Fri11242017

Poslednja izmena:10:44:18 AM

Back TURIZAM

Turizam

Zima na salašima 2017/18.

 • PDF

Gastronomska ponuda - jedan od aduta vojvođanskih salašaDavno su putovanja prestala da budu zavisna od vremena. Ona su moguća u svim godišnjim dobima, a sve češće su upravo planinski centri najposećenije letnje destinacije. Promotivna kampanja Turističke organizacije Vojvodine „Zima na salašima“ ima za cilj da istakne turističku ponudu salaša, pored čardi, najprepoznatljivijeg turističkog proizvoda vojvođanske ravnice, i ukaže na mogućnosti dobrog provoda i u zimskom periodu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistički izazov - Skrivena blaga opštine Pećinci

 • PDF

Etno kuća - sedište TOO PećinciNajposećenije turističke destinacije Srbije su veliki gradovi, planinski centri, nacionalni parkovi. Međutim, ima jedna oblast sa izvanrednim prirodnim odlikama i bogatom kulturno-istorijskom tradicijom, vanredna za razvoj eko i etno turizma. To je opština Pećinci čijim obodom meandrira, stvarajući brojne sprudove i rukavce, moćna reka Sava, u kojoj se nalazi Specijalni rezervat prirode Obedska bara sa ogromnim bogatstvom biodiverziteta i značajnim prisustvom retkih i ugroženih vrsta od nacionalnog i međunarodnog značaja. U ovoj opštini se, kraj sela Kupinova, nalazi svedočanstvo poslednje srpske srednjovekovne prestonice - grada Kupinika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Samardžija: Salaš 137 pun šarma i zimi

 • PDF

Aleksandar Samardžija (prvi s desna) upoznao je grupu novinara sa delićem salašarske tradicijePomisao da se zimi na salašima ništa ne dešava je zabluda. Zima na salašima je vreme manifestacija koje su vezane za način salašarskog života, koji čenejski Salaš 137, godinama unazad nastoji da oživi. Jedan vikend bio je posvećen pripremi kitnikeza - specijaliteta od dunja, vikend ranije, pečenju paprike i kuvanju ajvara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promo tura Turističke organizacije Vojvodine - Palić, Subotica, Vinarija Tonković, Majkin salaš

 • PDF

Susret sa Zvonkom Bogdanom u Subotici bio je šlag na tortu ove promo turePredstavnici medija, učesnici promotivne ture Turističke organizacije Vojvodine Zima na salašima, u subotu uveče, 18. novembra 2017. godine, dalje vodio na sever, na Palić, destinaciji koja ove godine proslavlja 555 godina svoga postojanja..

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promo tura Turističke organizacije Vojvodine - Zima na salašu Capriolo

 • PDF

Upoznavanje sa ponudom Salaša Capriolo i Vinarije BrindzaNakon posete Novom Sadu, Špajzu Salaša 137, i kultnom Salašu 137 na Čeneju, put je predstavnike medija, učesnike promotivne ture Turističke organizacije Vojvodine, u subotu popodne, 18. novembra 2017. godine, dalje vodio na sever, do Bačke Topole, Salaša Capriolo i relativno mlade Vinarije Brindza, vlasnika Lajoša Brindze, koja je na sebe preuzela ozbiljnu ulogu vraćanja vinske kulture na Telečku i na dobrom je putu da u tome uspe. Pogotovo zbog činjenice što u jednom mahu turista ovde ima u ponudi dve atrakcije - salaš i vinariju, a da i ne govorimo o ostalim znamenitostima u opštini Bačka Topola.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promotivna tura Turističke organizacije Vojvodine - Novi Sad i Salaš 137

 • PDF

Domaćinski doček na Salašu 137Za sve one novinare, učesnike promotivne ture Turističke organizacije Vojvodine koji su se u subotu 18. I nedelju 19. novembra 2017. godine upustili u avanturu nazvanu Zima na salašima, a koji nisu upoznati sa istorijom Novog Sada, vodič Miloš Dunjić, proveo ih je kroz najvažnije tačke užeg centra grada, od zgrade SNP-a i Uspenske crkve, preko Trga slobode, na kojem se nalazi monumentalno magistratsko zdanje Gradske kuće u neorenesansnom stilu iz 1895. godine po projektu arhitekte Đerđa Molnara i katedrala, odnosno Župna crkva imena Marijinog podignuta 1894. u neogotskom stilu, pa Ulicom Jovana Jovanovića Zmaja i najstarijom Dunavskom, do Riblje pijace i Špajza Salaša 137, na Trgu Republike, kutka sveže i zdrave hrane.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promotivna tura Turističke organizacije Vojvodine - Zima na salašima

