Tue10152019

Poslednja izmena:07:18:07 AM

Back TURIZAM

Turizam

Milica Stoisavljević: Turistički meni Bačke Palanke

 • PDF

Bačka Palanka biser Vojvodine            Brojni su turistički potencijali Bačke Palanke, opštine na samoj granici prema Hrvatskoj, na 35-om kilometaru od vojvođanske i 95-om od srpske prestonice. Prema rečima direktorice Turističke organizacije opštine Bačka Palanka, gospođe Milice Stoisavljević, teritorija opštine obuhvata dva sprecijalna rezervata prirode, SRP „Karađorđevo“, SRP „Bagremara“, deo NP Fruška gora, PP „Tikvara“, SP „Park čelarevskog dvorca“, niz uređenih plaža na Dunavu, što je određuje kao rekreativnu, izletničku, sportsku, ribolovačku destinaciju, uz bird watching i jahanje, kao aktivnosti koje svaki turista mora iskusiti. Kao i obilazak velikog „kotlića“, u kojem je 13. januara 2002. godine skuvana riblja čorba za Ginisov rekord, i čuti punu storiju o tome kako je u njoj, na -12°C uživalo više od 12.000 gostiju. Zato Bačkopalančani često kažu da „žive napolju“, i to tokom cele godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ulica generala Drapšina, jedna od najlepših u svetu

 • PDF

Ulica generala Drapšina u Kikindi            Kikindska varoš ima što nijedna druga u Vojvodini nema. Poznata je po velikom broju sova Ušara koje nastanjuju krošnje drveća u centru grada, džinovskim bundevama-ludajama kojima je posvećena najveća gradska manifestacija; tu se nalazi Suvača iz 1899. jedna od dve preostale, sačuvane u Vojvodini (druga je u Bačkom Petrovcu - Mljač).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vrnjački Merkur po meri Egipćana

 • PDF

Obostrana želja dva partnera za saradnju            Turistički kompleks na Crvenom moru organizovaće se po poslovnom modelu Merkura, a egipatski turisti odmaraće se u Vrnjačkoj Banji,
            Direktor Merkura, dr sci med Dejan Stanojević, i direktor marketing službe, Miodrag Miljković, protekle nedelje posetili su turistički kompleks MoussaCoast u Egiptu, gde su sa partnerima iz Misr Italija holding, jedne od najvećih egipatskih kompanija za izgradnju i prodaju visokokvalitetnih poslovnih objekata, imali niz sastanaka radi definisanja modaliteta i početka saradnje u oblasti medicinskog i zdravstvenog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bečej širi svoju i do sada bogatu turističku ponudu

 • PDF

Nemanja Karapandžić sa saradnicama podržao novobečejski Piknik na Arači            Tisa je moćna panonska reka, koja izvire u Karpatima, a uliva se u Dunav kod Starog Slankamena. Na njenim obalama duž celog njenog toka nanizani su gradovi. Jedan od najznačajnijih među njima je Bečej, smešten na desnoj, bačkoj strani ove panonske lepotice, za koju je grad vezao svoju najatraktivniju turističku ponudu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nada Jovanović: Zajednički turistički proizvod RS i APV u cilju bogatije turističke ponude i dovođenja većeg broja turista

 • PDF

 Obraćanje gospođe Nade Jovanović           Dan posle uspešnog nastupa na prvom „Sajmu zavičaja - zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu" u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Fonda za pružanje pomoći izbeglim prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, Turistička organizacija Republike Srpske je u Info-centru Turističke organizacije Vojvodine (Bulevar Mihajla Pupina 18), održala konferenciju za  novinare i turoperatore. Turistička organizacija Republike Srpske je na ovaj način predstavila turističku ponudu ovog regiona, a u skladu sa Protokolom o saradnji potpisanim sa TO Vojvodinom u Bijeljini, u aprilu ove godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: Protokol o saradnji TOV i RS u službi unapređenja turističke ponude

