Fri11172017

Poslednja izmena:06:31:04 AM

Back REPORTAŽE

Reportaže

Promocija manifestacije Manić-Tisa 63 u subotu na Ribljoj pijaci

 • PDF

Sa prošlogodišnje promocijeSubota, od 12:00 časova ispred Špajza Salaša 137 na Ribljoj Pijaci - očekujemo vas ove subote na Ribljoj Pijaci oko podneva, kada ćemo promovisati tradicionalnu manifestaciju MANIĆ-TISA 63 2017. Pozivamo vas da probate kulinarske specijalitete kao što su banatski vulkan čvarci, sekelj gulaš, rebarca sa krompirom, kupus sa kobasicama, tiska riblja čorba…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milorad Lonić: Festival zlatnih ansambala Vojvodine po meri mladih ljudi

 • PDF

Milorad Lonić (u sredini) nije izdržao da se ne uhvati u kolo na kraju programaZavršno veče „Festivala zlatnih ansabmala Vojvodine“ i nastupom najboljih igrača kulturno-umetničkih društava iz cele Vojvodine i sa gostima iz Beograda, povodom obeležavanja Dana prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. godine, na SPENS-u, u Novom Sadu, prikazalo je još jednu pobedu mladosti, kreativnosti i lepote igrara, pesama, običaja, nošnji narodna i narodnosti Vojvodine i Republike Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Klub ljubitelja reke Tise iz Novog Bečeja poziva na tradicionalnu manifestaciju MANIĆ-TISA 63 2017

 • PDF

Pripremite se za spektaklUpoznajte tiskog bakalara
Zimski ribolov uz tradicionalni vojvođanski svinjokolj okupiće rekordan broj takmičara i gostiju na 6. Međunarodnoj manifestaciji “Manić-Tisa 63“, koja će se održati od 8. do 10. decembra 2017. u Novom Bečeju. Zimi kada većina ribolovaca odlaže svoj pecaroški pribor, ovde kod nas zahvaljujući ribi fenomenu naših voda Lota-Lota (lat) ili Manić, prava sezona tek počinje i praktično zahvaljujući maniću nikad se ne prekida.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvi pčelarski sajam Dunavskog regiona na Novosadskom sajmu

 • PDF

Plakat kao pozivnicaPrvi pčelarski sajam Dunavskog regiona u Novom Sadu, biće priređen u petak, 10. i subotu, 11. novembra. Na Sajmu će biti predstavljena oprema i repromaterijal za pčelarstvo, ambalaža, med, pčelinji proizvodi i kozmetički preparati. Tim povodom danas je na Novosadskom sajmu održana konferencija za novinare.
Prema rečima rukovodioca Službe za ocenu kvaliteta Novosadskog sajma, Dragana Pajića, pored izlagačkog segmenta u Hali “Master”, u Kongresnom centru će biti priređene tribine i predavanja namenjene pčelarima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Festival zlatnih ansambala u nedelju u Novom Sadu

 • PDF

Nastup FA Vila na jednom od prethodnih festivalaAnsambl "Vila" poziva sve ljubitellje pesme i igre i jedinstvenu smotru tradicije naših krajeva na Gala koncert folklornih ansambala u okviru "IX Festivala zlatnih ansambala" - Novi Sad, nedelja, 12.11.2017. godine, Velika dvorana JP SPC "Vojvodina" (SPENS), sa početkom u 18:00 časova. Ulaznice po ceni od 300 dinara su u prodaji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Niko ne pravi bolje čvarke od Kaćana

 • PDF

Pozdravni govor zamenice predsednika Skupštine Grada Novog Sada, Branke BežanovDa su kaćki čvarci najbolji, potvrđuje prestižna manifestacija „Čvarak fest“, organizovana 8. put zaredom u živopisnom mestu Kać kraj Novog Sada, koja osim sve većeg broja izlagača i učesnika, privlači sve brojniju publiku. Čvarci su nekada bili jelo siromašnog sloja društva. Danas su delikates. Umeće njihove proizvodnje odnegovalo je prave majstore, specijalizante u proizvodnji čvaraka, jer kako tvrdi član Organizacionog odbora manifestacije „Čvarak fest“, gospodin Miroslav Piljić:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

