učesnicima ovog panela: dizajnerom Igorom Todorovićem, glavnim i odgovornim urednikom srpskog izdanja Harper's Bazara Petrom Janoševićem, spisateljicom Jelenom Bačić Alimpić i influenserkom i modnom blogerkom Anastasijom Đurić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Treći dan Serbia Fashion Weeka u znaku glamura, pirotskih šara, etno motiva i trendi printova

  • PDF

Marija Šabić i ovoga puta ostavila gledaoce bez dahaNakon svečanog otvaranja u Galeriji matice srpske i večeri posvećenih mladim dizajnerima koji su svoje kolekcije prikazali u velelpnom dvorcu Eđšeg, trećeg dana Serbia Fashion Week preselio se u Master centar Novosadsog sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Furiozan početak Serbia Fashion Week-a jesen 2018

  • PDF

Svetlana Horvat i Emerik FransoaPosle svečanog otvaranja Srpske nedelje mode, 21. novembra u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu izložbom akademske slikarke Ivanke Jevtović “Sećanje - tuga i lepota” u četvrtak, drugog dana festivala u Kulturnoj stanici Eđšeg, organizatori su svojoj vernoj publici pripremili još jedan neponovljiv diživljaj. U prelepom ambijentu Eđšega, kao rezultat saradnje SFW-a i Evropske prestonice kulture 2021, predstavljeni su mladi talenti, studenti modnog dizajna, finalisti takmičenja evropske i srpske platforme.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivanka Jevtović: Omaž srpskim heroinama Velikog rata u Galeriji Matice srpske

  • PDF

Obraćanje Ivanke JevtovićVeoma sam srećna i velika mi je čast što se zahvaljujući festivalu Serbia Fashion Week, koji smatram za divan spoj mode i umetnosti, nalazim u Galeriji Matice srpske i imam priliku da izložim svoje radove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvorena jesenja Nedelja mode u Novom Sadu (21.-26. novembar)

  • PDF

Dr Tijana Palkovljević Bugarski (levo), Svetlana Horvat i Ivanka JevtovićPočelo je jesenje izdanje ovogodišnjeg Serbia Fashion Week-a, nedelje novih ideja, krativnosti i dobrih vibracija. Izložbom Ivanke Jevtović u Galeriji Matice srpske sinoć je otvoren 11. Serbia Fashion Week.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Serbia Fashion Week se otvara spektakularnom izložbom kolekcije visoke mode inspirisane srpskom vojnom uniformom

  • PDF

Iz kolekcije Ivanke JevtovićKao jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji, Serbia Fashion Week od samog početka neguje kulturu i daje na značaju srpskoj tradiciji.
Projekat Nacionalne komore za modu Srbije i Galerije Matice srpske otpočeo je pre godinu i po dana kada je potvrđeno da su vrata ove institucije kulture otvorena modnim dizajnerima i da moda jeste umetnost. Nastavljajući put koji je trasiran još od nultog izdanja, Serbia Fashion Week ove godine pridružuje se obeležavanju stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbije i u okviru projekta Nasleđe u modi predstavlja kolekciju visoke mode Sećanje, tuga i lepota akademske slikarke Ivanke Jevtović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com