Sun02232020

Poslednja izmena:09:50:21 AM

Back TURIZAM

Turizam

Bojčinska koleba - borba za mesto

 • PDF

Milivojevići uz osmeh dočekuju i ispraćaju zadovoljne goste            Na obodu Bojčinske šume, zaštićenom prirodnom dobru, u selu Progar, nalazi se živopisni etno-kompleks koga čini etno-restoran „Bojčinska koleba“ porodice Milivojević i šest brvnara u vlasništu opštine Surčin, a sve to na zemljištu kojim gazduju „Srbijašume“.
Ovo utočište, pogotovo Beograđana za vrelih letnjih dana, udaljeno od centra prestonice 30-tak kilometara, još je 70-tih godina prošlog veka bilo je targetirano kao izletište.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Složno Socio-ekologično udruženje čuva ugled žena i sela Deč

 • PDF

            Projekat osnaživanja žena pod nazivom „Jaka žena - jako selo“, Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju (BSC Informativni centar) pokrenut je u cilju poboljšanja položaja žena u seoskim sredinama. Jedan od njegovih zadataka je da uz primenu savremenih znanja, modernih tehnologija doprinese boljoj ekonomskoj vidljivosti žena u ruralnim sredinama. Ovim projektom obuhvaćene su vredne, inovativne žene iz cele Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Veliko interesovanje turista u Nišu za turističku ponudu Novog Sada

 • PDF

Tijana Vujasinović kaže da je za salaše i Frušku goru bilo najviše upita što turista, što agencija            Turistička organizacija Grada Novog Sada (TONS) uzela je učešće na jubilarnom, 20. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora, održanom u Nišu, u hali „Čair“, u periodu 18-20. april 2019. godine. Pored TONS-a, na štandu Turističke organizacije Vojvodine (TOV), nastupili su i predstavnici turističkih organizacija iz Subotice, Bača, Bele Crkve, Inđije, Vrbasa, Banje Kanjiža, Novog Bečeja, Kovina, Zrenjanina i Vršca. Takođe, na štandu TO Vojvodine bili su prisutni i predstavnici Novosadskog sajma. Štand TOV prvog dana sajma, 18. aprila 2019. godine, posetili su gradonačelnik Niša, gospodin Darko Bulatović, kao i direktor Turističke organizacije Niša, gospodin Uroš Parlić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS zadovoljan nastupom na Međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci

 • PDF

Detalj sa Sajma turizma u Banjaluci            Posle kraće pauze, u Banjaluci je u periodu od 18. do 20. aprila ponovo održan Sajam turizma. Organizator sajma je „RS Consulting and Trade“ d.o.o. Banjaluka, zemlja partner Republika Srbija, dok su partneri u organizaciji bili Grad Banjaluka i Turistička organizacija Republike Srpske. U hali „Centar“, koja se nalazi u centru grada, okupilo se više od 150 domaćih i inostranih izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Grčke, Turske, Mađarske i drugih zemalja. Izlagači su bili iz različitih oblasti turizma tako da su svoju turističku ponudu predstavljale turističke organizacije opština i gradova, banjska lečilišta, turističke agencije, razvojne agencije, hotelijeri i kamperi, vinarije, ugostiteljske škole, prodavci turističke opreme, osiguravajuća društva i banke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TO Vojvodine i Republike Srpske potpisale protokol o saradnji u cilju povezivanja turističke privrede regiona

 • PDF

Nataša Pavlović (desno) i Nada Jovanović potpisinice sporazuma o saradnji            Jubilarni 10. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture održan je u Bijeljini 19. i 20. aprila, u organizaciji Turističke organizacije Bijeljina i uz pokroviteljstvo Grada Bijeljine. Partner ovogodišnje sajamske manifestacije, koja je okupila rekodnih 110 izlagača iz Republike Srpske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, bila je Turistička organizacija Vojvodine. Prisustvo ministarske turizma i trgovine RS, gospođe Dragice Kovač, direktorice TO Republike Srpske, Nade Jovanović, gradonačelnika Bijeljine, gospodina Miće Mićića, direktora TOG Bijeljina, gospodina Radosava Đokića i drugih zvaničnika, govori o značaju ovog sajma za grad, Semberiju i za Republiku Srpsku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uvek nešto novo iz Novog Bečeja

