Tue08222017

Poslednja izmena:08:27:30 AM

Back TURIZAM

Turizam

Svetlana Kostić: Podrška poljoprivrednoj proizvodnji osnov razvoja potkopaoničkog kraja

 • PDF

Bogatstvo Kopaonika izloženo i na Danima borovnice u KonacimaMK Mountain Resort kao najvažniji privredno-turistički subjekt na Kopaoniku, ujedno je i organizator, suorganizator ili pokrovitelj svih događaja, manifestacija na ovoj planini. Svojim ukupnim aktivnostima, godinama unazad, neposredno ili posredno, utiče na privredni razvoj Kopaonika, posebno kada je u pitanju razvoj malih proizvođača poljoprivrednih proizvoda iz kopaoničkog i potkopaoničkog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Petar Knežević: Poverenje u TA Grand Tours traje 26 godina

 • PDF

Priznanje sa najviše isntance: Aleksandar Seničić direktor YUTE i Petar KneževićTuristička agencija „Grand Tours“ iz Novog Sada osnovana je 03. januara 1991. godine, i od tada, radi i posluje u kontinuitetu punih 26 godina. Petar Knežević, direktor turističke agencije "Grand Tours", kaže da je bilo logično očekivati da se jedan temeljan rad agencije prati njen rast i širenje. Tako je TA osim prodaje svojih programa i programa drugih subjekata, 1998. godine postala prva TA u Srbiji sa autobusima u svom posedu, pre svega za svoje potrebe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Vojkić: Turizam će biti najjača privredna grana opštine Pećinci

 • PDF

Zoran VojkićOpština Pećinci podržava „Regatu Majke Angeline“, koja se u okviru dana ove svetice (12. avgusta), u organizaciji Turističke organizacije opštine Pećinci i pod pokroviteljstvom Opštine i uz podršku Srpske pravoslavne crkve, od 2010. godine održava u Kupinovu. „Regata Majke Angeline“ je jedna od prvih turističkih manifestacija na teritoriji ove opštine, za koju zamenik predsednice opštine Pećinci, gospodin Zoran Vojkić, kaže da ima potencijala na kojima bi mogle da joj pozavide sve zemlje u regionu, samo ih treba iskoristiti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svetlana Kostić: Letnja sezona na Kopaoniku sve više nalikuje zimskoj

 • PDF

Svetlana KostićMK Mountain Resort, kao najveći privredno turistički subjekt, nezaobilazan je deo svih događanja na najlepšoj srpskoj planini, Kopaoniku. Ispod nekih se potpisuje kao organizator, u nekima kao suorganizator ili pokrovitelj, tek evidentno je da su pored zimskih i letnje manifestacije, te koje poslednjih godina dovode sve više gostiju na planinu i pune smeštajne kapacitete i u letnjem periodu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Rade Jovanović: Etno selo Gradačka Banja, ideja vođena srcem

 • PDF

Dr Rade JovanovićSvaki čovek želi nečim da obeleži svoje bivstvovanje na zemlji. Neko zida zgrade, neko stvara umetnička dela ili nešto drugo što će ga nadživeti. Da ne bi žalio zbog onoga što nije učinio, a mogao je, dr Rade Jovanović, rukovodilac savetodavne službe Instituta za primenu nauke u poljoprivredi u Beogradu, je pre nekoliko godina pun entuzijazma, uz pomoć svojih prijatelja i rođaka, započeo obnovu prostora na svojoj dedovini, na Gradačkoj reci, 12 km od Ibarske magistrale, na putu Kraljevo - Raška, na stotinak metara od zadužbine Jelene Anžujske - manastira Gradac, u istoimenom selu koje danas broji 300 do 400 stanovnika i školom koju pohađa desetak učenika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatni kotlić Dunava za kraj jubilarnih 50. Gročanskih svečanosti

 • PDF

Priprema riblje čorbe na gročanskom Dunavskom kejuZavršni dan jubilarnih 50. „Gročanskih svečanosti” je 2. avgusta tradicionalno posvećen „Zlatnom kotliću Dunava”, kulinarskom nadmetanju od koga su „Svečanosti” i počele pre pola veka.
Uz okupljanje na ovoj kulturnoj smotri, u Grockoj je upriličen i Ilindanski vašar, pa je lepu varoš kraj Dunava tokom celog dana pa sve do kasne večeri posetilo više hiljada ljudi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Jelenković: Turističko leto na Kopaoniku iz godine u godinu sve bogatije i sve posećenije

