Sun10202019

Poslednja izmena:08:22:53 PM

Back KULTURA IZLOŽBE

Izložbe

SINERGIJA MODE I SLIKARSTVA I OVACIJE ZA ALTERNATIVNU MODU NA SFW

  • PDF

Srđan Šveljo za spektakl u SKC Fabrika u Kineskoj četvrtiNakon spektakularnog otvaranja Serbia Fashion Weeka u Dunavskom parku, manifestacija je nastavljena 25. aprila u Galeriji matice srpske u duhu povezivanja mode i slikarstva, nakon čega je u SKC Fabrici održana revija alternativne mode “Grace&Heroes” predvođena Srđanom Šveljom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Serbia Fashion Week otvoren spektaklom pod vedrim nebom

  • PDF

Pozdravna reč Svetlane Horvat i Eymerica FrancoisaDeseti jubilarni Serbia Fashion Week otvoren je sinoć u Dunavskom parku spektakularnom revijom pod vedrim nebom. Dunavski park je na sat vremena svoj mir pod mesečinom i tišinu zamenio glamurom, žamorom mnogobrojne publike i reflektorima. Prisustvovali smo pravoj modnoj bajci koju su činili modeli 50 dizajnera, nesvakidašnji ambijent romantičnog parka i sjajna scenografija koji su bili upotpunjeni izvođenjem orkestra i solista opere Srpskog narodnog pozorišta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čuvena francuska šansonijerka Lor Prešak na zatvaranju SFW

  • PDF

Sa jednog od nastupa Lor Prešak i njenog supruga Stanka Marinkovića (prvi s leva)Zatvaranje Serbia Fashion Weeka, specijalan događaj povodom jubilarnog, desetog izdanja pete po veličini Nedelje mode u Evropi, uveličaće ekskluzivan nastup fantastične šansonijerke, Lor Prešak, u Srpskom narodnom pozorištu 29. aprila.
„Nova Pjaf“ !

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zvonko Marković proslavlja dvadeset godina uspešne karijere na SFW

  • PDF

Magični modni kreator - Zvonko MarkovićDvadesetogodišnjicu uspešne karijere, proslavljeni srpski dizajner, Zvonko Marković, proslaviće na jubilarnom Serbia Fashion Weeku. Pored toga što modne sladokusce očekuju spektakl na 5 lokacija i neka od najvećih imena svetske modne scene, specijalna revija Zvonka Markovića 28. aprila u 21 čas biće prava poslastica za posetioce Srpske nedelje mode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tara Šljukić posredstvom Serbia Fashion Weeka na njujorškoj modnoj pisti i naslovnicama

  • PDF

Tara Šljukić prima nagradu SFW - ovako je sve počeloNakon što je na Serbia Fashion Weeku i svečanoj dodeli nagrada Serbia Fashion Awards osvojila nagradu za najbolji ženski model, srpska manekenka Tara Šljukić dobila je kao nagradu put i učešće na prestižnoj Nedelji mode u Njujorku, a potom osvojila i srca mnogih lidera američke modne scene, te postala model koji je sve češće na naslovnim stranama brojnih američkih modnih magazina. Njen uspeh u Americi zapažen je i od strane vodećih ljudi svetske mode, te čestitke stižu sa svih strana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Janoš Mesaroš u Stratusu

  • PDF

Janoš Mesarošprodajna izložba i druženje sa jednim od najvećih srpskih slikara, koji je naivnu umetnost podigao do nebeskih visina

Janoš Mesaroš rođeni je Novobečejac, potomak Atile Hunskog. Poslednjih 25 godina radi i živi u Beogradu. Njegov 50-to godišnji profesionalni rad obeležile su brojne samostalne i kolektivne izložbe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Serbia Fashion Week nagrađuje i predstavlja mlade talente celom svetu

  • PDF

Plakat - pozivnica za učešće na takmičenjuSerbia Fashion Week i Nacionalna komora za modu Srbije i ove godine pokreće nacionalnu platformu za prepoznavanje i podršku mladim dizajnerima, Fashion Talent Design Competition.
Cilj ovog takmičenja je da se mladim dizajnerima pruži mogućnost ostvarivanja i razvitka međunarodne karijere u modnoj industriji. Kandidati koji mogu da se prijave su studenti modnog dizajna i drugih kreativnih smerova, ali i mladi dizajneri do 30 godina starosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VI Slikarska kolonija Katai u Malom Iđošu

  • PDF

Zajednički snimak učesnika kolonije sa domaćinom Katai Gezom (prvi s desna u donjem redu)Optimalan broj autora podstaknut ambijentom objekta, njegove okoline i gostoprimstvom porodice Katai, našlo je inspiraciju za svoje likovne kreacije, držeći se sigurnih staza vlastite likovne poetike, kao sredstvom kazivanja i predstavljanja svojih viđenja, osećanja, doživaljaja.
Umetnici, Dejan Deki Milivojević (Jagodina), Saša Dobrić, Šandor Šlajf i Radule Bošković (Novi Sad), Olivera Protić i Marijana O. Đorđević (Beograd), Žarko Stanković (Paraćin), Zorica Đorđević (Beograd), Vojin Tišma (Novi Sad), Nebojša Đuranović (Beograd), bili su učesnici VI Likovne kolonije „KATAI“ , Mali Iđoš, koje je okupio njihov kolega, umetnik, Janoš Mesaroš. Gospodin Mesaroš se i ove godine odazvao pozivu domaćina, gospodina Geze Kataia, da preuzme ulogu selektora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studenti PMF-a pozivaju na veče u duhu srednjovekovne Srbije

  • PDF

Nataša GrahovacNakon spektakularne predstave „Ladies&Gentlemen, These Are 20s!“, održane u restoranu „Ribarac“ u Novom Sadu u sredu, 31.01.2018. godine, studenti III godine hotelijerstva Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu zakazali su za sredu, 07. februara 2018., od 20h, na istom mestu, novo druženje, kada pripremaju veče posvećeno srednjovekovnoj Srbiji pod nazivom „Srbija - srednji vek, I’ll be back!“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Visoke ocene za Nušićijadu, traži se otvoreni bioskop i bolje kostimiranje

  • PDF

Program Nušičijade za 2017. godinu zaslužio svako priznanjeTokom prazničnog druženja održanog 5. januara 2018. godine u Ivanjici uz zvuke benda Funktastic Coalition, građani su imali priliku ne samo da razgovaraju o Nušićijadi i svoje sugestije daju festivalskom timu, već i da popune anketu i učestvuju u svojevrsnoj evaluaciji festivala. Slično svim ranije organizovanim anketama, i ova je pokazala veoma visok stepen zadovoljstva Ivanjičana i prijatelja Ivanjice festivalom kulture, zabave, humora i radosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com