Mon12112017

Poslednja izmena:10:08:31 AM

Back TURIZAM

Turizam

Ski opening Skijališta Srbije oživeo Kopaonik i najavio novu zimsku sezonu

 • PDF

Kopaonik omiljeni skijaški centar punom parom započeo novu zimsku sezonuSijaška sezona 2017/18. počela je na Kopaoniku 5. decembra, nakon dvonedeljnog pripremnog osnežavanja skijaških staza. Osnežavanje staza na Kopaoniku sa 50 lansera i 15 mobilnih topova, za početak Malog Jezera, Krsta, Pančića, Karaman grebena i Doline Sportova, zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje i snegu koji je padao tih dana, kao i temperaturi ispod nule, obavljeno je uspešno, pa su tako pripremljene imale do 35 centimetara utabanog snega, dovoljno da dočekaju brojne skijaše na tzv. Ski openingu, koje Skijališta Srbije organizuju već punih sedam godina. Prošlogodišnji Ski Opening Kopaonik, za četiri dana privukao je preko 15.000 gostuju željnih dobre zabave.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor očekuje rekordnu zimsku turističku sezonu

 • PDF

Tornik u objektivu fotografa Milića SimićaTuristička organizacija Zlatibor, sudeći po interesovanju ljubitelja zimskih sportova i ovog doba godine na planini, očekuje još jednu uspešnu, možda ponovo rekordnu sezonu, koja se obara gotovo svake godine. Pripremna promotivna kampanja koja je počela na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu (5.-7.10.2017.), nastavljena je u Beogradu, potom početkom novembra u Tuzli, sredinom novembra u Budimpešti, krajem novembra na Sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu, zatim u Skoplju i Ohridu, pa u Temišvaru početkom meseca, da bi 8. decembra čelnici TO i opštine Čajetina održali veliku konferenciju za predstavnike medija u prostorijama Udruženja novinara Srbije u Beogradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srđan Ćopić: Zimske čarolije Novog Bečeja

 • PDF

Srđan Ćopić, Dragan Vukotić i Saša Dujin na KZN u Novom SaduU organizaciji Kluba ljubitelja reke Tise „Tisa 63“, podržan od Turističke organizacije opštine Novi Bečej, u Medija info centru na novosadskom SPENS-u, upućen je poslednji poziv svima koji od 08 - 10. decembra žele da iskuse nezaboravan doživljaj, u prirodi družeći se, uz šlajf ispred Novog Bečeja. Član Gradskog veća zadužen za turizam, gospodin Srđan Ćopić, bio je jedan od promotera najveće zimske novobečejsnke manifestacije „Manić-Tisa 63“, koja će se ove godine održati po šesti put.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saša Dujin: Sve spremno za Manić-Tisa 63+

 • PDF

Saša Dujin najavljuje jedinstveni spektakl na Tisi za vikendRecept je jednostavan: ako imate želju da napravite uspešnu manifestaciju, onda morate raditi mnogo, pošteno i, ono što je najvažnije, morate raditi svi. Organizacioni tim sve aktuelnije zimske novobečejske manifestacije „Manić-Tisa 63“ ništa ne prepušta slučaju. Na brojne promocije ovog događaja, ide brojna ekipa čelnih ljudi i umesto poziva kreiraju male manifestacije, nalik onoj pravoj. Svako ko dođe, ove godine od 08. do 10. decembra na reku Tisu kod novobečejske brane, imaće priliku da se na licu mesta uveri koliko je predstavljanje nalikovalo originalu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Odmor na Salašu 137

 • PDF

 Aleksandar Samardžija SplićaIz široke ponude turističkih proizvoda u Vojvodini, poslednjih dvadesetak godina izdvojili su se salaši, kao nešto imanentno, vojvođansko. Nekada izdvojena mesta i sinonim za težak paorski život, danas su centri u kojima se propagira poželjan stil života opuštene atmosfere i bogate trpeze, uz nezaobilazne tamburaše. Aleksandar Samardžija Splića prvi je 1996. godine prepoznao salaš kao turistički proizvod.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička ponuda Vojvodine predstavljena na Sajmu u Kragujevcu

 • PDF

Jovana Pekez iz TO Žabalj na štandu TO VojvodinaTuristička organizacija Vojvodine nastupila je od 24. - 26. novembra na 9. Međunarodnom sajmu turizma, 5. Sajmu seoskog turizam i 3. Sajmu zimnice u organizaciji Gradske turističke organizacije Kragujevac i Šumadija sajma, na samostalnom izlagačkom štandu, zajedno sa turističkim organizacijama Novog Sada, Vršca, Bačke Palanke, Plandišta, Bele Crkve, Kovina, Temerina, Zrenjanina, Žablja, Novog Bečeja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čačak i svi njegovi dragulji

