Sun12082019

Poslednja izmena:09:39:01 PM

Back TURIZAM

Turizam

Hotel Rtanj - mesto za sve mlade i one koji se tako osećaju

 • PDF

 Prelepi ambijent Hotela Rtanj na Kopaoniku           Sportski sadržaji ispred, ljubazno osoblje unutar hotela u kojem se stalno nešto dešava, Odžaklija i Kamin sala sa ponudom domaće hrane i pića, koncerti, dečji glasovi i smeh je kratka lična karta hotela „Rtanj“ na Kopaoniku. „Rtanj“ ima svoje fanove, koji ga zovu „hotel sa dušom“. Drugi se nazivaju „decom Rtnja“ jer su svake godine, leti i zimi, dolazili ovde na skijanje, druženje, dobrim delom i odrastanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U očekivanju Rumfesta: Ruma - Srem, spoj tradicionalnog i modernog

 • PDF

Bogat kulturno zabavni program Rumfesta magnet za posetioce            Ruma je u petak, 02. i subotu 03. avgusta domaćin tradicionalne manifestacije pod nazivom „Rumfest“. Vremenom je prerasla u fantastičnu priliku da ovaj grad sa neverovatno mnogo slogana domišljatih Sremaca (između ostalog i da „Svi putevi vode kroz Rumu“ i „Divan i kićeni Srem“). Manifestacija je upriličena u vreme održavanja čuvenog Rumskog vašara, a u njenom programu nastoji se da se predstavi sve ono što je bitno i korisno u ovom gradu. Pod novim sloganom - „Ruma - Srem, spoj tradicionalnog i modernog“ - Turistička organizacija opštine Ruma nastojaće ovoga puta da  promoviše turistički prostor podnožja Fruške gore organizacijom promo ture za predstavnike medija i da im tokom dva dana trajanja manifestacije prikažu da je Srem raj na zemlji po Božijoj volji i zaslugom marljivih ljudi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vila Pina - gospa u najboljim godinama

 • PDF

Vila Pina - biser Zlatibora            Ne samo da odoleva izazovima novog vremena, modernim arhitektonskim rešenjima i dizajnerskim poduhvatima konkurentnih smeštajnih jedinica sličnog tipa, već  svojom koncepcijom zasnovanom na autentičnosti i tradiciji, i apostrofiranjem njihovih vrednosti, privlači goste koji se odlučuju da svoj boravak na Zlatiboru za smeštaj u njoj. Jer, tradicija je ovde u znaku urbanog i prefinjenog, sa primesama patine oplemenjene prirodnim elementima u eksterijeru i enterijeru, uz praćenje  savremenih trendova turističkog poslovanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razgovor sa dr Aleksandrom Simićem o aktivnostima u ČIGOTI®

 • PDF

Dr Aleksandar Simić

             Primarna misija Specijalne bolnice za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma
Zlatibor, odnosno SB „Čigota“, od njenog formiranja davne 1964. godine, kao Zavoda za bolesti štitaste žlezde, preko Instituta, do današnjih dana je lečenje oboljenja štitaste žlezde, po čemu je poznata u regionu, pa i u svetu, o čemu govori veliki broj pacijenata iz zapadne Evrope, Ruske Federacije, čak i iz Australije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor lider sportskog turizma

 • PDF

Vladimir Živanović            Zlatibor je poznat kao destinacija u kojoj su zastupljeni svi vidovi turizma, a jedan od najzastupljenijih je sportsko-rekreativni turizam koji je ovde aktivan tokom cele godine. Čar Zlatiboru upravo daje žagor malih sportista na sportskim terenima, sportista koji govore različitim jezicima, sa fudbalskih, košarkaških, odbojkaških utakmica...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Odmaralište Golija dom budućih šampiona