 • PDF

Zoran Jelenković (prvi s leva) i Mihailo Berček sa pobednicima Planinske trke na 15 kilometaraMinuli vikend na Kopaoniku pokazao je kako bi ova planina mogla i trebala da živi tokom cele letnje sezone. Čak tri manifestacije odvijale su se paralelno, i svaka, sadržajno drugačija, imala svoju publiku: Dani borovnice od 28. do 30. jula, brdska trka - Trail Race Kopaonik u subotu 29. jula i Mountain Bike „Tri strane Kopaonika“, u nedelju, 30. jula. Organizatori, MK Mountain Resort, TO Raška, TO Brus i Nacionalni park Kopaonik, kao domaćini ovog prostora koji izdaje dozvole za sve aktivnosti u ovom planinskom centru, više su nego zadovoljni pravcem razvoja ovih dešavanja, jer su osmi Dani borovnice, drugi Trail Race Kopaonik i četvrti MTB „Tri strane Kopaonika“ premašili sva očekivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poziv za pomoć u odabiru imena za novi Srpsko-Mađarski Kulturni Centar

 • PDF

Izgled budućeg Srpsko-Mađarskog Kulturnog Centra u MorahalomuU okviru Programa Interreg-IPA prekogranične saradnje Mađarske i Srbije pod brojem HUSRB/1601/31/0005 učestvuje i projekat pod nazvanom Colourful Cooperation. Noseći partner u projektu je DKMT Dunav-Kereš-Maroš-Tisa Nonprofit Razvojna agencija Euroregija, a Udruženje za razvoj zajednica i omladine Jedan za Drugog sa sedištem u Morahalomu, učestvuje kao partner.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Spektakularan vikend u hotelu Rtanj na Kop-u

 • PDF

Hotel Rtanj na Kopaoniku magnet za turisteHotel Rtanj na Kopaoniku, poznat je po atmosferi, okruženju, izmešten, a opet u srcu svih zbivanja na najlepšoj planini u Srbiji. Tako će biti i za vikend, od 28. do 30. jula, u vreme velikih događaja na Kopaoniku. Osim manifestacije Dana borovnica, koja se po osmi put održava u krugu Konaka, biće održana i “Trail race Kopaonik“ i spektakularna Biciklistička MTB trka „Tri strane Kopaonika“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Biljana Nikolić: Vlasina je velika istraživačka laboratorija na otvorenom

 • PDF

Biljana NikolićOpština Surdulica, situirana u Pčinjskom okrugu, na jugoistoku zemlje, sa oko 20 hiljada stanovnika, od čega je pola gradskog, a pola seoskog, sa skrivenim i neskrivenim prirodnim lepotama, kulturnim i istorijskim spomenicima, kao i turističkom ponudom, izaziva sve veće interesovanje Surduličana rasejanih po svetu, njihovih prijatelja, ali i turista željnih avanture otkrivanja do sada turistički relativno malo eksploatisanog.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Petar Knežević: Krupanj, savršen izbor za potpuni odmor

 • PDF

Ostvaruje se vizija bračnog para Knežević - na zadovoljstvo meštana i sve brojnijih gostijuKrupanj je živopisna varošica u podnožju Jagodnje, Boranja i Sokolske planine, kroz koju protiču rečice: Bogoštica, Kržava, Čađevica i Likodra. Krupanj ima status vazdušne banje, sa mikroklimom identičnom onoj na Zlatiboru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Britanski Guardian preporučuje Zlatibor kao celogodišnju turističku destinaciju

 • PDF

Čarobni ZlatiborTuristička organizacija Srbije (TOS) je u toku maja 2017. godine organizovala studijsku posetu novinara prestižnog britanskog medija „The Guardian“ u cilju promocije Srbije kao turističke destinacije.
U saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibora predstavljena je turistička ponuda regije Zapadna Srbija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com