 • PDF

Dr Nataša Pavlović (levo) i Nada Jovanović            Plodna saradnja Republike Srpske i Srbije, posebno u resoru turizma, krunisana potpisivanjem Protokola o saradnji između TO Republike Srpske i TO Vojvodine. Protokol  su potpisale direktorica TO Vojvodine, dr Nataša Pavlović i direktorica TO Republike Srpske, gospođa Nada Jovanović, u okviru Dana Vojvodine u Bijeljini, aprila ove godine. Povodom potpisivanja Protokola direktorica TOV, dr Nataša Pavlović, izjavila je da su turisti iz RS i Federacije BiH drugi po broju dolazaka u Vojvodinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najavljeni Sportski dani u Baču

 • PDF

Sa konferencije za medije u Info centru TO Vojvodine            Objedinjena manifestacija - Sportiski dani, Triatlon i Ciklo Bač u opštini Bač ove godine biće održana 16. i 23. juna, sa ciljem promocije zdravog načina života i popularizacije biciklizma. Predstojeći događaj najavio je trio u sastavu: Tanja Mitić i Brankica Mandić iz TOO Bač i Davorin Popović iz Triatlon kluba „Dynamic“ Novi Sad i predstavili program predstojeće manifestacije u Info centru Turističke organizacije Vojvodina u Novom Sadu, u četvrtak 06. juna.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

RAZNOVRSNI DOGAĐAJI U JUNU OČEKUJU BROJNE TURISTE I NOVOSAĐANE

 • PDF

Interfest - vinski spektakl po 16. put            Tokom juna posetioce Novog Sada očekuju zanimljivi događaji koji već tradicionalno okupljaju veliki broj ljudi. Ljubitelji vina će biti u prilici da na glavnom gradskom trgu degustiraju vina tokom Interfest-a, gde će se predstaviti preko 100 vinskih kuća.
Tradicionalno zvuk tamburica se neguje na Tamburica festu, koji se održava sredinom meseca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novobečejske manifestacije svojevrsna priprema za Velikogospojinske dane

 • PDF

Pozvani ste na jednu od najromantičnijih manifestacija            Ni manje opštine, ni više lepih, posećenih manifestacija, bezmalo svakog vikenda. Oni koji to prate znaju da je u pitanju Novi Bečej, mala opština koja se velikom ljubavlju nastoji da prikaže svo bogatstvo i tradiciju ovog prstora i sa ljubavlju dočeka posetioce svih interesovanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ODRŽANI DANI VOJVODINE U ISTRI

 • PDF

Istrijani zainteresovani za turističku ponudu Vojvodine            Turistička organizacija Vojvodine organizovala je u periodu od 24. - 25.05.2019. godine „Dane Vojvodine“ u Puli.
            Građanima Istre je prezentovan celokupna turistička ponuda Vojvodine, kao i mnogobrojni gastronomski specijaliteti, koji su autentični za Vojvodinu. U okviru izlagačkog štanda Turističke organizacije Vojvodine predstavili su se Turistička organizacija Subotice, Novog Bečeja i Bečeja, proizvođač vina i rakije Veselinović- Benišek, Suveniri iz Novog Sada, Pastai d.o.o. i Novosadski sajam. Posetioci su imali priliku da probaju tradicionalni vojvođanski paprikaš i uživaju uz zvuke tamburaša.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DRUGI DANI VOJVODINE U ISTRI

 • PDF

Ovako je bilo lane            Turistička organizacija Vojvodine organizovaće Dane Vojvodine u Puli (Istra), u periodu od 24-25.05.2019. godine. Ova manifestacija se po drugi put održava u Puli, nakon što je prošle godine zabeleženo veliko interesovanje žitelja Istre za Vojvodinu kao turističku destinaciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotel Premier Aqua dobitnik priznanja ESPA Innovation Awards 2019

 • PDF

Sa dodele prestižne evropske nagrade

            Zdravstveni turizam je najbrže rastući deo turističke industrije u svetu, koji godišnje raste po stopi od 15 do 20 posto. Zdravstvene usluge u mnogim evropskim zemljama čine do 25% prihoda od turizma. Oni su nosioci ekonomskog razvoja regiona, zapošljavaju lokalnog stanovništva i rade tokom cele godine. Ovaj rastući segment turizma pruža više od 47 milijardi eura prihoda EU. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com