XIV Forum hotelijera 10. novembra u Beogradu za lidere - kreatore budućnosti

 • PDF

Logo foruma koji će imati eminentne predavačeJedan od najvećih i najstarijih godišnjih skupova hotelskih menadžera u Srbiji, 14. Forum hotelijera, održaće se 10. novembra 2017. u hotelu "Falkensteiner" u Beogradu.
Ovaj događaj, čija je tema LIDERSTVO: Filozofija, Veština ili Talenat?!, okupiće KREATORE BUDUĆNOSTI - lidere hotelske industrije, sjajne motivacione govornike koji će sa učesnicima Foruma podeliti svoje znanje, iskustvo, svoju viziju budućnosti ove najprosperitetnije i najbrže rastuće industrije u svetu!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sijao Novosadski sajam

 • PDF

Ovogodišnji laureati sajma SjajUčesnici iz 8 zemalja; 50% izlagača više nego u 2016. godini; Nove izložbe; Stručni skupovi; Nastup 6 srednjih stručnih škola; 73% stručne posete - to bi ukratko bilo najvažnija informacija o Međunarodnoj izložbi zlatarstva i časovničarstva SJAJ, održanoj na Novosadskom sajmu od 2. do 5. novembra. Ulaz je bio besplatan uz registraciju posetilaca. Izložbu je posetio Hari Ričard Džejms Kandu (Harry Richard James Kandou), ambasador Indonezije u Srbiji, a videli su je i zlatari Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske, Hrvatske, Turske, Mađarske i Bugarske, kao i učenici Škole primenjenih umetnosti u Šapcu, Tehnoart Beograd - škole za mašinstvo i umetničke zanate, novobeogradske Politehnike - škole za nove tehnologije, Mašinsko-saobraćajne škole u Čačku, novosadske Srednje mašinske škole i Škole „Milan Patrović”. Od ukupnog broja registrovanih posetilaca oko 73 odsto bila je stručna publika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PG Živanović: Paradajz sa kakvim se još niste upoznali

 • PDF

Mladi i uspešni GolubinčaniDva druga, Nikola Lazić i Dušan Živanović iz Golubinaca (opština Stara Pazova), prvi veterinarski tehničar sa stažom u komercijali i veterini, drugi ekonomski tehničar, jedno vreme krupije u kazinu na brodu, rešili su pre tri godine da uzmu stvar u svoje ruke i započnu sopstveni biznis. Ljubav prema kulinarstvu i gastronomiji uopšte, Nikole Lazića, te resursi od 15 ha zemlje i sva potrebna mehanizacija za njenu obradu, doveli su do toga da naprave plan i nametnu, pre svega domaćem tržištu, kakvim jedinstvenim i kvalitetnim proizvodom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Peta Sarmijada u Bačkoj Topoli u nedelju, 05. novembra

 • PDF

Sarmijada - pet godina ranijeFutog ima Kupusijadu, Mrčajevci takođe manifestaciju pod istim nazivom, ali potpuno drugačiju, a jedino Bačka Topola ima takmičenje u pripremanju sarme - Sarmijadu. Sarma nije izrazito vezana za Bačku Topolu. Pa iako se ovo tradicionalno jelo priprema se na teritoriji cele Srbije, Bačka sarma razlikuje se od one iz centralne i južne Srbije. Ovde gotovo svaka porodica ima svoj tajni (nasleđeni) recept, a ima i onih specijalnih, sa tunjevinom, sa orasima, pa čak i sa ribom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Veliki maskenbal u Areni 31. oktobra

 • PDF

Plakat kao pozivnica za maskenbalArena Cineplex u Novom Sadu, u utorak, 31. oktobra, organizuje veliki maskenbal! Svi kostimirani posetioci dobijaju popust na specijalne Halloween kombo pakete dok filmove mogu pogledati po Happy Day cenama! Pretpremijerno će biti prikazan film Slagalica strave te cena ulaznice samo za ovaj film iznosi 350 dinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Više od 18.000 posetilaca videlo 30 premijera i za pet dana kupilo oko 200 automobila

 • PDF

U punom sjaju - Novosadski sajam automobila 2017.Sajam automobila u Novom Sadu, održan je posle tri godine. Tokom pet dana, u halama „Master“, 1, 1a, 2, 4 i Kongresnom centru, predstavljeno je oko 40 automobilskih brendova i više od 30 premijera, organizovane su brojne edukacije, stručni skupovi i predavanja, održan je Sajam saobraćaja, a ogromno interesovanje posetioci su pokazali za „Tuning Day“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com