Sun10202019

Poslednja izmena:08:22:53 PM

Back KULTURA IZLOŽBE

Izložbe

Kulturni matine u Etno naselju Vrdnička kula

  • PDF

Obraćanje Pokrajinske sekretarke za kulturu Dragane MiloševićSa ciljem da najmlađoj publici, deci školskog i predškolskog uzrasta približi vrednosti savremenog muzičkog stvaralaštva, u prelepom ambijentu Etno naselja „Vrdnička kula“ u Vrdniku, u subotu 03. novembra, Vojvođanski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića i prvak Pozorišta na Terazijama, glumac Dragan Vujić Vujke u ulozi naratora, izveli su simfonijsku bajku za decu „Peća i vuk“ Sergeja Prokofjeva. Ovo je jedan od zajedničkih projekata Pokrajinske vlade i Fondacije „Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture“, finansiran kroz konkurs Fondacije „Publika u fokusu“ sredstvima opredeljenim iz budžeta AP Vojvodine za 2017. godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čime ti bojiš grad: Pitanje kao odgovor

  • PDF

Mladi u akcijiProteklih mesec dana OPENS je postavljao pitanje - ČIME TI BOJIŠ GRAD? Od nalepnica, preko postera, grafita i bilborda, do velike cirade na Petrovaradinskoj tvrđavi. U medijima i na društvenim mrežama. Ideja je bila da se jednostavnim pitanjem vratimo na suštinu OPENS-a i da mladima u Novom Sadu vratimo osećaj vlasništva nad titulom Evropske omladinske prestonice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Filmski Front - Međunarodni festival kratkometražnog filma u KCNS

  • PDF

Pozvani steŠesnaesti po redu Međunarodni festival kratkometražnog filma Filmski Front, pod sloganom “Kratko, ali slatko!”  održava se od 25. do 28. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada (KCNS) . Ulaz tokom četiri dana festivala biće slobodan, a publika će imati priliku da pogleda preko šezdeset kratkometražnih filmova iz celog sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvorena izložba o pozorišnoj umetnosti Vranjeva i Novog Bečeja

  • PDF

Sa otvaranja izložbeU okviru pratećeg programa 10. Festivala komedije „Jovan Knežević - Caca“ koji se od 15. do 20. oktobra održao u Novom Bečeju, u galeriji „Selo“ Doma kulture opštine Novi Bečej otvorena je izložba o pozorišnoj istoriji Vranjeva i Novog Bečeja u 35 slika pod nazivom „Kolevka srpskog profesionalnog glumišta“, autora Stevana Davidovića. Izložba na zanimljiv i detaljan način obrađuje sve značajne ličnosti koje su potekle iz Vranjeva i Novog Bečeja, a koje su zaslužne za osnivanje i razvoj glumišta i pozorišne umetnosti u našoj zemlji. Kako je došao na ideju da napravu izložbu, Stevan Davidović kaže:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Projekta MUZEJ ZA SVE približava novosadske muzeje osobama sa invaliditetom

  • PDF

Sa potpisivanja sporazuma o saradnji muzejskih institucijaPotpisivanjem Sporazuma o saradnji u četvrtak, 13. septembra u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, započeo je projekat pod nazivom Muzej za sve. Sporazum su potpisali mr Milana Kvas, v. d. upravnika Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske, dr Drago Njegovan, direktor Muzeja Vojvodine, Jadranka Raletić, direktor Saveza gluvih i nagluvih Vojvodine i Nina Baranovski iz Društva tumača i prevodilaca za znakovni jezik.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

IZLOŽBA SLOVAČKA LEPOTA U NARODNOM MUZEJU ZRENJANIN

  • PDF

Izuzetno posećena promocija knjige i izložba Slovačka lepotaKulturni centar Kisač priredio je u vreme održavanja Dana piva u Zrenjaninu, tačnije u utorak, 28. avgusta 2018. godine,  ekskluzivnu  izložbu „Slovačka lepota“ i promociju knjige pod istim nazivom, uz podršku Grada Novog Sada, Grada Zrenjanina i Narodnog muzeja Zrenjanin. Ceo projekat  finansijski je  podržala Fondacija Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

LIKOVNA KOLONIJA U SUSRET TAMBURICA FESTU 2018

  • PDF

Zajednički snimak učesnika kolonije u Gložanu i organizatora TamburiceOvogodišnji, 11. po redu "Tamburica fest 2018", koji će biti održan od 20. do 23. juna u Novom Sadu i na Petrovaradinskoj tvrđavi, imao je posebnu uvertiru. Naime, od 11. do 17. juna u kompleksu "Oaza" u Gložanu, održana je tradicionalna Likovna kolonija "Tamburica festa" na kojoj je učestvovalo 10 slikara iz Beograda, Jagodine i Vršca. Oni su naslikali 20 radova vezanih za etnomuzikologiju i slikarstvo, a izložba će biti upriličena na jesen, u galeriji RTS-a u Beogradu i u izložbenom prostoru u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Showroom Serbia Fashion Weeka sve popularniji segment Srpske nedelje mode

  • PDF

Foto: Vladimir Veliković - Jedan od prikazanih modelaTokom proteklog, jubilarnog izdanja Serbia Fashion Weeka, više od 30 000 ljudi posetilo je revije dizajnera iz preko 30 zemalja sveta, ali i Showroom koji je predstavio umetnike iz Srbije, regiona i Evrope.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Serbia Fashion Week - Čudo od festivala

  • PDF

Mlada kreatorka Marina Ilić Marinia iz Kragujevca imala je izuzetno zapaženu reviju na SFW 2018Serbia Fashion Week najveći internacionalni festival mode u jugostočnoj Evropi obeležio je deseto izdanje. Od novembra 2013. kada je održan nulti festival, pokrenut entuzijazmom i idejom, pre svega Svetlane Horvat, predsednice Nacionalne komore za modu Srbije i festivala SFW, i nekolicine najbližih saradnika, pre svega, njene majke, jedne od najznačajnijih privrednica bivše Jugoslavije u oblasti mode, gospođe Dušanke Vranješević, pet godina kasnije ima podršku najviših državnih instanci.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Serbia Fashion Week zatvoren neviđenim modnim šouom

  • PDF

Deo SFW tima na završnoj večeri u Srpskom narodnom pozorištuU proteklih sedam dana, Novi Sad je bio evropski centar mode. Kroz jubilarni deseti Serbia Fashion Week prošlo je više desetina hiljada posetlaca, najveći svetski modni stručnjaci, oko 50 dizajnera iz 30 različitih zemalja sveta… Jubilarni Serbia Fashion Week obeležile su revije koje su posetioce ostavile bez daha, spektakl na otvorenom tokom otvaranja manifestacije u Dunavskom parku, izložba u Galeriji Matice srpske, seminari i fantastičan modni šou tokom svečanog zatvaranja ove Nedelje mode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com