 • PDF

Vojin Jakovljević najvljuje: Srpska Sveta gora - Ovčarsko kablarska klisura će postati mesto hodočašća vernika i turistaGrad je jedan, a dragulja mnogo. Teško ih je nabrojati. Ali, prema raspoloživim podacima, grad Čačak je za prvih deset meseci posetilo oko 20% više turista nego za isti period u 2016. godini, a najveći broj stranaca bio je iz Rusije, Poljske, Bugarske i Slovenije. Za direktora Turističke organizacije Čačak, gospodina Vojina Jakovljevića, to je očekivano, s obzirom na permanenetno ulaganje u turističku infrastrukturu grada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TA Atos Kragujevac razvija receptivni turizam

 • PDF

Biljana Planić (stoji) sa koleginicom Ivanom StojanovićBiljana Planić, direktorka Turističke agencije „ATOS“ (Miloja Pavlovića 5), Kragujevac, deset godina je prisutna na srpskoj turističkoj sceni. Taj rad verifikovan je brojnim nagradama, lokalnog i republičkog ranga. Posredstvom TA „ATOS“ je gro Kragujevčana, ali i šire, upoznalo čari mediteranskih zemlja, evropskih prestonica, poznatih zimskih centara. Dosadašnju osnovnu delatnost agencije, nazvane po prvom od trojice musketara, a ne trećem prstu na Halkidikiju, činili su individulani aranžmani, letovanja, zimovanja, rekreativna nastava, ukratko putovanja po želji i meri.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina je pravo mesto za jedinstveni zimski turistički doživljaj

 • PDF

Majkin salaš na Paliću - odmor za telo i dušuPovršine 21.506 km², oko 200 km u prečniku, sa nešto više od 1.900.000 stanovnika, i dve reke, Dunavom i Tisom, koje je dela na Bačku, Banat i Srem - označene sa tri zvezdice na njenoj zastavi, lična su karta Vojvodine. Ovu pretežno ravničarsku oblast, izvanredni zemljišni i klimatski uslovi, uz rad vrednih Vojvođana, postavili su za najrazvijenije privredno područje matične zemlje Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Snežana Milisavljević: Sajam turizma, seoskog turizma i zimnice u Kragujevcu beleži konstatan rast

 • PDF

Obraćanje direktorice GTO Kragujevac, Snežane Milisavljević- Mi smo izuzetno zadovoljni IX Međunarodnim sajmom turizma, V Sajmom seoskog turizma i III Sajmom zimnice, imajući u vidu da broj izlagača iz godine u godinu raste odnosno da je sajamska hala drugu godinu za redom mala da primi sve zainteresovane posetioce. Mi smo se potrudili da brojnim stručnim i zabavnim sadržajima, radionicama, nagradnim igrama obezbedimo što veće prisustvo publike i mislim da je to urodilo plodom već prvog dana Sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešno završen Međunarodni sajam turizma, seoskog turizma i zimnice u Kragujevcu

 • PDF

Zapažen nastup članica TO Vojvodina na Sajmu u KragujevcuOd 24 - 26. novembra na Šumadija sajmu u Kragujevcu održan je IX Međunarodni sajam turizma, V Sajam seoskog turizam i III Sajam zimnice u organizaciji Gradske turističke organizacije Kragujevac i Šumadija sajma. U cilju predstavljanja turističkih potecijala Srbije i zemalja regiona Međunarodni sajmovi u Kragujevcu okupili brojne izlagače nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turističke agencije, hotelijere, turističke centre, banjska lečilišta, seoska domaćinstva, vinarije, destilerije, koje su predstavile objedinjenu ponudu za zimu 2017/18.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zima na salašima 2017/18.

 • PDF

Gastronomska ponuda - jedan od aduta vojvođanskih salašaDavno su putovanja prestala da budu zavisna od vremena. Ona su moguća u svim godišnjim dobima, a sve češće su upravo planinski centri najposećenije letnje destinacije. Promotivna kampanja Turističke organizacije Vojvodine „Zima na salašima“ ima za cilj da istakne turističku ponudu salaša, pored čardi, najprepoznatljivijeg turističkog proizvoda vojvođanske ravnice, i ukaže na mogućnosti dobrog provoda i u zimskom periodu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com