Fri11172017

Poslednja izmena:06:31:04 AM

Back PRIVREDA

Privreda

Slatka jesen novosadskih preduzetnika u petak na FIMEK-u

Privredna akademija u Novom SaduUdruženje „Libertas“ pod pokroviteljstvom Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada, organizuje manifestaciju „Slatka jesen novosadskih preduzetnika“, koja će se održati u petak, 17. novembra 2017. godine, sa početkom u 10 časova, na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu - FIMEK, u amfiteatru „Prof. dr Slavko Carić“.
Manifestacija "Slatka jesen novosadskih preduzetnika" ima za cilj da doprinese promociji preduzetništva u pčelarstvu kroz podizanje svesti i unapređenje znanja o ulozi i značaju pčelarstva u poljoprivrednoj proizvodnji, potrebi umrežavanja i unapređenja proizvodnje, odnosno proizvodnje meda sa većom dodatom vrednosti, uvođenjem inovacija i povećanjem kvaliteta u skladu sa zahtevima inostranog tržišta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

GIS dan Srbije 2017 u Novom Sadu

Plakat kao najava ovog važnog događaja u RektoratuDepartman za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog PMF-a je ove godine organizator Međunarodnog “GIS dana Srbije 2017“. Svečano otvaranju ove konferencije, zakazano je za sredu, 15. novembra u 10 sati, Amfiteatar rektorata Univerziteta Novi Sad, Zorana Đinđića 1.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Tatjana Pivac: Povoljan pravac u razvoju kulturnog turizma i kulturnog nasleđa

Sa prve radionice PMF-a vezane za projekat KULTURWB u Galeriji Matice srpskeUniverzitet u Novom Sadu je u okviru 1. poziva Erasmus+ programa dobio 3 velika međunarodna projekta, od ukupno 147 odobrenih, iz kategorije KA2 (Cooperation for innovation and the exchange of good practices), a tim naučnika i saradnika sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematirčkog fakuluteta Univerziteta u Novom Sadu postao je rukovodilac jednog od tih projekata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Brojne aktivnosti u Privrednoj komori Vojvodine

Sa konstitutivnog sastanka u Privrednoj komori VojvodineSvakodnevne aktivnosti u Privrednoj komori Vojvodine (PKV) nastavljene su u cilju konstituisanja i u punoj meri aktiviranja svih segmenata u radu ove institucije, u nastojanju njihovog punog doprinosa u razvoju privrede Vojvodine i Srbije. Tako su u četvrtak, 9. novembra 2017. godine, svoje redovne aktivnosti imale čak dve Grupacije Udruženja usluga PKV.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Univerzitet Privredna akademija bogatiji za još jednog člana - Fakultet savremenih umetnosti

Obostrano zadovoljstvo postignutim sporazumomUniverzitet Privredna akademija u Novom Sadu, u sredu 08.11.2017. godine, potpisao je ugovor sa Fakultetom savremenih umetnosti iz Beograda, čime je postao bogatiji za još jednog člana i još jedno naučno polje.
Univerzitet Privredna akademija je do sada imao u svom sastavu pet fakulteta: Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, Stomatološki fakultet, Fakultet za primenjeni mendažment, ekonomiju i finansije i Farmaceutski fakultet i tri naučne oblasti: društveno-humanističku, tehničko-tehnološku i medicinsku oblast.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tematska radionica projekta CULTURWB novosadskog PMF-a

Sa jedne od prethodnih radionica u Novom SaduProjekat “Jačanje kapaciteta za promene u turizmu na Zapadnom Balkanu - izgradnja kompetencija za kvalitetno upravljanje kulturnim nasleđem i kulturnim turizmom –CULTURWB”, je koordinatorski projekat Univerziteta u Novom Sadu iz EU programa Erazmus plus, započet u decembru 2016. godine sa trajanjem do 2019.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konstituisana Grupacija za trgovinu u Udruženju usluga Privredne komore Vojvodine

Sa prve konstitutivne sednice GrupacijeU Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u ponedeljak 07.11.2017. godine, održana je prva konstitutivna sednica Grupacije za trgovinu u okviru Udruženja usluga PKV, koja broji 13 članova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Američki san se živi u Skandinavskim zemljama

Finski ambasador Perti Ikonen i prof. dr Marijana Carić sa saradnicama uoči početka predavanjaAmerički san se ne živi u Americi, već u Skandinavskim zemljama - izjavio je Nj.E. ambasador Finske Republike u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, Perti Ikonen (Pertti Ikonen), predavanju pod nazivom ,,100 godina Finske Republike“ održanom u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu. Bilo je to jedno u nizu ovogodišnjih gostovanja ambasadora stranih zemalja na ovoj visokoškolskoj ustanovi, prejekat kojim se malo koji fakultet u našoj zemlji može pohvaliti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredni forum u Banjaluci najavio nove mogućnosti saradnje

Obraćanje potpredsednika Pokrajinske vlade, Đorđa MilićevićaPreko 60 vojvođanskih i privrednika iz Republike Srpske, učestvovalo je na Privrednom forumu u Banjaluci održanom u četvrtak, 02. 11. u Privrednoj komori Republike Srpske (PKRS), a u zajedničkoj organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV) i PKRS, uz podršku Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srpske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani Vojvodine u Podgorici potenciraju turističku, ali i privrednu i kulturnu saradnju između Vojvodine i Crne Gore

Iskorišćena prilika za dalje produbljivanje poslovnih veza- Ovo je prvi put da se turistička ponuda Vojvodine predstavlja u Podgorici zahvaljujući gradu Podgorici i njenom gradonačelniku, gospodinu Slavoljubu Stijepoviću, i njegovim saradnicima - izjavio je predsednik Pokrajinske Vlade, gospodin Igor Mirović, obilazeći štandove u okviru „Vojvođanskog sokaka“, vidno zadovoljan kompletnom postavkom, organizacijom, kao i raznovrsnošću i kvalitetom ponuđenih proizvoda, na manifestaciji Dani Vojvodine u Podgorici, 27. i 28. oktobra, na Trgu nezavisnosti, u centru grada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvođani dvodnevnom promocijom pozvali Podgoričane u posetu

Atraktivni i sa ukusom - Dani Vojvodine u PodgoriciU organizaciji Turističke organizacije Vojvodina i uz podršku Pokrajinske vlade, u Podgorici je 27. i 28. oktobra, sa ciljem predstavljanja turističkih, privrednih i kulturnih potencijala, po prvi put održana manifestacija „Dani Vojvodine u Podgorici“. „Vojvođanski sokak“ je tokom dva dana bio glavna promenada u ovom, od 1946. godine, prestonom gradu Crne Gore, situirana na Trgu nezavisnosti, sa početkom u petak, u vreme vraćanja metalnog krsta na vrh podgoričke Sahat-kule iz 1667., postavljenog krajem XIX veka, skinutog zbog rekonstrukcije objekta, i uoči 24. „Podgoričkog maratona 2017“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan Privredni forum u Podgorici

Privredni forum otvorio nove mogućnosti saradnjeOko 50 privrednika okupilo se danas u Privrednoj komori Crne Gore (PKCG) u Podgorici na Privrednom forumu, u organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV) i PKCG, uz podršku Pokrajinske vlade. Predsednik PKV Boško Vučurević na otvaranju Foruma rekao je da je za unapređenje položaja privrednika, potrebno ojačati privredni ambijent i zajedničkim snagama, pospešiti dalji razvoj regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com