Tue02182020

Poslednja izmena:10:32:53 AM

Back KULTURA LIČNOSTI

Ličnosti

Slikar sa fotoaparatom

  • PDF

Dragoljub ZamurovićNa izložbi u Ulmu, gde je priređena izložba njegovih fotografija, gospodin Dragoljub Zamurović je od generalnog koordinatora Saveta podunavskih gradova i regija za promociju i afirmaciju evropskih vrednosti i standarda, gospodina Petra Langera, saznao da je prihvaćena kandidatura Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. Gospodin Langer je skočio i počeo da ga ljubi, a on isprva bio u neverici, smatrajući to ravno dobitku na loto-u. Priča oko kandidature bila mu je bliska iz više, uvek lepih, razloga. Dok je profesionalno boravio u Osijeku, bio je svedokom kako je zamenik gradonačelnika tog grada, gospodin Vladimir Ham, i prvi čovek osiječke kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2020, iskoristio sve svoje iskustvo da pomagao Novom Sadu da je dobije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boško Negovanović: U zagrljaju Srema

  • PDF

Boško NegovanovićSa stasom najvećeg šarmera i ponašanjem pravog džentlmena, prepoznatljivog glasa besprekorne dikcije, novinar i voditelj Boško Negovanović, bio je jedna od najomiljenijih ličnosti novinarskog miljea bivše Jugoslavije, potom Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

*Milan Varadinac predstavio Dečje igre u Kumanu

  • PDF

Milan VaradinacOsma knjiga Milana Varadinca, svojevrsnog hroničara Kumana i kumanačkog života, pod nazivom „Dečje igre u Kumanu“ predstavljena je u subotu 26. novembra u kumanačkom Zadružnom domu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ELM Jewelry by Vesna Milošević: Trajanje i rast sa SFW-om

  • PDF

Aplauzi za Vesnu Milošević- Serbia Fashion Week treba da pomogne na razvoju i afirmaciji naših dizajnera, da se postepeno stvaraju realni uslovi za obnavljanje naše tekstilne industrije – između ostalog isticala je Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i osnivač SFW-a, u njegovim počecima. Posle šestog zvaničnog, i sedmog nezvaničnog izdanja, ako se računa i nulti iz jeseni 2013., Novosadska nedelja moda te ciljeve konstantno potvrđuje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milena Radović: Zavodljiva lepota savremene žene

  • PDF

Milena RadovićNepunih mesec dana pošto je svoju kolekciju predstavila na Fasion Week-u u St Peterburgu, dizajnerka iz Beograda, Milena Radović, stigla je na jesenje izdanje SFW-a, koje je od 7.–12. Novembra, održano u Mastar centru Novosadskoj sajma i na kojem je prisutna već treću godinu. Njena revija, prikazana na aprilskom izdanju SFW-a, u novembru je zatvorila St.Petersburg Fashion Week, što je posebno priznanje našoj dizajnerki.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milica Tričković, mlada Nišlijka sprema za veliku modnu scenu

  • PDF

Milica TričkovićKolekciju modne dizajnerke Milice Tričković, pod nazivom “Queue” (Red), novosadska publika će imati priliku da vidi u sredu, 09. novembra, u okviru Serbia Fashion Week-a, u Master centru Novosadskoj sajma. Ova mlada Nišlijka, dobro je već poznata publici SFW-a, na kojem nastupa po četvrti put, što je dobra preporuka, ali i garant da je sa dvadeset osam godina već spremna za velike scene širom sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ana Vasiljević: Komotna i komforna odeća je odeća budućnosti

  • PDF

Ovacije publike za reviju Ane VasiljevićDrugog dana Serbia Fashion Week-a, nastupila je miljenica novosadske publike, Ana Vasiljević, modna dizajnerka i docent na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan. Njena kolekcija za jesen/zimu 2016/2017., pod nazivom „Limitless“ izazvala je različita tumačenja ali, kao i uvek, kada je ova umetnica u pitanju, najviše ocene za prikazano.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sofija Blažin, žena zbog koje Novi Bečej nazivaju velikom baštom

  • PDF

Sofija BlažinDa li bi Tiski kej i Novi Bečej bili tako privlačna turistička destinacija da nisu tako lepo uređeni? Da nema toliko mnogo zelenih površina i cvetnih žardinjera? Na ova pitanja je lako odgovoriti, zato i ne pokušavamo da zamislimo ovaj živopisni gradić bez svog dekora. Tvorac ideje ovakvog ruha Novog Bečeja je Sofija Blažin, inženjer pejzažne arhitekture iz JP „Komunalac“ u Novom Bečeju. Ona sa svojim timom radi tokom cele godine, a rezultati su najuočljiviji u vreme najveće novobečejske manifestacije – Velikogospojinskih dana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Narodski slikar Janoš Mesaroš

  • PDF

Janoš Mesaroš u društvu Miodraga Rudana i Elizabete BerčekČovek nije slepac koji sanja da vidi. Videti se može i dodirom, najjasnije srcem. Zato se priče ispričane crtežom i bojama najduže pamte. One, ispričane u vinogradu svoga oca u Novom Bečeju, od dokonih ljudi na putu u crkvu ili iz nje, uz fićok rakije ili čašu vina, uokvirio je na svojim slikama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nebojša Đuranović: Slike u bojama tonske lestvice

  • PDF

Nebojša ĐuranovićSlikar Nebojša Đuranović (1968. u Beogradu) diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna (grafika knjige) u Beogradu.
Slike Nebojše Đuranovića izlagane su u celom svetu, na petnaestak samostalnih i nebrojano grupnih izložbi. U početku umetničke karijere bavio se isključivo crtežom. Jedan je od onih stvaraoca, iako klasičan u izrazu, koji neposredno komunicira sa delima evropskih majstora različitih umetničkih škola, koji u svoj rad unosi savremenost i autentičnost, shodno prostoru i vremenu u kome deluje, gradeći na taj način veze sa identitetom sopstvenog izraza. Korišćenje tradicionalnih vrednosti uklopljenih u savremene tokove, kao vid dijaloga između poznatog i autentičnog i imanentnog autoru, za ishodište imaju slobodu razmišljanja i rasuđivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com