Tue03282017

Poslednja izmena:08:38:54 AM

Back TURIZAM

Turizam

Kapija uspeha PKV za Etno naselje i hotel Vrdnička kula

 • PDF

Direktor Hadi Mansouri sa saradnicama u razgovoru sa predsednikom PKV Boškom VučurevićemJedan od dobitnika prestižne nagrade „Kapije uspeha“ Privredne komore Vojvodine, u kategoriji hotelskog zdravstvenog, kongresnog i poslovnog centra, je Etno naselje i hotel “Vrdnička kula”, Banja Vrdnik.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička šetnja kroz Vršac

 • PDF

Grupa slovenačkih turista nije propustila da obiđe grad vina uzduž i poprekoTuristička organizacija Vršac, kad god se pojavi u ulozi organizatora ili suorganizatora gradskih događaja, nastoji da sa posetiocima, gostima grada podeli što više lepota Vršca, njegove okoline, upozna ih sa njegovim znamenitostima. Tako je bilo i u vreme XII Vinofest-a održanog 17. i 18. marta, kada je TO, usled velikog interesovanja gostiju, organizovala čak tri panoramske šetnje gradom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur iz Vrnjačke Banje nominovan za prestižnu Evropsku nagradu

 • PDF

U očekivanju dobijanja prestižne Evropske nagradeEvropska biznis asocijacija kandidovala je Specijalnu bolnicu za lečenje i rehabilitaciju Merkur u Vrnjačkoj Banji za prestižnu evropsku nagradu za najbolju regionalnu bolnicu i menadžera godine. Tim povodom predstavnici Merkura, direktor dr sci med Dejan Stanojević i rukovodilac marketinga, Miodrag Miljković, prisustvovaće svečanoj ceremoniji proglašenja pobednika u Londonu, 28. marta. Nagrade će biti dodeljene u okviru samita lidera “Dostignuća 2017” koji predstavlja platformu o novim trendovima, ulozi direktora u dostignućima kompanije i razvitku regiona, ulaganju u napredne regione, teritorije i poslove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nataša Pavlović: Vršac je grad divnih ljudi izuzetne kulture

 • PDF

Nataša Pavlović sa predstavnicima Vinarije GalotTradicija organizovanja manifestacija, festivala vina, Vrščanima nije skorašnjeg datuma. Početkom prošlog veka, tačnije 1902. godine, održan je Prvi kongres vinogradara uz izložbu vina, grožđa i proizvoda zanatstva namenjenih vinogradarstvu. Pravi mali sajamski grad Vršac je bio u vreme Drugog kongresa, koji je imao međunarodni karakter, i na kojem je bilo prisutno 740 učesnika iz zapadne Evrope.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tatjana Palkovač: Manifestacije Vinofest i Grožđebal su brendovi Vršca

 • PDF

S leva na desno: Tatjana Palkovač sa saradnicama Ivanom Vargom, Jasnom Živković i Tanjom CvetićaninDobrodošli u Vršac, grad pod kulom okružen morem vinograda, reči su kojima su Vrščani i ove godine, dočekivali svoje goste, učesnike i posetioce XII „Vinofest“-a, održanog u ovom zvanično jedinom vinskom gradu u Srbiji, 17. i 18. marta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mirjana Vujasinović: Ruma ima idealne uslove za sportsko-rekreativni turizam

 • PDF

Originalnim nastupom TO Ruma privukla je veliku pažnju posetilaca Sajma turizma u BeograduPod sloganom „Divan je kićeni Srem“, treću godinu za redom, uz bogat kulturno-zabavni program i gastronomsku ponudu, zajednički nastup na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, osam turističkim organizacija iz Srema: Šid, Stara Pazova, Ruma, Inđija, Irig, Pećinci i Sremski Karlovci, po mnogima je bio najatraktivni i najzabavniji. Direktorka Turističke organizacije opštine Ruma, gospođa Mirjana Vujasinović, kaže da Ruma tradicionalno mnogo nudi, a da je poslednjih godina u prvom planu afirmacija sportsko - rekreativnog turizma, pre svega vezano za izletište Borkovac, gde su se stvorili idealni uslovi za razvoj ovog vida turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ranko Milanović: Tara, najsigurnije stanište za 50-tak mrkih medveda uskoro turistička atrakcija

 • PDF

Ranko MilanovićNajlepša planina zapadne Srbije - Tara, prosečne nadmorske visine 1.000 - 1.200 metara, sa najvišim vrhom Kozji rid (1.592) i najnižom kotom na kojoj se nalazi jezero Perućac (291), 13. jula 1981. godine je, odlukom Narodne skupštine SR Srbij,e proglašena Nacionalnim parkom, a briga o njoj poverena JP Nacionalni park „Tara“. Pretpostavlja se da su obronke Tare na severnoj strani u tercijeru zapljuskivali talasi Panonskog mora, što objašnjava opstanak nekih retkih vrsta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Julkica Mitrašinović: Promocija pilot projekta receptivnog turizma u Vršcu

 • PDF

Julkica MitrašinovićTurističku organizaciju opštine Vršac, prisutnu krajem februara na 39. Sajmu turizma u Beogradu, podržala je i lokalna samouprava Grada Vršca. Pored predstavljanja i promocije najveće manifestacije, ove godine jubilarnih 60-tih „Dana berbe grožđa“, treće nedelje septembra, te predstojećeg 12. Vinofesta (17. i 18. marta),Vršac je ponudio i neke nove turističke programe za dolazak gostiju tokom čitave godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina na Putu svile

 • PDF

Sa sajma u BerlinuTuristička organizacija Vojvodine predstavila se na ovogodišnjem Internacionalnom sajmu turizma „ITB 2017“, koji je održan u periodu od 08. do 12. marta 2017. godine u glavnom gradu Nemačke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boban Marković: Knjaževac i Stara planina jedinstvena turistička destinacija

 • PDF

Spektakularna prezentacija Knjaževca na Sajmu turizma u BeograduJedno od najatraktivnijih predstavljanja turističke ponude u hali IV na na nedavno održanom 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, imala je Turistička organizacija Knjaževac. Trubački orkestar „Barka“, Udruženje za negovanje tradicije „Izvor“, Džervin PPK Knjaževac, brojna seoska turistička domaćinstva, JP „Stara planina” sa prezentacijom hotela „Stara planina” na Jabučkom ravništu, a sve je to začinio najmlađi i najbolji kuvar Srbije, Stefan Stanković pripremivši lokalne specijalitete i specijalitete są roštilja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljubica Bošković: Upoznajte opštinu Pećince kroz turističku rutu

 • PDF

Ljubica BoškovićPoslednje tri godine pod sloganom koji odgovara istini - „Divan je kićeni Srem“, na sajmovima širom zemlje združeno nastupaju sremske opštine. Lepota, raznovrsnost, inovativnost je ono što privlači veliki broj znatiželjnih posetilaca, ali i medijskih kuća.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Temerin predstavio turističku ponudu na Sajmu UTAZAS u Budimpešti

 • PDF

Jegrička, jedan od temerinskih biseraTuristička organizacija opštine Temerin predstavila je turističku ponudu naše opštine na sajmu turizma „UTAZAS“ u Budimpešti, koji je održan u periodu od 02. do 05. marta, a u okviru štanda Turističke organizacije Vojvodine. Pored TOO Temerina, učestvovalo je više od 20 predstavnika lokalnih turističkih organizacija i predstavnika turističke privrede iz cele Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com