Thu05252017

Poslednja izmena:08:28:45 AM

Back PRIVREDA

Privreda

Ognjan Krstić: Savez Srba u Rumuniji čuvar srpskog identiteta

Obraćanje Ognjana Krstića na Danima Vojvodine u TemišvaruGospodin Ognjan Krstić je predsednik Saveza Srba u Rumuniji, krovne organizacije srpske nacionalne manjine sa sedištem u Temišvaru, osnovane 1989. godine, na čiju se pomoć Srbi mogu osloniti pri dolasku u Rumuniju, ali i rumunski građani koji mogu dobiti preporuku koja mesta treba posetiti u Vojvodini i Srbiji. Ova organizacija je uvek prisutna i na događajima poput „Dana Vojvodine“, upravo po drugi put održanih u Temišvaru, gde je građanima ovog prelepog grada predstavljena turistička ponuda AP Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredni i turistički potencijali Vojvodine predstavljeni u Temišvaru

Dragica Samardžić i Ivan ĐokovićDa turizam povezuje ljude, spaja regione i doprinosi razvoju privrede, pokazala je i nedavno održana dvodnevna manifestacija „Dani Vojvodine“ u Temišvaru, koju organizuje Turistička organizacija Vojvodine (TOV), uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Privredne komore Vojvodine (PKV) i Privredne komore Timiš.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivan Đoković: Još mnogo prostora za saradnju između Srbije i Rumunije

Ivan ĐokovićPo drugi put u Temišvaru, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, 17. i 18. maja, održani su „Dani Vojvodine“ u Temišvaru. Polazna ideja i cilj ove manifestacije je da se kroz promociju turističkih potencijala AP Vojvodine, intenzivnije povežu turistički radnici dve zemlje radi povećanja broja rumunskih turista u severnoj srpskoj pokrajini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Oleksandr Aleksandrovič: Turistička saradnja između Srbije i Ukrajine ima veliki potencijal

Njegova ekselencija Oleksandr Aleksandrovič u društvu zaposlenih u TONS-uU okviru višednevne manifestacije „Dani Ukrajine“ u Novom Sadu, koja ima za cilj probližavanje kulture dva naroda, u prostorijama Informativnog centra Turističke organizacije Novog Sada, u ponedeljak, 22. maja, održana je konferencija za novinare na kojoj je o turističkim vezama Srbije i Ukrajine govorio ambasador Ukrajine u Srbiji, njegova ekselencija, gospodin Oleksandr Aleksandrovič.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragoljub Simonović: Glavni prioritet Opštine Grocka je poljoprivreda

Dragoljub Simonović u intervjuu za portal TOPSRBIJA.COMDragoljub Simonović, predsednik Opštine Grocka, na tek završenom 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, na zajedničkom štandu Opštine i poljoprivrednika, govorio je o pravcima razvoja ove opštine, onome što je do sada učinjeno i onome što se planira da unapredi ovaj poljoprivredni kraj. Po njegovim rečima, nema dvojbe da je glavni prioritet Opštini Grocka poljoprivreda, s obzirom da se 60% stanovništva bavi ovom privrednom granom, da je Grocka najveći proizvođač kajsije, breskve i trešnje u Srbiji, treća u proizvodnji kruške, peta sa jagodama, grožđem, jabukom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine i Dnevnik-Poljoprivrednik ozvaničili saradnju

Dr Gordana Radović i Boško VučurevićPrivredna komora Vojvodine (PKV) i „Dnevnik-Poljoprivrednik“ AD Novi Sad, potpisali su u sredu, 17. maja 2017. godine, Sporazum o saradnji. Ispred PKV Sporazum je, na štandu PKV na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, potpisao predsednik Boško Vučurević, a ispred lista „Dnevnik-Poljoprivrednik“ direktorica, dr Gordana Radović.
Cilj zaključivanja Sporazuma je razvijanje međusobne saradnje i unapređenje odnosa strana potpisnica radi efikasnijeg ostvarivanja zajedničkih ciljeva - razvoja poljoprivrede, agroprivrede i ruralnog razvoja na području AP Vojvodine i Republike Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Diplomirani inženjer saobraćaja na FIMEK-u

Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom SaduStudijski program Drumski saobraćaj i transport je koncipiran u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, Bolonjskom deklaracijom i standardima za akreditaciju. Namenjen je onima koji žele da steknu sadržajna i kvalitetna, kako teorijska tako i praktična znanja, koja će im omogućiti da postanu uspešni profesionalci sposobni da planiraju, projektuju, upravljaju i kontrolišu procese i sisteme u raznim vidovima, oblastima i tehnologijama drumskog saobraćaja, transporta, komunikacija i logistike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan Vojvođansko-mađarski poslovni forum na Poljoprivrednom sajmu

Sa potpisivanja sporazuma o saradnjiVojvođansko-mađarski poslovni forum, u organizaciji Skupštine AP Vojvodine, Ambasade Mađarske u Republici Srbiji, Mađarsko-srpske trgovinsko-industrijske komore, Trgovinske kuće Mađarske i Privredne komore Vojvodine (PKV), a pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, održan je u četvrtak, 18. maja 2017. godine u okviru 84. Međunarodnog sajma poljoprivrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poslovni susreti organskih proizvođača u Privrednoj komori Vojvodine

Marija Nikolajev i Boško VučurevićPrivredna komora Vojvodine (PKV) i Vojvođanski klaster organske poljoprivrede (VOK) potpisali su u utorak, 16. maja 2017. godine Memorandum o saradnji u Privrednoj komori Vojvodine, a u okviru drugih po redu Poslovnih susreta organskih proizvođača, koje organizuje VOK u saradnji sa PKV. Sporazum su potpisali predsednik PKV Boško Vučurević i menadžer VOK Marija Nikolajev.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan poslovni forum Srbija-Ukrajina u Privrednoj komori Vojvodine

Produbljena postojeća poslovna saradnja između srpskih i ukrajinskih privrednikaTreći po redu poslovni forum „Srbija-Ukrajina“, u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS), Privredne komore Vojvodine (PKV), Ukrajinske trgovinsko-industrijske komore i Vojvođanskog metal klastera (VMC), održan je u ponedeljak, 15. maja 2017. godine u PKV, a pod okriljem 84. međunarodnog sajma poljoprivrede. Tema ovogodišnjeg poslovnog foruma, koji je okupio više od 60 privrednika iz Ukrajine i Srbije, jeste proizvodnja i trgovina poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, kao i poljoprivredom mehanizacijom.
Poslovni forum „Srbija-Ukrajina“ otvorio je potpredsednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević, koji je istakao da je današnji skup sjajna prilika za produbljivanje postojeće saradnje srpskih i ukrajinskih privrednika, ali i za uspostavljanje nove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Pekez: Metalski sektor Srbije je vitalan i beleži konstantan rast

Saradnjom do još boljih rezultataU prostorijama Privredne komore Vojvodine nedavno je potpisan Memorandum o saradnji između PK Vojvodine i Vojvođanskog metalskog klastera (VMK) i time uspostavljena osnova za trajnu i kontinuiranu saradnju. Memorandum su potpisali predsednik PKV, gospodin Boško Vučurević i menadžer VMK, gospodin Zoran Pekez. Cilj potpisivanja Memoranduma po rečima gospodina Pekeza je pospešivanje i kanalisanje dalje saradnje, kako bi efekti bili bolji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bojan Orlović: Razmišljajte o svojoj bezbednosti i bezbednosti svoje dece

Bojan OrlovićPrvo smo sve činili da se udaljimo od prirode. Sada sve činimo kako bismo joj se približili. Oni sportskog duha neretko se odlučuju za sve popularnije outdoor sportove. Bilo da je reč o ekstemnim, adrenalinskim ili običnim avanturijama, svima njima je zajednički boravak u prirodi. I bez obzira da li je motiv iskušavanje granica mogućnosti ili zabava, priroda često nepredvidljiva, može da iznenadi one nespremne da se suoče sa realnim opasnostima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com