 • PDF

Udruženi u promociji na Sajmu turizma u Bijeljini - Novi Bečej i Bečej

            Dinamična promocija turističkih proizvoda na čak tri sajma ovog vikenda, jubilarni 20. Međunarodni sajam turizma i odmora u Nišu, 10. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture u Bijeljini i prvi Međunarodni sajam turizma „Banjaluka 2019“ u RS, za Turističku organizaciju opštine Novi Bečej bila je samo još jedan izazov. I dok su na sajmovima u Nišu i Banjaluci predstavnici TOONB reprezentovali celikupnu turističku ponudu opštine, na Sajmu u Bijeljini su, u saradnji sa TO Bečej, paradno i domaćinski, prezentovane lepote gastronomskog i kulinarskog zanata, koje se mogu videti, probati, i u istim uživati, na brojnim manifestacijama tokom cele godine. Najavljena je i prva u nizu gastromanifestacija „Testomanija“, koja će se održati 03. juna u Novom Bečeju. Bečejci su akcenat stavili na festival na Tisi „Tanderbal“, ove godine od 3. do 5. avgusta u okviru kojeg će biti „Zlatni kotlić“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina predstavila svoju turističku ponudu na sajmu u Banjaluci

 • PDF

Turistička Vojvodina u Banjaluci predstavila se na štandu Republike Srpske            Turistička organizacija Vojvodine je u periodu od 18. go 20. aprila nastupila na Međunarodnom sajmu turizma „Banjaluka 2019“, kao gost na štandu Turističke organizacije Republike Srpske. Posetiocima je prezentovana celokupna turistička ponuda AP Vojvodine, kao i predlog programa za obilazak najatraktivnijih destinacija. Posetioci sajma su pokazali najveću zainteresovanost za salaše i vinarije Vojvodine, kao i za kulturno nasleđe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija ima najveći porast broja dolazaka kineskih turista u Evropi

 • PDF

Grupa kineskih turista u Novom Sadu            Bezvizni režim sa Kinom i intenzivne kampanje na društvenim mrežama svrstali Srbiju na  vrh liste evropskih destinacija po porastu broja stranih turista. Prema podacima Turističke organizacije Srbije, naša zemlja je destinacija sa drugim najvećim rastom noćenja i dolazaka stranih turista u Evropi, u 2018. godini. Istovremeno, prema izveštaju Evropske turističke komisije (ETC), naša zemlja je ostvarila najveći porast broja kineskih turista i na prvom je mestu u odnosu na ostale evropske destinacije, sa rastom od preko 100%.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavnici mađarskih turističkih agenicija i blogeri posetili Srbiju

 • PDF

 Mađarskim turoperaterima i blogerima predstavljeni potencijali Zlatibora           Turistička organizacija Srbije je u periodu 11.04. do 14.04.2019. godine ugostila predstavnike 14 turističkih agencija iz Mađarske, kao i tri mađarska blogera. Tokom boravka u Srbiji, gosti su posetili Zlatibor i okolinu, kao i nezaobilaznu srpsku prestonicu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U SUSRET DANIMA VOJVODINE U BIJELJINI

 • PDF

Sa nastupa rumske grupe Vrelo na Danima Vojvodine u Istri 2018            Turistička organizacija Vojvodine nastupiće na sajmu turizma „BIJELJINA TURIST 2019“ u periodu od 19- 20. aprila 2019. godine. U okviru nastupa na sajmu biće organizovani „Dani Vojvodine“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zrenjanin predstavljen u Šarenici

 • PDF

Obraćanje direktora TO Zrenjanin Zorana Ljubotine            Turistička organizacija Grada Zrenjanina sa svojim gostima predstavila se široj javnosti, u subotu 30. marta, u jednoj od najgledanijih emisija na nacionalnoj televiziji, popularnoj „Šarenici”. Odličan izbor gostiju, predstavljanje turističke ponude grada i naseljenih mesta izazvali su iskrene simpatije svih u studiju na Košutnjaku i prisutnih na snimanju, kao i uredništva gledane emisije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA SAJMU TURIZMA U NIŠU

 • PDF

Turistička ponuda Vojvodine pred Nišlijama            Turistička organizacija Vojvodine nastupiće na 20. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji će u periodu od 18. do 20. aprila biti održan u hali ’’Čair’’ u Nišu. Turistička organizacija Vojvodine predstaviće na samostalnom izložbenom štandu objedinjenu turističku ponudu Vojvodine. a kao suizlagači svoju ponudu prezentovaće turističke organizacije iz Novog Sada, Inđije, Novog Bečeja, Vrbasa, Zrenjanina, Bačke Palanke, Plandišta, Bača, Žablja, Subotice, Vršca, Kovina, Bele Crkve, kao i Banja Kanjiža i Novosadski sajam.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com