Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Dr Goran Petković: Iza nas je jedna od boljih zimskih sezona

  • PDF

Goran PetkovićIako snega i skijanja još uvek ima na Kopaoniku i Staroj planini, moglo bi se reći da smo na kraju zimske turističke sezone, koja je po nekom opštem mišljenju bila bolja nego ikada ranije. Mnogo toga je funkcionisalo, a najviše raduje činjenica da su skijaši bili zadovoljniji nego ikad, jer su sve vreme, istina sa još uvek pomalo preskupim ski pasom, funkcionisali skijaški centri Tornik, Stara planina, Kopaonik i još na desetak manjih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivanka Tasić: Amateri donose negativan imidž turizmu Srbije

  • PDF

Agencije dižu glas protiv amaterizma u turizmu Srbije - detalj sa Sajma turizma u BeograduOd jedne od retkih, ali izuzetno uspešnih i cenjenih turističkih agencija na našim prostorima koja se pre sve abavi receptivnim turizmom i dovođenjem gostiju u Srbiju, novosadske TA Panacomp “Zemlja čuda”, na adrese svih medija nedavno je stigao dopis sledeće sadržine, koji objavljujemo u nameri da ukažemo na  ono što muči turističke radnike, a moglo bi da bude popravljeno ili ispravljeno, pre svega na dobrobit srpskog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivanka Tasić, TA Panacomp: Fudbaleri izgubili, navijači Škotske oduševili

  • PDF

Ivanka Tasić (prva s desna) sa zadovoljnim navijačima VelsaFudbalska reprezentacija Srbije golovima Filipa Đuričića u 59. i 65. minutu, savladala je reprezentaciju Škotske sa 2:0, u utakmici A grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta 2014. godine u Rio de Žaneiru. Utakmica je održana u utorak, 26. marta pod izuzetno teškim vremenskim uslovima. I dok protiv hladnog i vetrovitog vremena škotski navijači nisu mogli ništa, sneg im nije mogao stati na put da iskažu svoje ljudske kvalitete, pa je slika kako čiste sneg na stadionu Karađorđe, u kiltovima sa ili bez majica, brzo postala hit na Facebook-u.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija se bori rečima

  • PDF

Sa nedavno održanog takmičenja u besedništvu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom SaduMisao zaokružena latinskom izrekom “Vivere est militare!” – Život je borba, ugrađena je u sve kulture istorije razvoja čovečanstva. Da li ćemo tu životnu borbu prihvatiti ili se uhvatiti u koštac sa njom, pitanje je našeg karaktera, vaspitanja i još po nečeg.
Boriti se, znači imati nekog ili nešto protiv sebe (nekada i sebe sama). Boriti se u mirnodopskim uslovima, znači i takmičiti se. Borba, pa prema tome i takmičenje prisutno je na svim nivoima, uzrastima, aspektima ljudskog života.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promocija knjige „Otmice Zemunskog klana“

  • PDF

Detalj sa promocije knjige Mileta NovakovićaU prepunom amfiteatru Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, u petak, 21. marta 2013. godine, u okviru tribine „Pravi ljudi na pravom mestu“, održana je promocija knjige „Otmice Zemunskog klana“ autora Mileta Novakovića, pukovnika policije u penziji. Pored autora, o knjizi su govorili i Milomir Kragović, urednik izdavačke delatnosti kompanije „Novosti“, Boro Banjac, general policije u penziji i Saša Barjaktarović, šef kriminalističke policije u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Buntovnice (Spring Breakers) postižu svetske rekorde

  • PDF

Buntovnice Ešli Benson, Selena Gomez, Vanesa Hadžins i Rejčel Korin i u bioskopima u SrbijiNovi film reditelja Harmonija Korina "Buntovnice" (Spring Breakers), ostvario je najbolji ovogodišnji rezultat kada su u pitanju filmovi koji počeli sa prikazivanjem u ograničenom broju bioskopa. Samo u dva bioskopa u Njujorku i jednom u L.A.-u film je na startu prikazivanja zaradio 270.000 dolara što je neverovatnih 90.000 po bioskopu. Ovaj rezultat, osim što je ubedljivo najbolji ovogodišnji, spada i u deset najboljih kada su u pitanju startovi igranih filmova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dosadašnji učinak srpskih sportista na najvećim atletskim takmičenjima

  • PDF

Asmir KolašinacAtletika zasluženo nosi epitet „kraljice sportova“ i obuhvata trkačke, bacačke i skakačke discipline (ukupno 24 muških i 22 ženskih). Tradicija atletskih takmičenja je stara koliko i tradicija sporta, te je istorija atletike u stvari i istorija sporta uopšte.
Atletika je bila u programu OI stare Grčke, i Prvih OI modernog doba, 1896. godine. Arhitektura stadiona na kojima se održavaju atletska takmičenja predstavljaju svojevrsne hramove, koji odražavaju moć, znanje i prestiž graditeljstva, sugestivani pogled na snagu nacije, sredine u kojoj su locirani, a sve u službi rezultata, rekorada koji će one koji su ih ostvarili podići na pijadestil sportskih legendi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Goran Obradović: Novi Sad, grad atletike

  • PDF

Goran Obradović i Ivana ŠpanovićKoliko je atletika popularna u svetskim okvirima govori podatak da se na OI sve vrti oko atletskih zbivanja, a prosečna posećenost na stadionu u Londonu 2012. bila 80.000 gledalaca i u prepodnevnim i poslepodnevnim takmičenjima.
Mada se stalno oslanjamo na činjenicu da su nam bliži kolektivni sportovi, u kojima smo, mora se priznati trofejniji, ne smu se zanemariti odlični rezultati koje postiže nova generacija atletičara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mountain boarding weekend Užice

  • PDF

Nakon vesti da je u petak, 15.03.2013. godine, novosadski Klub planinskog skejtborda „ATB“, potpisao saradnju sa Ambasadom SAD u Srbiji, kojom je ozvaničena podrška 1. Svetskom prvenstvu u planinskom skejtbordu 06. i 07. septembra 2013. godine u Novom Sadu/Bukovcu

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT novosti: Lav je rođen!

  • PDF

Snoop LionTokom tek završenog South by Southwest festivala u SAD, održana je dugo očekivana premijera filma “Reincarnated”, koja govori o neverovatnoj ličnoj i muzičkoj transformaciji Snoop Dogg-a, zvezde ovogodišnje EXIT R:Evolucije. Jedan od najvećih hip hop izvođača svih vremena, Snoop Dogg, predstavio je javnosti svoj novi alter ego koji nosi ime Snoop Lion.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com