Sun01212018

Poslednja izmena:10:16:01 AM

Back PRIVREDA

Privreda

Novosadski sajam ostvario poslovni prihod od 600 miliona dinara

Slobodan CvetkovićU 2017. Sajam je posetilo око 300.000 ljudi, poslovna dobit je oko 40 miliona, otplaćeni su stari krediti i skinute hipoteke s velikog broja objekata. Prihodi su povećani za osam odsto. To su samo neki od najvažnijih podataka, koje je direktor Novosadskog sajma, gospodin Slobodan Cvetković, izneo na tradicionalnoj novogodišnjoj KZN.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi kapital za Novi Bečej

Saša MaksimovićGodinu 2017. Opština Novi Bečej završava sa 390.000 miliona dinara uloženih u investicije u opštinu, od čega je više od 70% finansirano iz republičkih, pokrajinskih i evropskih fondova.
Plan za narednu godinu je početak izrade projekta fabrike vode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Završna svečanost Dani informatike u školama Vojvodine 2017 . na FIMEK-u

Jasmina Filep sa nagradom prof. dr Stjepan Han u društvu prof. dr Dragana Soleše i Dragana GrahovcaNa Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 20.12.2017. godine održana je završna svečanost „Dani informatike u školama Vojvodine 2017“ na kojoj je dodeljena prestižna nagrada - plaketa „prof. Stjepan Han“ osnovnoj školi „Miloš Crnjanski“ iz Srpskog Itebeja, najuspešnijoj školi u promociji i primeni informacione tehnologije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević: Iza PMF-a stoje rezultati

Obraćanje prof. dr Milice Pavkov Hrvojević na godišnjem skupu Marketing tima PMF-aSvake godine Prirodno-matematički fakultet Univerzitet u Novom Sadu, jedna od najuspešnijih i najbitnijih ustanova kada su nauka i obrazovanje u pitanju, kalendarsku godinu završava presekom događanja, rezimiranjem uspeha koji su obeležili odlazeću godinu. Dekanica prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, obraćajući se predstavnicima medija, osvrnula se na nekoliko celina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MATEMATIČKE SUBOTE se nastavljaju na Prirodno-matematičkom fakultetu

Prilika za matematičare da upotpune svoje znanjeOve subote, 16. decembra Prirodno-matematički fakultet poziva zainteresovane na dva zanimljiva predavanja.
Predavanje Kristine Ago je od 10h na temu “Značajne tačke trougla”.
Pored četiri najpoznatije značajne tačke trougla koje se proučavaju u školama (centri opisane i upisane kružnice, ortocentar i težište) u svakom trouglu se može izdvojiti još veliki broj zanimljivih tačaka: Toričelijeva, Brokarova, Žergonova, Lemuanova,… Na ovom predavanju posetioci će se upoznati sa nekima od njih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan austrijsko - srpski poslovni susret u Beču

Žive aktivnosti Privredne komore Vojvodine u zemlji i inostranstvuViše od 70 austrijskih i srpskih kompanija okupilo se u Beču na konferenciji „Serbia meets Austria - Explore Serbia's industrial hub Vojvodina“, na kojoj su predstavljeni potencijali za ulaganje u Vojvodini. Organizator konferencije je konsalting kuća „Grimex Consult“ iz Beča, uz podršku Pokrajinske vlade i Privredne komore Vojvodine (PKV). Delegaciju AP Vojvodine predvodili su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik PKV Boško Vučurević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan susret internih revizora u PKV

Sa sastanka u Privrednoj komori VojvodineEdukativni skup internih revizora na temu „Poslovna etika i etičke dileme“, namenjen internim revizorima i rukovodiocima preduzeća i drugih organizacija i članovima organa upravljanja, održan je danas u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u organizaciji Udruženja internih revizora Srbije (UIRS), a u saradnji sa PKV.
Na skupu je istaknuto da, pored uobičajenih ciljeva koje imaju susreti namenjeni profesionalnom usavršavanju, za UIRS ovaj skup ima i širu društvenu dimenziju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Dragoslav Ivanišević: Odlična saradnja Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu sa privredom traje decenijama

Ekipa Poljoprivrednog fakulteta na Sajmu Nauka za privreduMogućnost povezivanja nauke i privrede, kao osnov za dugoročan razvoj svih sektora društva, tema je Sajma „Nauka za privredu“ koji je održan 04. i 05. decembra u Kongresnoj sali Novosadskog sajma, na inicijativu Pokrajinske vlade. Jedan od učesnika ove sajamske priredbe je i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, sa ciljem prezentacije delatnosti fakulteta u okviru svih osam departmana, sa svim segmentima kojima može da podrži privredu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jelena Viktorova: Educons razvija novi koncept saradnje Univerziteta i privrede

Ekipa Univerziteta Educons sa članovima Privredne komore Vojvodine na Sajmu Nauka za privreduDa je Univerzitet Educons u Sremskoj Kamenici dinamična visokoškolska ustanova koja prati i usvaja naučne i obrazovne trendove, prvenstveno po ugledu na primere dobre prakse koji dolaze sa prestižnih univerziteta sa Zapada, potvrđuju brojne inovacije jedinstvene na našem prostoru. Ove godine otvoren je sportski centar kojem je prehtodilo otvaranje studentskog doma Educons, i na taj način, kroz jedan zaokružen studenski sadržaj Univerzitet promoviše zdrav koncept učenja: učim - živim - bavim se sportom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Matematičke i hemijske čarolije za vikend na novosadskom PMF-u

Prilika da se saznaju odgovori na mnoge nepoznanice iz hemije i matematikeZa predstojeći vikend biće mnogo lepih i zanimljivih dešavanja na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu (PMF), Trg Dositeja Obradovića broj 3.
Petak, 8. decembar, rezervisan je za manifestaciju Dani matematike. Toga dana u zgradi Departmana za matematiku i informatiku PMF-a, od 14h, biće organizovan Simpozijum pod nazivom „Savremeni problemi matematike“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Pekez: Tehnološka opremljenost naših kompanija u zaostatku za konkurenstkim svetskim kompanijama

Vojvođanski privrednici izuzetno zadovoljni ostvarenim na Industrijskom samitu u BursiU saradnji sa PK Vojvodine i PK Bursa (Turska), Vojvodina Metal Klaster (VMC) organizovao je posetu svojih članova industrijskom sajmu u Bursi (Turska) - Bursa industrial sumit - BURSMETAL2017. Sajam je bio međunarodnog-interkontinentalnog karaktera.
Iz naše zemlje bilo je prisutno 29 kompanija/58 lica - predstavnika (svi su članovi VMC).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine i Radio televizija Vojvodine potpisale Protokol o saradnji

Boško Vučurević i Miodrag KopricvicaPrivredna komora Vojvodine (PKV) i Radio televizija Vojvodine (RTV) potpisale su danas Protokol o saradnji, u cilju informisanja i bližeg upoznavanja javnosti o događajima i temama od značaja za javnost u AP Vojvodini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com