Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM

Planinski turizam

Turističkа orgаnizаcijа nа terenu, gosti nа Zlаtiboru

  • PDF

Jezero u centruNаkon uspešnog predstаvljаnjа nа sаjmu turizmа u Moskvi, Turističkа orgаnizаcijа „Zlаtibor“ nаstаvljа sа promotivnim аktivnostimа pred nаstupаjuću sezonu. Početkom аprilа predstаviće se grаđаnimа Nišа i Budve. TO Zlаtibor će od 2. do 4. аprilа nаstupаti nа Sаjmu turizmа i аktivnog odmorа u Nišu, а zаtim i nа Međunаrodnom sаjmu turizmа METUBES u Budvi, koji se održаvа od 16. do 18. аprilа 2015. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vila Radigost i Ilija Kasalović, domaćini za primer

  • PDF

Ilija KasalovićPredsednik opštine Brus, gospodin Slobodan Vidojević, nedavno je izjavio da je završen plan revitalizacije Brzeća, živopisnog mesta na istočnoj padini Kopaonika, nepravedno potisnutog ranijih godina, ali koji će ubrzo doći u žižu, kada je o planinskom turizmu reč.
Među onima, koji su svih ovih godina verovali u turistički potencijal ovog dela Kopaonika, u kojem sezona i sada traje 365 dana, koji se prostire na prosečnoj nadmorskoj visini od 1.200 m, idealnoj za visinske pripreme sportista, ljude sa srčanim problemima, okruženim šumama bogatim pečurkama, borovnicama, lekovitim biljem, i uređenim pešačkim stazama koje šaraju celim krajolikom, bio je Ilija Kasalović, vizionar i vlasnik Vile Radigost u Brzeću.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održivi turizam Fruške gore

  • PDF

MA Danijela MarčetaJedna od tema II Međunarodne agrobiznis konferencije, održane 30. i 31. januara 2015. godine na Kopaoniku, u organizacija opštine Raška, Etno centra Gegula i Centra za strateška istraživannja nacionalne bezbednosti Beograd, bila je “Održivi razvoj Fruške gore”, koju je predstavila MA Danijela Marčeta sa Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, sa koautorom, direktorom Turističke organizacija Brus, MA Zlatkom Milenkovićem. Evo kako su oni videli Frušku goru juče, danas, sutra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Brojne pogodnosti na Zlatiboru za Sretenje

  • PDF

Čari ZlatiboraPremа podаcimа Turističke orgаnizаcije „Zlаtibor“ rаđenim nа uzorku od 2143 ležаjа u osnovnim smeštаjnim kаpаcitetimа, u jаnuаru 2015. godine zаbeležen je rаst brojа noćenjа gostiju u odnosu nа isti period prošle godine od 21,76%. Sličan rezultat očekuje se i u februaru, jer snega ima dovoljno i još pada. Skijalište Tornik radi punom parom ((između 30 i 50cm snega na stazama), a zlatiborski ugostiteljsko-turistički objekti nude brojne popuste i pogodnosti. Tako su hotelijeri i pružaoci usluga su zа prаznike pripremili odgovаrаjuće pаket аrаnžmаne.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Popusti za jesenji mini odmor na Zlatiboru

  • PDF

Konačište TO ZlatiborZlatiborski hotelijeri su pripremili odgovarajuće promotivne pakete za predstojeći državni praznik, Dan primirja u Prvom svetskom ratu - 11. novembar. Uživajući u šetnjama na svežem planinskom vazduhu i novembarskom suncu, neradne dane možete provesti opuštajući se u velnes i spa centrima na Zlatiboru - saunama, parnim kupatilima ili kraj bazena...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ruski turoperatori oduševljeni Zlatiborom

  • PDF

Staro selo SirogojnoPredstavnici 15 ruskih turističkih agencija, predvođeni turoperatorom iz Mosve „7-tur“ posetili su Zlatibor 5. i 6. oktobra i bolje se upoznali sa turističkom ponudom ovog planinskog centra. Poseta turoperatora iz Rusije jeste rezultat saradnje koju su na sajmu turizma u Moskvi uspostavili Turistička organizacija "Zlatibor" i ruska agencija „7-tur.“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bob na šinama od juče i na Torniku

  • PDF

Rasim Ljajić i Dejan Ljevnaić - prvi spustMinistar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić i v.d. direktora Skijališta Srbije, Dejan Ljevnaić, otvorili su u utorak, 19. avgusta 2014. godine, na Torniku na Zlatiboru bob na šinama tako što su se i sami provozali ovom adrenalinskom atrakcijom. Bob na šinama predstavlja poseban panoramski doživljaj kroz 600 metara dugu stazu kroz šumsko prirodno okruženje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Biti gost u MilMari Resortu je privilegija

  • PDF

Svi uslovi za savršen odmorHotel Milmari Resort je novootovreni objekat koji radi nepunih godinu dana. Nalazi se na oko 5km od centra Kopaonika, u Vikend naselju. Ono čime raspolaže je 28 luksuzno sređenih smeštajnih jedinica različitih struktura (sobe, studiji, apartmani i president apartmani). Kapacitet hotela je 100 ležajeva. Trenutno u izgradnji je još jedan kompleks smeštajnih jednica koji će uskoro biti u upotrebi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoren kamp sa tri zvezdice na Zlatiboru

  • PDF

Kamp obogatio turističlku ponudu najposećenije srpske planineTuristička organizacija "Zlatibor" je uz pomoć opštine Čajetina, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Regionalne razvojne agencije "Zlatibor” iz Užica i UNDP (United Nations Development Program) realizovala projekat izgradnje kampa na Zlatiboru.
Prvi gosti, u okviru promotivne ture, borave u kampu od 04. do 06. juna ove godine. U pitanju je četrdeset kampera sa 23 vozila iz Holandije, koji su po prvim utiscima izuzetno zadovoljni ambijentom i opremljenošću objekta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slikarska elita na likovnoj koloniji Vukadinović na Zlatiboru

  • PDF

Slikar Janoš Mesaroš, jedan od učesnika na zlatiborskoj kolonijiOd ponedeljka na Zlatiboru boravi i slika 16 eminetntnih slikara iz Srbije, Crne Gore, BiH. Organizatori ovog dešavanja su: Đorđe Vukadinović, vlasnik Likovne kolonije Vukadinović, vlasnici zlatiborskih lokala "Vendom", "Ajs klub" , "Zlatiborski konaci" i TO Zlatibor. Ovo je, inače, treći saziv Likovne kolonije "Vukadinović" koja ima međunarodni karakter. Prve dve kolonije su organizovane u Crnoj Gori, a ova treća je ujedno i prva u Srbiji. Međutim, namera organizatora je da se ova likovna kolonija ustali na Zlatiboru u proleće i u jesen, kao još jedan doprinos turističkoj ponudi već popularne planine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com