 • PDF

Grupa novinara pred polazak na promotivnu turu TO Vojvodine- Promotivna tura Tutističke organizacije Vojvodine „Zima na salašima“ počinje posetom dvema prepoznatljivim gradskim turističkim destinacijama - Novom Sadu i Subotici kao polaznim tačkama za ovu idiličnu turu. Salaši za Vojvodinu predstavljaju važan segment turističke ponude i to je razlog zbog kojeg je tim TO Vojvodine hteo da se ispriča posebna priča o ovom jedinstvenom turističkom proizvodu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Požarevac sve interesantnija turistička destinacija

 • PDF

Ergela Ljubičevo biser gradaSa rastom turista i broja noćenja od 5%, u odnosu na isti period prošle godine, turistički radnici Požarevca su zadovoljni, s obzirom da ovaj kraj do sada nije bio prepoznat kao primarna turistička destinacija. Ali, da može, i da se stremi boljem, pokazuje učešće Turističke organizacije Grada Požarevca na ovogodišnjem projektu Evropske komisije EDEN (European Destinations of Excellence), koji ima za cilj identifikaciju manje razvijenih i poznatih destinacija koje svojom turističkom ponudom obuhvataju teritorijalno-specifično materijalno kulturno nasleđe, u organizaciji Turističke organizacije Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Crystal Hotel&Event Center Pećinci proslavio prvu godinu uspešnog rada

 • PDF

Detalj sa proslaveCrystal Hotel&Event Center u Pećincima, uz prisustvo brojnih prijatelja, zvanica i bogat zabavni program, proslavio je usredu, 15. novembra, prvu godinu rada. Rezimirajući vremenski interval od otvaranja, nezvaničnog 15. septembra, zvaničnog tačno pre godinu dana, direktor hotela, gospodin Milan Višnjevčanin je, vidno zadovoljan, istakao da su ciljevi zacrtani pre samog otvaranja ispunjeni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Deveti Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

 • PDF

Kragujevačka manifestacija sve bolja, sadržajnij i posećenijaDeveti „Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma“ u Kragujevcu, biće održan od 24. do 26. novembra 2017. godine. Već tradicionalno, organizatori ove manifestacije su „Šumadija sajam“ i Gradska turistička organizacija „Kragujevac“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Pazar je Izuzetna destinacija Evrope u Srbiji za 2017., prateće destinacije Sremska Mitrovica i Zaječar

 • PDF

Dragan Bosnić - manastir SopoćaniPobednik ovogodišnjeg nacionalnog konkursa za izbor „Izuzetne destinacije Evrope“ (European Destinations of Excellence - EDEN) u Srbiji je Novi Pazar, dok su za prateće destinacije izabrani Sremska Mitrovica i Zaječar.
Konkurs je sprovela Turistička organizacija Srbije, a tema izbora bila je „kulturni turizam“. Poseban naglasak stavljen je na materijalno kulturno nasleđe na listi nepokretnih dobara Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, na listi UNESKO kulturne baštine i u okviru tematskih kulturnih ruta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zimska kampanja Turističke organizacije Srbije

 • PDF

Zima na KopaonikuTuristička organizacija Srbije (TOS) je promotivnu medijsku kampanju na domaćem tržištu za predstojeću zimsku sezonu 2017/2018 otpočela 10. novembra 2017. godine pod sloganom ,,Vidi Srbiju - Zimski odmor je nadohvat ruke“. Promotivnom kampanjom, koja će trajati do kraja februara 2018. godine, obuhvaćeni su zimski planinski centri (Kopaonik, Stara planina, Zlatibor, Tara, Zlatar, Divčibare, Sjenica), odmor u banjama Srbije, kao i gradski centri sa posebnim akcentom na aktuelnu muzejsku ponudu i atmosferu u gradovima tokom zimskih praznika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com