 • PDF

Upravnik Golije, Radovan Jojič            Užičko dečje odmaralište „Golija“ na Zlatiboru preraslo je u sportski centar Srbije za decu od 7 do 17 godina, jer se tokom letnjih meseci na svakim sedam do deset dana smenjuju sportke ekupe dece i mladih iz celog sveta. Trenutno se na pripremama nalazi 200 dece, što je i pun kapacitet odmarališta, iz deset zemalja sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kulturni centar Zlatibora zasijao u punom sjaju

 • PDF

Kulturni centar novi podsticaj turizmu Zlatibora            Zlatibor je turistička destinacija poznata po svojim prirodnim lepotama, kulturno-istorijskim spomenicima i zabavnim sadržajima, ali je i destinacija gde se svake godine održavaju brojne izložbe, koncerti, festivali i drugi kulturni događaji. Kako se Zlatibor do sada sretao sa problemom organizacije manifestacija i kulturnih dešavanja u zimskim i jesenjim mesecima, zbog nedostatka adekvatnog prostora, javila se potreba da se izgradi objekat gde će i tokom zimskih meseci i loših vremenskih prilika moći da se održavaju brojne manifestacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Završena druga faza projekta Staza zdravlja u šidskom izletištu Lipovača

 • PDF

Izgled nove staze            Tokom 2018.godine Turistička organizacija Šid aplicirala je na konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kako bi se nastavila realizacija projekta "Staza zdravlja" na izletištu Lipovača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konkurs za izbor Izuzetne destinacije Evrope - EDEN u Srbiji

 • PDF

Velnes i spa u fokusu ovogodišnjeg konkursa            Turistička organizacija Srbije (TOS), kao nosilac projekta Evropske komisije pod nazivom European Destinations of Excellence - EDEN u našoj zemlji, raspisaće 15. jula 2019. četvrti po redu konkurs za izbor „Izuzetne destinacije Evrope“ u Srbiji - EDEN 2019.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opština Loznica: dođi, doživi i nauči nešto novo

 • PDF

Najava početka današnje manifestacije u Loznici            Poslednjih godina Loznica je doživela preobražaj u turističkom smislu, i od autsajdera prerasla u primamljivu turističku destinacijama koja i te kako ima šta da ponudi gostima. Značajne promene kada je turistička ponuda grada Loznice u pitanju desila se zahvaljujući velikim infrastrukturnim ulaganjima od strane države i grada. Krajem prošle godine otvoren je potpuno adaptiran Kur-salon u kraljevskoj Banji Koviljači, i u svom velelepnom izdanju na jubilarnom X Turističkom forumu Srbije, ugostio učesnike iz 60 gradova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TO Vojvodine: Dobrodošli na najlepša vojvođanska kupališta

 • PDF

Novosadski Štrand važi za jedno od najlepših i najuređenijih kupališta            Vojvodina je osobena i lepa u svakom od četiri godišnja doba. Prirodne raznolikosti Pokrajine ogledaju se i u njenoj klimi. Specifičnost položaja, sadržana u udaljenosti mora i visokih planina, formirala je ovde izrazito kontinentalnu klimu sa veoma hladnim zimama i žarkim letima. Ipak, ostavljamo belu i romantičnu zimu po strani, jer nam je cilj da doživimo i uživamo u vojvođanskom letu. Ono je u agrarnom pejzažu, na njivi, užurbano i radno.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: Vojvodina gradi imidž top (željene) destinacije atraktivne za turiste

 • PDF

Dr Nataša Pavlović sa ekipom saradnica na štandu na EXIT-u            Po treći put je početkom jula na najlepšem gradskom trgu, Piaţa Unirii, i restoranu „Lloyd“ u Temišvaru, održana dvodnevna manifestacija „Dani Vojvodine“. Svoju turističku ponudu reprezentovale su TO Novog Sada, Vršca, Bele Crkve, Temerina, Kovina, Bačkog Petrovca i Plandišta, a po prvi put ove godine predstavili su se i proizvođači hrane i pića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com